Desert's Rose
#1
Postat 14 January 2010 - 03:14 PM
m-am tot uitat pe net si am gasit niste imagini la niste deserturi care mi s-au parut mai deosebite si chiar nu greu de facut..asa ca m-am gandit ce ar trebui, si am pus manutza si-am facut....
Desert's Rose
ingrediente:
-100 gr ciocolata amaruie
-50 gr ciocolata alba
-100 ml frisca lichida
-3 lg de zahar
-1 lg apa
1-am luat o foaie de hartie de copt si am desenat 3 patrate:
2-am pus pe rand cate 50 de gr de ciocolata amaruie la topit,cu 2 linguri de ulei....
3-apoi am umplut patratele desenate cu ciocolata topita.din ciocolata ramasa am facut o "petala"
4-dupa ce s-a uscat putin,am pus petala pe un pahar de sticla si am lasat-o sa se usuce de tot...
5-am taiat marginele patratelor,astfel incat sa fie perfecte....apoi am lasat la racit
6-am batut cele 100 de ml de frisca....
7-apoi am pus la topit cele 50 gr ciocolata alba,cu 2 lg de ulei:
8-dupa ce s-a topit am luat de pe foc ciocolata si am pus o lingura de frisca,am amestecat...
9-am turnat apoi acesl amestec peste frisca ramasa...
10-apoi am amestecat,formand un tip simplu de mousse:
11-am pus prima foaie de ciocolata pe farfuria-platou,sub care am pus jumatate de lingurita de mousse,asa ca sa nu "fuga" desertul prin platou..
12-am pus mousse-ul in sac-a -poche si am pus "bilutze" peste foaie,avand grija sa las un centimetru de margine...
13-am pus ce-a de-a doua foaie deasupra invers....
14-am pus din nou mousse si pe aceasta....
15-apoi am pus a treia si ultima foaie de ciocolata deasupra....
16-am pus la caramelizat 3 lg de zahar si 1 lg apa...
17-apoi mi-am facut "instalatia" pt zahar ars...
18-dupa ce s-a caramelizat zaharul,am pus cu ajutorul unei linguri,firisoare de zahar peste betisoare,astfel incat sa formeze o "panza" de paianjen..
19-am pus apoi decoratia pe desert,si asa arata finalul..
p.s. scuzati dar asta e ultima chestie dulce pe care am facut-o...din pacate in ultimul timp nu am prea avut timp de chestii deosebite.daca se va simti loreto bine, poate in week-end o "pun" de un tort..
#3
Postat 14 January 2010 - 03:22 PM
#4
Postat 14 January 2010 - 03:31 PM
simonacris,se mananca foarte usor...daca il tii in frigider jumatate de ora inainte de servire,lingurita intra foarte usor in ciocolata...am probat deci asa e..
#5
Postat 14 January 2010 - 03:40 PM
atia a spus:
m-am tot uitat pe net si am gasit niste imagini la niste deserturi care mi s-au parut mai deosebite si chiar nu greu de facut..asa ca m-am gandit ce ar trebui, si am pus manutza si-am facut....
Desert's Rose
ingrediente:
-100 gr ciocolata amaruie
-50 gr ciocolata alba
-100 ml frisca lichida
-3 lg de zahar
-1 lg apa
p.s. scuzati dar asta e ultima chestie dulce pe care am facut-o...din pacate in ultimul timp nu am prea avut timp de chestii deosebite.daca se va simti loreto bine, poate in week-end o "pun" de un tort..
Atia, superba prajiturica ta! Ciocolatoasa si de mare efect! Bravo!
#7
Postat 14 January 2010 - 04:09 PM
atia a spus:
simonacris,se mananca foarte usor...daca il tii in frigider jumatate de ora inainte de servire,lingurita intra foarte usor in ciocolata...am probat deci asa e..
Arata de milioane, dar eu credeam ca se intareste ciocolata neagra si trebuie rupta ca tableta. Ms ca mi-ai spus, merita testat.
#8
Postat 14 January 2010 - 04:22 PM
#9
Postat 14 January 2010 - 09:23 PM
#10
Postat 14 January 2010 - 09:30 PM
atia a spus:
Ce dimensiuni au patratele? Ca ma bate-un gand.........
#11
Postat 14 January 2010 - 11:28 PM
#12
Postat 14 January 2010 - 11:37 PM
Misto desertul!Mi-ai dat si mie idei!Merci
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#13
Postat 15 January 2010 - 02:28 PM
kikki sincer eu am vazut desertul la niste poze postate de niste cofetari francezi pe facebook..si am zis sa incerc sa vad cum imi iese..si a iesit ceva..
maya te pup si eu, merci de primire! incercati si nu o sa va para rau!! e si usor de facut si de efect...
#14
Postat 15 January 2010 - 02:29 PM
Ramo a spus:
moni,pt februarie poti face inimioare in loc de patratele..
#15
Postat 15 January 2010 - 05:31 PM
#16
Postat 15 January 2010 - 06:36 PM
atia a spus:
Ramo a spus:
moni,pt februarie poti face inimioare in loc de patratele..
Mersi de pont atia "moni" ... ... eu sunt "ramo"
#17
Postat 19 January 2010 - 05:17 PM
Ramo a spus:
atia a spus:
Ramo a spus:
moni,pt februarie poti face inimioare in loc de patratele..
Mersi de pont atia "moni" ... ... eu sunt "ramo"
eu tot moni am sa iti zic.. de la ramonica..
#18
Postat 19 January 2010 - 05:30 PM
Devii tot mai artista pe zi ce trece.
Mersi de pontul cu panza de paianjen.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#19
Postat 19 January 2010 - 05:35 PM
piscotel a spus:
Devii tot mai artista pe zi ce trece.
Mersi de pontul cu panza de paianjen.
merci mult piscotico! nus eu cine stie ce,dar vreau sa invat...si daca ma mai ajuta si DD putin,poate intr-o zi am sa ajung si artista...
#20
Postat 19 January 2010 - 05:48 PM
Sa vedem ce-o iesi!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges