![Imagine atasata: 57_cf02f19d7cae167e9c03fe65a30f612a.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/57_cf02f19d7cae167e9c03fe65a30f612a.jpg)
Am folosit: 350 g faina, 50 ml ulei, un varf de cutit de sare, o lingurita mica de zahar, cca 180 ml lapte caldut, 10 g drojdie proaspata.
![Imagine atasata: 57_08b9397c2b0c2830b459bfe1c74a5368.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/57_08b9397c2b0c2830b459bfe1c74a5368.jpg)
Am pus, faina, sarea, zaharul si uleiul intrun vas, am adaugat drojdia topita in putin lapte caldut, apoi am adaugat laptele si am framantat pana cand am obtiunt un aluat elastic, care nu se lipeste de maini/vas. Este bine sa nu puneti tot laptele deodata, ci incorporat cate putin, atat cat cere faina.
![Imagine atasata: 57_7a506c99a256e643c3bad2862f9e85a8.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/57_7a506c99a256e643c3bad2862f9e85a8.jpg)
Am lasat aluatul sa se odigneasca 5 minute, api l-am impartit in 5 bucati.
Am pus la incins o tigaie, fara ulei sau altceva.
Pe masa presarata cu faina, am intins o foaie foarte subtire, aproape transparenta din una din bucatile de aluat si am copt-o rapid in tigaia incinsa . Nu trebuie tinute mult, doar cat sa se aureasca din loc in loc.
![Imagine atasata: 57_0d5102f01e5d28ee20e548b1547a564a.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/57_0d5102f01e5d28ee20e548b1547a564a.jpg)
Se intorc repede cu o paleta se coc si pe cealalta parte, apoi se acopera cu un prosop. Cand s-au racit, se pun in punga de palstic pentru a ramane moi.
Observatii:
Daca le folositi pentru shaorma sau altceva unde este necesar sa le rulati, este bine ca foile sa fie foarte subtiri inainte de a le coace, deoarece ele mai cresc putin in tigaie. In alt caz, pot fi intinse si mai groase.
Daca sunt copate imediat ce le-am intins, lipiile ies foarte bune si elastice, dar nu se vor desface, daca insa foile intinse sunt lasate 2-3 minute sa se odihneasca, lipiile se vor umfla la copt si se vor desface.
![Imagine atasata: 57_145023d752a9c55ac21b05b08c6c414c.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/57_145023d752a9c55ac21b05b08c6c414c.jpg)
Nu tineti prea mult lipiile pe foc, altfel vor fi pra tari si se vor usca repede.