Forum Culinar: Briose super extra ciocolatoase - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Briose super extra ciocolatoase

#1 Useril este offline   anaiordan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 26 November 2009 - 01:28 AM

Ingrediente:

250g faina
50 g cacao sau cat ce multa doriti dumneavoastra, dar daca puneti mai multa trebuie sa mai mariti si cantitatea laptelui
250-300ml lapte in functie de cantitatea de cacao adaugata
100g zahar
1-2 pliculete zahar vanilinat
1/2lgt bicarbonat alimentar
3lg praf de copt aprox
1 ou mai mare, sau doua mai mici
60g unt topit si racit, puteti folosi si ulei
esenta de rom sau coniac
fulgi de ciocolata atat pentru interior cat si pentru pus deasupra dupa pofta inimii, la mine a fost cam mare dupa cum vedeti in poze
Imagine postata

Preparare:

Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
Se pregateste tava pentru briose, daca aveti hartie pentru briose puneti hartiutele in tava, daca nu aveti grija sa ungeti tava cu unt sau ulei si apoi sa o tapetati cu faina.
Imagine postata

Se bat ouale/ se bate oul cu laptele.
Imagine postata

Toate ingredientele uscate se cern intr-un castron, astfel va ajuta sa nu faca cocoloase, si se face o adancitura in mijloc.
Imagine postata

Se toarna untul topit si racit sau uleiul, laptele batut cu ou si se amesteca bine.
Imagine postata

Apoi se adauga esenta de rom sau coniac dupa gust. Daca va iese o compozitie prea subtire mai completati cu putina faina sau cacao, iar daca veti considera ca aveti o compozitie prea groasa o puteti subtia cu putin lapte. Dupa ce ati amestecat ingredientele se adauga fulgii de ciocolat, la fel dupa placul dumneavoastra.
Imagine postata

Apoi se umplu suporturile de hartie, sau tava pur si simplu pana la trei sferturi cu aluat. Se da tava la cuptor pentru 20-30 minute in functie de temperatura folosita. Eu le tin cam 30 minute la o temperatura medie de 175 grade Celsius.
Imagine postata

Dupa ce s-au facut se lasa cateva minute in tava si apoi se un scot pe un gratar de bucatarie pentru a se raci complet.
Imagine postata

Aceasta reteta daca o faceti fara cacao este o reteta de baza pentru briose de la care puteti sa va faceti orice combinatie doriti, cu ciocolata alba si vanilie, cu fructe de padure, si multe altele dupa gusturile fiecaruia.

:D

#2 Useril este offline   vaxile 

  • cocalar
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 605
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationstau pe-un nor si cint la harpa

Postat 26 November 2009 - 08:45 AM

ei, asa da!! intotdeauna am zis ca daca nu e cu ciocolata, ii lipseste ceva. :love3: desigur, la copil o sa dau cit mai putina ciocolata, dada, stiiu ...
knife, poison or estrangulation? choices, choices ...

#3 Useril este offline   anaiordan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationGrecia-Syros

Postat 30 November 2009 - 07:21 PM

absolut...dar pana la copii mai e :D asa ca ne facem de cap pana atunci

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi