INGREDIENTE pentru o paiine mica
250 gr faina de paiine
150 gr orez cu bobul rotund, fiert si racit
150 ml lapte caldut
un strop de sare
o lingura nu prea plina de miere
o lingurita mica de drojdie uscata,sau drojdie proaspata cam 10 gr
250 gr faina de paiine
150 gr orez cu bobul rotund, fiert si racit
150 ml lapte caldut
un strop de sare
o lingura nu prea plina de miere
o lingurita mica de drojdie uscata,sau drojdie proaspata cam 10 gr
daca v-a mai ramas orez prin frigider , fiert , nu-l aruncati ,faceti o paiine
daca nu , fierbeti atunci 3 linguri de orez doar cu sare, pana se umfla bine bobul .
orezul trebuie sa fie chiar bine fiert dar sa nu fie chiar zdrobit de tot.
se raceste si se cantaresc 150 gr .eu am framantat la masina .procedeul este acelasi si la framantattul cu mana.
se pun impreuna orezul si laptele, sarea
faina,
drojdia si mierea,
si se porneste programul de framantat, coca trebuie sa aiba consistenta ferma dar lipicioasa, cam asa
se lasa la crescut cat cere programul masinii, sau pana isi dubleaza bine forma....asa arata dupa o ora jumatate.
se scoate aluatul pe masa infainata si se formeaza un sul
se strange si se pune in tava cu deschizatura in jos,apoi se pudreaza usor cu faina
se lasa la crescut cam 20-25 min
si se pune in cuptor -intai la 210 grade pt 15 min si apoi pentru inca vreo 10 min la 190 gradetimpul a trecut paiinea e gata, miroase bine
Este o paiine cosistenta,cu un gust foarte bun,nu se desface pale-pale...tipul aluatului este foarte diferit.
eu zic daca va tenteaza , incercati! ...
POFTA BUNA!