Forum Culinar: Placinta cu spanac, pui si branza - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Placinta cu spanac, pui si branza

#1 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 13 January 2010 - 10:38 PM

Sanatos si bun:


Imagine atasata: 56_fe922fdf94bbfa48ff292fd7d7362d43.jpg

Ingrediente: 200 gr spanac congelat, 200 gr branza feta, 200 gr piept fiert de pui, o nuca de unt, 2 catei de usturoi curatati, o foaie de aluat frantuzesc de 400 de grame, un ou pentru uns, sare, piper, seminte de susan pentru ornat

Procedeu:

0. Preincalzim cuptorul la 220 de grade celsius

1. Fierbem spanacul cu putina sare, usturoiul si o nuca de unt

Imagine atasata: 56_086cda98a9ec08a5c83c385876508e12.jpg

2. Taiem pieptul de pui si branza bucatele, le amestecam cu spanacul scurs de apa si ajustam gustul (mai adaugam sare si piper daca simtim nevoia)


Imagine atasata: 56_3b7c93139070979036fc00c017874c5b.jpg

3. Taiem foaia de aluat in doua, captusim o tava antiaderenta cu jumatate de aluat



4. Punem umplutura de aluat in tava, acoperim cu cealalta jumatate de aluat, ornam daca avem rabdare si dispozitie cu fasiute de aluat ramase

Imagine atasata: 56_e83e03e29a023965f785ea6649c96d62.jpg

5. Ungem cu ou, presaram susan, si dam la cuptor la 220 de grade pentru 25-30 de minute

Imagine atasata: 56_12944b28d9803c5e03e4dfb1bb2b08c3.jpg

6. Papam cu mare pofta:

Imagine atasata: 56_b8706faafe10707daa78a95a7f4307b6.jpg

Pofta buna!
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#2 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 13 January 2010 - 10:41 PM

{SMILIES_PATH}/6.gif:)<" title="arms" /> si nu-i asa ca se mai reface reteta asta cind am io drum in zona :salut: ?
raluca elena

#3 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 13 January 2010 - 11:34 PM

Raluca, cu mare placere :salut:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#4 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 14 January 2010 - 01:59 PM

Hei Bunny, ce-as rontai din placinta ta, da` esti prea departe :D

Lasa ca imi fac si eu :D
Imagine postata

#5 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 14 January 2010 - 03:31 PM

Carmen L a spus:

Hei Bunny, ce-as rontai din placinta ta, da` esti prea departe :D

Lasa ca imi fac si eu :D



Numai tie :D ? Baietilor nu? Pup :D

La noi a mai ramas bucatica si azi, e chiar mai buna, insa as modifica la reteta aluatul de jos, as renunta la el data viitoare :idea:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 January 2010 - 05:57 PM

Oau buny o tarta ca asta mancam in fiecare an la Sanremo,arata identic doar era facuta una cu spanac si orez,si cea care-mi placea mie cu anghinare(carciofi),se serveste acolo peste tot la orice bar,la cantinele sanremeze,ca aperitiv se numeste ''tarta ligure'' :notworthy: :floare:

#7 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 January 2010 - 02:38 AM

Geany,buna ideea cu orezul :) Cred ca voi face si asa :cheers:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#8 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 January 2010 - 11:25 AM

Buny incearco si pe aia cu carciofi(anghinare) daca ai de unde sa o procuri proaspata,si sa procedezi cam cum ai procedat cu spanacul e ok daca nu cred ca marge si aia de la borcan in ulei,se gasesc peste tot in supermarcheturi,mie aia imi placea cel mai mult,bestiala :hello:

#9 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 16 January 2010 - 04:03 PM

Geany a spus:

Buny incearco si pe aia cu carciofi(anghinare) daca ai de unde sa o procuri proaspata,si sa procedezi cam cum ai procedat cu spanacul e ok daca nu cred ca marge si aia de la borcan in ulei,se gasesc peste tot in supermarcheturi,mie aia imi placea cel mai mult,bestiala :headbang:


Am mai vazut anghinare pe la noi, pana acum nu am mancat decat in pizza si era ok. O sa cumpar si eu sa vaz daca ma "imprietenesc" cu ea altfel decat in pizza :hungry:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi