Reteta o am din cartea de retete a masinii mele de paine, o Moulinex. Am facut-o si rasfacut-o de multe ori, e painea noastra preferata si e reteta pentru care m-am reintors la masina de paine.
Deci, in ordinea in care se pun in masina:
325 ml lapte
2 linguri de ulei
2 linguri zahar (masurate cu lingura de la masina)
2 lingurite sare
600 gr faina Grania verde (imi place faina asta, caci rezultatul e spectaculos)
1 lingurita jumate de drojdie uscata
Se alege programul de paine alba, coaja mai putin bronzata (3 ore si 20 de minute la mine) se scoate din masina, eu o mai las in cuva 10 minute, dupa care o scot si astept sa se raceasca (cand am rabdare)
Ingredientele:
Asa arata dupa o ora:
Dospita:
Coapta:
Textura (coaja crocanta, dar nu suparator de uscata, tocmai buna pentru sandwich, iar miezul moale si pufos)
Se pastreaza lejer 2 zile (asta daca ramane ) Nu se taie fierbinte!
Edit: am modificat exprimarea referitoare la faina, caci se intelegea ca am ceva cu ea, si nu e adevarat, ba dimpotriva. Scuzati va rog!
Pagina 1 din 1
Paine pentru sandwich
#2
Postat 14 January 2010 - 02:43 PM
Cori, super reteta, abia asteptam ceva sa fie pe gustul lui M. {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
raluca elena
#3
Postat 14 January 2010 - 02:47 PM
Ce coaja aurie are, apetisanta
Singura problema ar fi, ca pentru noi e prea mica painea, eventual ,am sa o
framant la ka si o coc in cuptor
Singura problema ar fi, ca pentru noi e prea mica painea, eventual ,am sa o
framant la ka si o coc in cuptor
#4
Postat 14 January 2010 - 03:21 PM
Bunny a spus:
Deci, in ordinea in care se pun in masina:
325 ml lapte
2 linguri de ulei
2 linguri zahar (masurate cu lingura de la masina)
2 lingurite sare
600 gr faina Grania verde (am ceva cu faina asta, dar rezultatul e spectaculos)
1 lingurita jumate de drojdie uscata
325 ml lapte
2 linguri de ulei
2 linguri zahar (masurate cu lingura de la masina)
2 lingurite sare
600 gr faina Grania verde (am ceva cu faina asta, dar rezultatul e spectaculos)
1 lingurita jumate de drojdie uscata
Incearca o data sa inlocuiesti uleiul cu ulei de masline. Si alta data sa inlocuiesti uleiul cu unt.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#5
Postat 14 January 2010 - 03:24 PM
raluca elena a spus:
Cori, super reteta, abia asteptam ceva sa fie pe gustul lui M. {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
Reteta asta am descoperit-o si am pus-o la index tocmai ca e pe gustul omului meu, ca el nu se prea da in vant dupa ce coace masina de paine. Reteta asta e insa o exceptie!
#6
Postat 14 January 2010 - 03:27 PM
Carmen L a spus:
Ce coaja aurie are, apetisanta
Singura problema ar fi, ca pentru noi e prea mica painea, eventual ,am sa o
framant la ka si o coc in cuptor
Singura problema ar fi, ca pentru noi e prea mica painea, eventual ,am sa o
framant la ka si o coc in cuptor
Carmen, multumesc! Daca o faci la KA trebuie sa ai grija la timpul de dospire. Reteta e cu mult mai putina drojdie decat e in standardul de 500 de grame (cam la jumate, putin peste) si atunci trebuie lasata sa dospeasca mai mult. Bafta multa!
#7
Postat 14 January 2010 - 03:28 PM
dragos a spus:
Incearca o data sa inlocuiesti uleiul cu ulei de masline. Si alta data sa inlocuiesti uleiul cu unt.
Dragos, multumesc de sfat Cu ulei de masine am facut, prinde o aroma deosebita, iar cu unt inca nu m-am incumetat, dar o sa incerc
#8
Postat 14 January 2010 - 03:41 PM
Bunny a spus:
Dragos, multumesc de sfat Cu ulei de masine am facut, prinde o aroma deosebita (...)
Daca ai, foloseste, in diverse dati, diverse uleiuri de masline. Unele sunt cu aroma mai puternica, altele cu aroma mai slaba. Io as folosi unul cu aroma mai slaba. Si daca vrei ceva mai special, adaugi masline taiate micmic atunci cand masina piuie ca poti adauga diverse chestii in aluat. Eh, atunci sa vezi!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#9
Postat 15 January 2010 - 02:50 AM
dragos a spus:
Bunny a spus:
Dragos, multumesc de sfat Cu ulei de masine am facut, prinde o aroma deosebita (...)
Daca ai, foloseste, in diverse dati, diverse uleiuri de masline. Unele sunt cu aroma mai puternica, altele cu aroma mai slaba. Io as folosi unul cu aroma mai slaba. Si daca vrei ceva mai special, adaugi masline taiate micmic atunci cand masina piuie ca poti adauga diverse chestii in aluat. Eh, atunci sa vezi!
Dragos, e buna ideea cu maslinele, insa atunci o sa fie o painica aperitiv, mai putin o pot folosi la sandwich-uri (sau ma rog, am mai putine optiuni - de exemplu le pot face cu feta, nu ? )
Multam de sfat!
PS. Cu uleiul de masline de pe la noi am mai putine optiuni - sunt fericita cand nimeresc unul de calitate
Arata acest topic
Pagina 1 din 1