Ingrediente:
5 cani pline de apa (de 250 ml)
2 linguri pline cu chimen romanesc
2 cepe medii curatate si crestate
1 lingura de unt
1 lingura de faina
4 oua
cca 250 g smantana acrisoara (eu fac un maglavais din 50% iaurt si 50% smanatana grasa)
crutoane/paine prajite
pentru doritori se poate adauga vegeta ori cuburi concentrate de pui

Intr-o cratita mai marisoara punem untul la incins cu lingura de faina. Eu pun o lingura rasa de faina fiindca nu vreau supa groasa. Daca doriti o supa mai ingrosata puteti pune o lingura cu varf. Cu atentie sa nu apara cocoloase, iar cand "bolboroseste" adaugam chimenul. Lasam sa se patrunda aromele cam un minut, amestecand mereu.

Stingem cu apa si punem cepele. Acoperim si asteptam sa fiarba.

Pana a dat in fiert mi-am potolit foamea cu o felie de slanina si am gustat din feliile de paine prajita. Ca o adevarata ardeleanca. :mrgreen:

Pregatim smantana

Cand ceapa s-a inmuiat, saram zeama dupa gust (aici puteti pune in loc de sare, vegeta ori cub concentrat de pui). Scoatem ceapa, dam focul la minim si spargem cu grija cele 4 oua direct in oala. Daca nu va deranjeaza ceapa fiarta, puteti sa o taiati felii si sa o puneti inapoi in supa. Eu am scos-o si am pastrat-o deoparte intr-un bol.


Cand ouale sunt facute, scoatem pe o farfurie unul cate unul si-l taiem bucati apoi le punem inapoi in oala cu supa.

Adaugam cu grija smantana (aici puteti jongla, mai multa ori mai putzina, dupa gustul vostru) si mai dam intr-un clocot. Gustam din nou de sare.


Este gata de servit! Adaugam la fiecare portie crutoane. Eu am pus o felie de paine prajita. Asta este farfuria mea:

O farfurie mai frumoasa pentru voi!

POFTA BUNA!
Este o supa usoara (chimenul e un bun digestiv), excelenta dupa abuzurile alimentare de la sarbatori. :laughing7:

Ajutor




