Forum Culinar: Tort cu alune - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort cu alune

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 November 2009 - 12:09 AM

Aici in Piemonte e des intilnit tortul din alune, produs tipic acestei regiuni, retete sunt multe, unele complet fara faina deci bune si pentru celiaci, cei intoleranti la glutenul prezent in faina. Tortul asta l-am inventat pentru ca vroiam sa consum albusurile pe care le aveam in frigider, si astfel s-a nascut acest tort care aici se maninca dimineata sau dupa cina, la cafea.
Ingrediente
6 albusuri
200 de gr de zahar
200 de gr de alune prajite
100 de gr de amidon din cartofi

Am amestecat zaharul cu alunele in Thermomix
Imagine postata
Am batut spuma albusurile
Imagine postata
Am amestecat cu foarte multa atentie si incet cele 2 compozitii
Imagine postata
Am pus in tava
Imagine postata
Am copt 45 de minute la 180°C
Imagine postata
si servit la cafea
Imagine postata

#2 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 24 November 2009 - 12:34 AM

Adriana spune-mi te rog cum este blatul asta?...e uscat sau are ceva umezeala?...s-ar comporta bine la insiropare?

#3 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 25 November 2009 - 11:20 AM

Bun gasit tuturor!
Adriana, super reteta, pe gustul meu :love7: Salvata! Multumesc!

#4 Useril este offline   laura laurentiu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 November 2009 - 12:16 PM

Adriana, sunt convinsa ca e aromat la nebunie! Cum e mijlocul, mai umed?

#5 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 November 2009 - 07:00 PM

Adriana, foarte interesant tortul. Poate fi combinat si cu alte fructe, uscate si eventual glazurat, sau e prea sfaramicios?

#6 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 25 November 2009 - 11:24 PM

Nebunie de tort,super usor de facut! dar eu ii trag si o glazura, neaparat de cioco, cind l-oi face!
raluca elena

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 November 2009 - 09:29 AM

dora a spus:

Adriana spune-mi te rog cum este blatul asta?...e uscat sau are ceva umezeala?...s-ar comporta bine la insiropare?

julix_2007 a spus:

Adriana, foarte interesant tortul. Poate fi combinat si cu alte fructe, uscate si eventual glazurat, sau e prea sfaramicios?

raluca elena a spus:

Nebunie de tort,super usor de facut! dar eu ii trag si o glazura, neaparat de cioco, cind l-oi face!

Voi ma faceti sa cobor facaletul din cui :love7:
Asta e prajitura de mincat asa cum e, in nici un caz insiropata pentru ca iese o fleasca, fructele s-ar putea inlocui doar cu nuci in locul alunelor. Aici se maninca cu zabaione, pe care trebuia sa mi-l faca Bimby da' n-a putut saracul pentru ca n-aveam oua, adica aveam da' erau expirate de vreo saptamina si nu am indraznit sa le folosesc :(
Asta e parerea mea, nu va suparati pe mine :love3: si daca vreti sa faceti experimente va asumati intreaga raspundere :)

seima a spus:

Bun gasit tuturor!
Adriana, super reteta, pe gustul meu :) Salvata! Multumesc!

Vina sa te Imagine postata Ce ma bucur sa te revad.

laura laurentiu a spus:

Adriana, sunt convinsa ca e aromat la nebunie! Cum e mijlocul, mai umed?

Nu, e toata uscata, eu ar fi trebuit sa o mai las la copt doar 10 minute in plus ca a ramas un picut umeda in mijloc dar din cauza mea, imi pare rau ca nu stiu sa fac eu poza bine si nu se vede cum e, apoi eram si la preteni si acolo nu puteam sa m a desfasor mai mult la facut poze.

Important e sa se bata bine albusurile si sa se amestece apoi incetisor ca sa nu se dezumfle compozitia.

#8 Useril este offline   laura laurentiu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 November 2009 - 11:08 AM

ok, multam, o nelamurire mi-ai spulberat! Mai am una :scratch: : cum facusi multiple quote? Ca eu nu ma pricepui...

#9 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 27 November 2009 - 11:26 AM

trebuie sa fie tare bun langa o ceasca de cafea :love7:
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 November 2009 - 12:19 PM

taylor a spus:

trebuie sa fie tare bun langa o ceasca de cafea :D

Pai las-o pe nonna ta un picut si vii la o cafeluta si o feliuta :)

laura laurentiu a spus:

ok, multam, o nelamurire mi-ai spulberat! Mai am una ;) : cum facusi multiple quote? Ca eu nu ma pricepui...

Cu copy/paste cum altcumva, doar nu crezi ca-s mai speciala decit ceilalti :laughing7:

#11 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 04 December 2009 - 09:24 PM

super idee !!! si mie imi raman multe albusuri iar aceasta reteta e ideala :appl: o sa-l incerc cu siguranta!!!

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 December 2009 - 12:02 AM

mariette a spus:

super idee !!! si mie imi raman multe albusuri iar aceasta reteta e ideala :-* o sa-l incerc cu siguranta!!!

Grija mare numai la batut bine albusurile si la amestecat sa nu se pleosteasca compozitia.
Acum ca tot se apropie Craciunul si se fac biscuiti albusul se poate amesteca cu zahar praf si eventual colorant si se face glazura pentru biscuiti sau fursecuri.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi