Pagina 1 din 1
Rulada cu cascaval
#1
Postat 19 January 2010 - 11:26 PM
Aceasta reteta o am de la o verisoara de-a mea. De unde-o are si ea, n-as putea pentru ca sa va povestesc! :?
Ingrediente:
1 borcan(400g) smantanta mai groasa - eu am folosit Crème fraîche
150 g cascaval (Gouda)
1 pachet margarina (am pus unt, ca eu nu folosesc margarina)
4 oua
4 linguri faina cu varf
½ l lapte
sare
piper
Se pune intr-un vas margarina / untul la topit in care se cuprinde progresiv faina. Se da deoparte.
Se pune laptele la incalzit cat sa fie caldut, nu trebuie sa fiarba. Se adauga progresiv laptele peste unt si faina si se amesteca:
Apoi se pune iarasi cratita pe foc, pana se obtine o ciulama (smantana groasa). Se da compozitia la racit (afara - eu am pus-o pe terasa), pentru vreo 10 minute.
Se separa ouale si, in ciulamaua calduta, se pun galbenusurile unul cate unul:
Ingrediente:
1 borcan(400g) smantanta mai groasa - eu am folosit Crème fraîche
150 g cascaval (Gouda)
1 pachet margarina (am pus unt, ca eu nu folosesc margarina)
4 oua
4 linguri faina cu varf
½ l lapte
sare
piper
Se pune intr-un vas margarina / untul la topit in care se cuprinde progresiv faina. Se da deoparte.
Se pune laptele la incalzit cat sa fie caldut, nu trebuie sa fiarba. Se adauga progresiv laptele peste unt si faina si se amesteca:
Apoi se pune iarasi cratita pe foc, pana se obtine o ciulama (smantana groasa). Se da compozitia la racit (afara - eu am pus-o pe terasa), pentru vreo 10 minute.
Se separa ouale si, in ciulamaua calduta, se pun galbenusurile unul cate unul:
#2
Postat 19 January 2010 - 11:35 PM
Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitie:
Se intinde "crema" in tava (mi-au iesit 2 foi). Am copt la 175 de grade timp de 25 de minute (parca... daca nu sunteti siguri, mai lasati, sa fie coapta foaia!):
Cand a fost gata, am pus foaia pe servetele ude (nu am stergare aici :? .... cine are prosoape din material textil, e foarte bine!). Se impatureste servetul / prosopul, cat sa fie marginile acoperite (marginile sunt mai "crocante" si trebuiesc inmuiate):
Am pus un strat de smantana:
Se intinde "crema" in tava (mi-au iesit 2 foi). Am copt la 175 de grade timp de 25 de minute (parca... daca nu sunteti siguri, mai lasati, sa fie coapta foaia!):
Cand a fost gata, am pus foaia pe servetele ude (nu am stergare aici :? .... cine are prosoape din material textil, e foarte bine!). Se impatureste servetul / prosopul, cat sa fie marginile acoperite (marginile sunt mai "crocante" si trebuiesc inmuiate):
Am pus un strat de smantana:
#3
Postat 19 January 2010 - 11:46 PM
Am ras cascaval si-am presarat putin piper (cine doreste poate pune si marar, da' io am uitat ):
Am rulat usor totul si am "invelit" rulada in folie de aluminiu:
Dupa vreo jumatate de ora, am desfacut folia de aluminiu si am ras iarasi cascaval, peste care am presarat marar, apoi am invelit rulada cu aceasta "manta" si cu folia de aluminiu si am pus totul la cuptor, la foc mic, timp de un sfert de ora:
Am lasat rulada la racit, apoi am taiat:
Am mancat ca spartii cateva felii de caciula, asa de buna si parfumata este!
Am rulat usor totul si am "invelit" rulada in folie de aluminiu:
Dupa vreo jumatate de ora, am desfacut folia de aluminiu si am ras iarasi cascaval, peste care am presarat marar, apoi am invelit rulada cu aceasta "manta" si cu folia de aluminiu si am pus totul la cuptor, la foc mic, timp de un sfert de ora:
Am lasat rulada la racit, apoi am taiat:
Am mancat ca spartii cateva felii de caciula, asa de buna si parfumata este!
#4
Postat 20 January 2010 - 12:33 AM
Arata splendid rulada ta, o notez pentru Sf Valentin. Poti pune chimen (slabiciunea mea), poti pune orice, de fapt cred ca e posibil sa improvizezi si la umpluturi nu numai la condimente. :laughing7:
#7
Postat 20 January 2010 - 01:24 PM
laura_lala a spus:
Arata splendid rulada ta, o notez pentru Sf Valentin. Poti pune chimen (slabiciunea mea), poti pune orice, de fapt cred ca e posibil sa improvizezi si la umpluturi nu numai la condimente. :laughing7:
Laura, multumesc pentru aprecieri!
Intr-adevar, poti jongla cu condimentele dupa bunul plac! Chimen, busuioc, menta, orice-ti doreste sufletica! Iar ca umplutura, eu am pus si pateu, dar nu am mai pus smantana pe foaie.
#8
Postat 20 January 2010 - 01:30 PM
KikenHana a spus:
arata super si cred ca e teribil de gustoasa!
Teribil e putin spus! Singura problema e.... grasimea.... E nitelus cam grasa rulada, din pricina untului si-a cascavalului. Se cam aduna grasimile...... Am facut si cu pate si aceea nu era la fel de grasa. Vara-mea face aluatul cu margarina, dar cum mie nu-mi place sa folosesc margarina, am pus unt - de aici si grasimea. Acu', fiecare face cum doreste....
#9
Postat 20 January 2010 - 01:32 PM
Geany a spus:
Minunata foxy o s-o incerc neaparat,multumesc de reteta
Geany, placerea e de partea mea! Te astept cu impresii!
#10
Postat 20 January 2010 - 08:56 PM
foxyy, ce faina e! Imi place mult ideea. Eu sunt mare amatoare de astfel de aperitive. Le fac la ai mei in week-end si au de rontait 2-3 zile. Deci o sa ma prezint la raport sambata sau duminica! Mersi de reteta!!
#11
Postat 20 January 2010 - 09:01 PM
Issis a spus:
foxyy, ce faina e! Imi place mult ideea. Eu sunt mare amatoare de astfel de aperitive. Le fac la ai mei in week-end si au de rontait 2-3 zile. Deci o sa ma prezint la raport sambata sau duminica! Mersi de reteta!!
Te astept! Spor la treaba!
#12
Postat 20 January 2010 - 09:22 PM
Vulpita harnica ce esti !
Bravo !
Bravo !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
Arata acest topic
Pagina 1 din 1