Tortilla de patatas e o ''specialitate'' spaniola.Am fost invitata la unchiul si matusa mea ,si in colaborare cu unchiul meu ,el bucatarul sef' eu pe postul de ajutor de bucatar,am prestat tortilla.El a invatat sa o faca asa lucrand la un restaurant in Madrid si nu se abate de la simplitatea acestei retete traditionale nici mort'' :roll:
Avem nevoie de:
5 oua,4 cepe,1 kg.cartofi,sare si ulei pt. prajit.
Am inceput sa prajim ceapa taiata solzisor
Am prajit si cartofii taiati bucatele din cutit
Batem ouale cu un praf de sare.Eu am facut ''blesfamia''si intr-o clipa de neatentie a unchiului vigilent am adaugat un pic de vegeta si piper.M-a mustruluit cum s-a priceput el mai bine
Adaugam ceapa peste cartofi
Amestecam sa se racoreasca(altfel se coaguleaza,branzeste oul)si-i lasam sa se inprieteneasca
Adaugam amestecul'' prietenos'' peste oua si le facem cunostinta
Prajim intr-o tigaie inalta,netezind cu paleta
Asa arata netezita
Intoarcem ajutandu-ne de capacul tigaii sau de un platou.Indicatia a fost ca trebuie sa ramana mai blonda,problema e ca mie imi place mai bruna,asa ca mi-am luat iar boscorodelile de rigoare
Lasam sa se racoreasca si taiem cand e calduta(asa se taie mai bine felii)
Iata si o sectiune
Si o portie pt.voi
Sper ca v-a placut reteta este f. simpla si gustoasa,normal ca si pe mine ma bat ganduri obscene,am putea adauga specialitati din carne(salamuri proshute,pancette,kaisere,carnaciori,chorizzo)sau branzuri''...fel de fel ardei iuti etc.
Unchiul zice sec:''mda. dar atunci nu mai e tortilla de patatas ci e tortilla de ce vrei tu''
Pagina 1 din 1
Tortilla de patatas
#2
Postat 18 January 2010 - 03:10 PM
daca n-as avea mancare multa de ieri as fi deja la tigaie . Iar idei de-alea cu sunci si sunculitze am si eu , insa cred ca tot asa simpla o voi face pt prima data . Si asta va fi miercuri/joi .
#3
Postat 20 January 2010 - 12:01 PM
Poftind la tortilla, dupa ce am vazut-o in poze, aseara am facut-o si papat-o
Poze din pacate nu am, cum in ultima perioada sunt tot pe fuga.
Insa, data viitoare, caci va fi o data viitoare, am sa vin cu dovada
Poze din pacate nu am, cum in ultima perioada sunt tot pe fuga.
Insa, data viitoare, caci va fi o data viitoare, am sa vin cu dovada
#4
Postat 20 January 2010 - 06:01 PM
De vreme ce ai scris ca o vei reface data viitoare sa intelegem ca ti-a placut,sa va fie de bine,chiar azi pe euforia cuisin am vazut-o la sectiunea''food safari''dar fara ceapa,(eu sincer o prefer cu ceapa )si inca o reteta supeer care tre' ,s-o incerc,revin cu detalii.
#5
Postat 21 January 2010 - 04:29 PM
Multumim pt cina , scuza te rog galbeneala pozei . Tare mult ne-a placut
#7
Postat 24 January 2010 - 02:01 PM
Geany a spus:
Tortilla de patatas
Am inceput sa prajim ceapa taiata solzisor
Am inceput sa prajim ceapa taiata solzisor
Aia e ceapa taiata solzisor ori marunt? Solzisor stiam ca inseamna "felii" (nu stiu cum altfel sa-i zic)... Ori se lasa la fiert / calit pana se sfarama?
#8
Postat 24 January 2010 - 05:11 PM
foxyy a spus:
Geany a spus:
Tortilla de patatas
Am inceput sa prajim ceapa taiata solzisor
Am inceput sa prajim ceapa taiata solzisor
Aia e ceapa taiata solzisor ori marunt? Solzisor stiam ca inseamna "felii" (nu stiu cum altfel sa-i zic)... Ori se lasa la fiert / calit pana se sfarama?
Foxy ceapa taiata solzisor,e cea taiata marunt(denumirea vine de la solzii de peste),cea taiata feliute,se numeste julien( sau pestisor(i) in limbaj popular)
Pentru aceasta reteta am taiat ceapa marunt(solzisor)si am prajit-o.Daca vrei s-o inabusi e ok. cred dar va fi prea umeda ,si moale (asa ca sa nu moaie prea mult aceasta''omleta''inalta pe care trebuie si s-o intorci cu capacul )ma gandesc...
#9
Postat 24 January 2010 - 08:32 PM
Geany a spus:
foxyy a spus:
Geany a spus:
Tortilla de patatas
Am inceput sa prajim ceapa taiata solzisor
Am inceput sa prajim ceapa taiata solzisor
Aia e ceapa taiata solzisor ori marunt? Solzisor stiam ca inseamna "felii" (nu stiu cum altfel sa-i zic)... Ori se lasa la fiert / calit pana se sfarama?
Foxy ceapa taiata solzisor,e cea taiata marunt(denumirea vine de la solzii de peste),cea taiata feliute,se numeste julien( sau pestisor(i) in limbaj popular)
Pentru aceasta reteta am taiat ceapa marunt(solzisor)si am prajit-o.Daca vrei s-o inabusi e ok. cred dar va fi prea umeda ,si moale (asa ca sa nu moaie prea mult aceasta''omleta''inalta pe care trebuie si s-o intorci cu capacul )ma gandesc...
Scuzati, pardon..... Io stiam ca julien si solzisor inseamna acelasi lucru, da' vad ca m-am inselat amarnic! (stiam si eu o explicatie asemanatoare cu a ta - solzisor ar veni de la faptul ca solzii de peste pot fi luati drept felii ). Multumiri pentru explicatii!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1