Forum Culinar: Paine pentru sandwich - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paine pentru sandwich

#1 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 14 January 2010 - 02:28 PM

Reteta o am din cartea de retete a masinii mele de paine, o Moulinex. Am facut-o si rasfacut-o de multe ori, e painea noastra preferata si e reteta pentru care m-am reintors la masina de paine.

Imagine atasata: 56_f5b88b1382ebb74882755ad71884c4b8.jpg

Deci, in ordinea in care se pun in masina:


325 ml lapte
2 linguri de ulei
2 linguri zahar (masurate cu lingura de la masina)
2 lingurite sare
600 gr faina Grania verde (imi place faina asta, caci rezultatul e spectaculos)
1 lingurita jumate de drojdie uscata

Se alege programul de paine alba, coaja mai putin bronzata (3 ore si 20 de minute la mine) se scoate din masina, eu o mai las in cuva 10 minute, dupa care o scot si astept sa se raceasca :D (cand am rabdare)


Ingredientele:

Imagine atasata: 56_f9f4ed707c08ca6ffa0d2513fc7f28f5.jpg

Asa arata dupa o ora:

Imagine atasata: 56_6e45556162dee7f639b226bdb509e21d.jpg

Dospita:

Imagine atasata: 56_dbaa7c3f3a50d62dc634d718240a5e4a.jpg

Coapta:

Imagine atasata: 56_6eafb7a351a290ccfe67a585cc8a1181.jpg

Imagine atasata: 56_ef74b191adaa5ea69b1ef34ce258f546.jpg

Textura (coaja crocanta, dar nu suparator de uscata, tocmai buna pentru sandwich, iar miezul moale si pufos)

Imagine atasata: 56_314c885e6976cfbb0a6cc6700d2cab90.jpg


Se pastreaza lejer 2 zile (asta daca ramane :D) Nu se taie fierbinte!

Edit: am modificat exprimarea referitoare la faina, caci se intelegea ca am ceva cu ea, si nu e adevarat, ba dimpotriva. Scuzati va rog!
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#2 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 14 January 2010 - 02:43 PM

Cori, super reteta, abia asteptam ceva sa fie pe gustul lui M. {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" />
raluca elena

#3 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 14 January 2010 - 02:47 PM

Ce coaja aurie are, apetisanta :D
Singura problema ar fi, ca pentru noi e prea mica painea, eventual ,am sa o
framant la ka si o coc in cuptor :D
Imagine postata

#4 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 14 January 2010 - 03:21 PM

Bunny a spus:

Deci, in ordinea in care se pun in masina:


325 ml lapte
2 linguri de ulei
2 linguri zahar (masurate cu lingura de la masina)
2 lingurite sare
600 gr faina Grania verde (am ceva cu faina asta, dar rezultatul e spectaculos)
1 lingurita jumate de drojdie uscata


Incearca o data sa inlocuiesti uleiul cu ulei de masline. Si alta data sa inlocuiesti uleiul cu unt.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#5 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 14 January 2010 - 03:24 PM

raluca elena a spus:

Cori, super reteta, abia asteptam ceva sa fie pe gustul lui M. {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" />


Reteta asta am descoperit-o si am pus-o la index tocmai ca e pe gustul omului meu, ca el nu se prea da in vant dupa ce coace masina de paine. Reteta asta e insa o exceptie!
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#6 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 14 January 2010 - 03:27 PM

Carmen L a spus:

Ce coaja aurie are, apetisanta :D
Singura problema ar fi, ca pentru noi e prea mica painea, eventual ,am sa o
framant la ka si o coc in cuptor :D



Carmen, multumesc! Daca o faci la KA trebuie sa ai grija la timpul de dospire. Reteta e cu mult mai putina drojdie decat e in standardul de 500 de grame (cam la jumate, putin peste) si atunci trebuie lasata sa dospeasca mai mult. Bafta multa!
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#7 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 14 January 2010 - 03:28 PM

dragos a spus:


Incearca o data sa inlocuiesti uleiul cu ulei de masline. Si alta data sa inlocuiesti uleiul cu unt.



Dragos, multumesc de sfat :D Cu ulei de masine am facut, prinde o aroma deosebita, iar cu unt inca nu m-am incumetat, dar o sa incerc :D
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#8 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 14 January 2010 - 03:41 PM

Bunny a spus:

Dragos, multumesc de sfat :D Cu ulei de masine am facut, prinde o aroma deosebita (...)


Daca ai, foloseste, in diverse dati, diverse uleiuri de masline. Unele sunt cu aroma mai puternica, altele cu aroma mai slaba. Io as folosi unul cu aroma mai slaba. Si daca vrei ceva mai special, adaugi masline taiate micmic atunci cand masina piuie ca poti adauga diverse chestii in aluat. Eh, atunci sa vezi!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#9 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 15 January 2010 - 02:50 AM

dragos a spus:

Bunny a spus:

Dragos, multumesc de sfat :) Cu ulei de masine am facut, prinde o aroma deosebita (...)


Daca ai, foloseste, in diverse dati, diverse uleiuri de masline. Unele sunt cu aroma mai puternica, altele cu aroma mai slaba. Io as folosi unul cu aroma mai slaba. Si daca vrei ceva mai special, adaugi masline taiate micmic atunci cand masina piuie ca poti adauga diverse chestii in aluat. Eh, atunci sa vezi!


Dragos, e buna ideea cu maslinele, insa atunci o sa fie o painica aperitiv, mai putin o pot folosi la sandwich-uri (sau ma rog, am mai putine optiuni - de exemplu le pot face cu feta, nu ;) ? )

Multam de sfat!

PS. Cu uleiul de masline de pe la noi am mai putine optiuni - sunt fericita cand nimeresc unul de calitate :(
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi