Sanatos si bun:
Ingrediente: 200 gr spanac congelat, 200 gr branza feta, 200 gr piept fiert de pui, o nuca de unt, 2 catei de usturoi curatati, o foaie de aluat frantuzesc de 400 de grame, un ou pentru uns, sare, piper, seminte de susan pentru ornat
Procedeu:
0. Preincalzim cuptorul la 220 de grade celsius
1. Fierbem spanacul cu putina sare, usturoiul si o nuca de unt
2. Taiem pieptul de pui si branza bucatele, le amestecam cu spanacul scurs de apa si ajustam gustul (mai adaugam sare si piper daca simtim nevoia)
3. Taiem foaia de aluat in doua, captusim o tava antiaderenta cu jumatate de aluat
4. Punem umplutura de aluat in tava, acoperim cu cealalta jumatate de aluat, ornam daca avem rabdare si dispozitie cu fasiute de aluat ramase
5. Ungem cu ou, presaram susan, si dam la cuptor la 220 de grade pentru 25-30 de minute
6. Papam cu mare pofta:
Pofta buna!
Pagina 1 din 1
Placinta cu spanac, pui si branza
#2
Postat 13 January 2010 - 10:41 PM
{SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" /> si nu-i asa ca se mai reface reteta asta cind am io drum in zona ?
raluca elena
#4
Postat 14 January 2010 - 01:59 PM
Hei Bunny, ce-as rontai din placinta ta, da` esti prea departe
Lasa ca imi fac si eu
Lasa ca imi fac si eu
#5
Postat 14 January 2010 - 03:31 PM
Carmen L a spus:
Hei Bunny, ce-as rontai din placinta ta, da` esti prea departe
Lasa ca imi fac si eu
Lasa ca imi fac si eu
Numai tie ? Baietilor nu? Pup
La noi a mai ramas bucatica si azi, e chiar mai buna, insa as modifica la reteta aluatul de jos, as renunta la el data viitoare
#6
Postat 14 January 2010 - 05:57 PM
Oau buny o tarta ca asta mancam in fiecare an la Sanremo,arata identic doar era facuta una cu spanac si orez,si cea care-mi placea mie cu anghinare(carciofi),se serveste acolo peste tot la orice bar,la cantinele sanremeze,ca aperitiv se numeste ''tarta ligure''
#8
Postat 16 January 2010 - 11:25 AM
Buny incearco si pe aia cu carciofi(anghinare) daca ai de unde sa o procuri proaspata,si sa procedezi cam cum ai procedat cu spanacul e ok daca nu cred ca marge si aia de la borcan in ulei,se gasesc peste tot in supermarcheturi,mie aia imi placea cel mai mult,bestiala
#9
Postat 16 January 2010 - 04:03 PM
Geany a spus:
Buny incearco si pe aia cu carciofi(anghinare) daca ai de unde sa o procuri proaspata,si sa procedezi cam cum ai procedat cu spanacul e ok daca nu cred ca marge si aia de la borcan in ulei,se gasesc peste tot in supermarcheturi,mie aia imi placea cel mai mult,bestiala
Am mai vazut anghinare pe la noi, pana acum nu am mancat decat in pizza si era ok. O sa cumpar si eu sa vaz daca ma "imprietenesc" cu ea altfel decat in pizza
Arata acest topic
Pagina 1 din 1