Ciorbita de pui si fasolica verde
#1
Postat 15 January 2010 - 11:51 PM
Ingrediente: o ceapa (am pus rosie, ca numai de asta mai aveam, rusine mie), 2 morcovi, 1 pastarnac, o telina cat pumnul o manuta de orez, 200 gr de fasole verde congelata, 6 pulpite inferioare de pui, sare, 2 galbenusuri, 150 de grame de smantana, o lingura de marar sau patrunjel (dupa gust) tocat marunt, 2-3 linguri de ulei, zeama de la jumatate de lamaie (sau mai mult, dupa gustul fiecaruia)
Cum se face:
0. Punem la fiert 2 litri de apa
1. Curatam, spalam si taiem legumele in bucatele mici (mai putin fasolea), le calim in putin ulei
2. Spalam pulpitele, le adaugam la legume, punem apa fiarta peste si lasam sa fiarba 30 de minute
3. Adaugam fasolea congelata si orezul spalat, si mai lasam sa fiarba 20-25 de minute
4. Saram - dupa gust si adaugam zeama de lamaie, verificam sa fie gustul ok
5. Intr-un castronel frecam galbenusurile cu smantana si adaugam zeama fierbinte, putin cate putin, ca sa le imprietenim fara ca smantana sa se branzeasca, cam 2-3 polonice
6. Adaugam smantana la ciorbita si oprim focul, adaugam verdeata tocata marunt
Concluzia:
Ciorbita a avut un succes deosebit la pici, a mancat aproape tot ce ce vede in prima poza (iar canita e destul de mare). Pentru aromatizarea ei folositi ce va place mai mult, desi pare mai ciudat, mararul chiar da o nota aparte si un gust bun ciorbitei
#2
Postat 16 January 2010 - 12:02 AM
#3
Postat 16 January 2010 - 12:09 AM
cat de sanatos... o farfurie de ciorba te invioreaza pe loc! e faina, Bunny!
da faza cu legumele, e o glumita ?
#4
Postat 16 January 2010 - 12:13 AM
laura_lala a spus:
Laura, eu asa dreg ca asa m-a invatat mama, cat despre consistenta, intr-adevar e mai onctuoasa, nu stiu cum sa zic. Buna ideea cu mararul si patrunjelul amestecat, o retin
#5
Postat 16 January 2010 - 12:18 AM
Nico-Vya a spus:
cat de sanatos... o farfurie de ciorba te invioreaza pe loc! e faina, Bunny!
da faza cu legumele, e o glumita ?
Nico, nu, nu e o gluma Se referea la mine, am misiune anul asta sa ma imprietenesc cu cat mai multe verzituri, asa ca incerc sa le strecor pe unde pot (fasolea verde o iubesc, altele sunt "prietenele" mele). De sanatoasa nu mai vorbim, la noi e de baza in fiecare zi (mai ales pentru copil). Mutumesc
#6
Postat 16 January 2010 - 12:37 AM
Bunny a spus:
Nico-Vya a spus:
cat de sanatos... o farfurie de ciorba te invioreaza pe loc! e faina, Bunny!
da faza cu legumele, e o glumita ?
Nico, nu, nu e o gluma Se referea la mine, am misiune anul asta sa ma imprietenesc cu cat mai multe verzituri, asa ca incerc sa le strecor pe unde pot (fasolea verde o iubesc, altele sunt "prietenele" mele). De sanatoasa nu mai vorbim, la noi e de baza in fiecare zi (mai ales pentru copil). Mutumesc
Pai ce iepure esti tu sa nu-ti placa verziturile???
Edit: Cred ca galbenusurile acelea cu smantana ar merge de minune si la supa mea de chimen. Si la alte supe! De fapt stiam de acest dres, se pune la ciorba de burta, da' pe mine nu m-a dus capu' sa adaptez.
#7
Postat 16 January 2010 - 12:40 AM
am inteles aku`!
f bn faci, eu pana fac mancarea , ma satur bine si de morcov si de patrunjel,de telina verde nici nu mai vorbesc...o rontai,imi place ca e suculenta si are un gust deosebit...
Piciule...sa cresti mare si voinic!
#8
Postat 16 January 2010 - 02:03 PM
Eu nu sunt prietena cu mararul, in rest, prepar ciorba de pui cu aceleasi ingrediente
si tare buna mai e
#9
Postat 16 January 2010 - 03:32 PM
Bunny a spus:
laura_lala a spus:
Laura, eu asa dreg ca asa m-a invatat mama, cat despre consistenta, intr-adevar e mai onctuoasa, nu stiu cum sa zic. Buna ideea cu mararul si patrunjelul amestecat, o retin
Super ciorbita buny,si draga laura_lala,asa se procedeaza si la ciorba de burta se amesteca smantana cu galbenusele de ou pt. ai conferi cosistenta(cremozitate)
#10
Postat 16 January 2010 - 03:57 PM
Nico-Vya a spus:
Piciule...sa cresti mare si voinic!
Multumim frumos !
#11
Postat 16 January 2010 - 04:00 PM
Carmen L a spus:
Eu nu sunt prietena cu mararul, in rest, prepar ciorba de pui cu aceleasi ingrediente
si tare buna mai e
O sa ii transmit, cred ca o sa se infoaie tot A mancat si azi, inseamna ca a fost chiar pe gustul dansului. Tare m-am mai bucurat, ca incepuse iar sa tina mancarica in gura, si ma rugam de el cu cerul si cu pamantul sa mestece. Vad ca si-a revenit
#12
Postat 16 January 2010 - 04:01 PM
Geany a spus:
Geany, iti multumesc frumos