Forum Culinar: Taralli(covrigei cu susan) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Taralli(covrigei cu susan)

#1 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 23 January 2010 - 07:36 PM

azi am vazut o reteta de taralli (covrigei italieni) si am zis: ia sa incerc sa-i fac,sa vad daca sunt la fel ca cei de la magazin :roll:Imagine atasata: 195_2d5394bfab2bfa74052a27999a9c224c.jpg
ingrediente
100 ml ulei
100 ml vin alb
300 gr faina
1 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
seminte de susan
se amesteca vinul,uleiul ,sarea ,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat pe care il lasam la repaus jumatate de ora
Imagine atasata: 195_65ed2754e4e98e73c444c55264d41c4b.jpg
se fac suluri de 10 cm si se da forma de covrigei
Imagine atasata: 195_ca7221691fb2afe53c82123164d6fa6c.jpg
Imagine atasata: 195_31760fab021051d631e586adde1dbbb0.jpg
intre timp se pune pe foc o oala cu apa si sare, cand incepe sa fiarba se scufund covrigeii
Imagine atasata: 195_c35d79854b27f6e5c4cc892fb6e5e06a.jpg
iar cand incep sa iasa singuri la suprafata se scot cu paleta
Imagine atasata: 195_6c9673d33b3a279658617b4a2082e4aa.jpg
si se aseaza pe un servet de panza ,lasam cateva minute la uscat
Imagine atasata: 195_cfbe951f07980ee8cf145e1092093169.jpg
se pun in tava neunsa si se da la cuptor 180° timp de 15-20 minute pana se rumenesc si devin aurii.(dupa 1o miunute am intors tava)
Imagine atasata: 195_e8b0696edd123d05c43c0f77f9d1388d.jpg
aici gata copti
Imagine atasata: 195_ac160b838bb48603c9822c11c722689f.jpg
sunt la fel de gustosi ca cei din magazin.crocanti si se topesc in gura
Imagine atasata: 195_8abb19a9519f0c61fbb783afc35ecf18.jpg
se pot pastra in pungute
Imagine atasata: 195_9ba4e43d8ee435dcd6930aa0b3ee73f3.jpg
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 23 January 2010 - 07:46 PM

Taylor,

Covrigeii sunt impecabili,ca tot ce faci tu. :floare:
Am vazut ca-ti plac retetele migaloase si putin artistice.
Foare frumos arata in punguta. :floare:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2010 - 01:05 AM

Noroc ca e miezul noptii si ma indrept spre dormitor ca acu m-as duce sa ii fac :thumleft:

#4 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 24 January 2010 - 09:29 AM

Arata excelent! :thumleft:
Take a walk on the wild side...

artizan

#5 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 24 January 2010 - 03:14 PM

ce pofta mi-ai facut!
arata ca si covrigeii vanilati!
Taylor,super reteta! :pupic:

raman crocanti? :hello:

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2010 - 03:58 PM

Mie mi-au iesit 67 :mrgreen: mai mult de jumatate nu mai sunt :pupic:
Cred ca i-am bronzat prea putin dar trebuia sa mincam si eram nerabdatoare sa ii gust, sunt friabili si foarte gustosi de la ulei, aluatul se lucreaza foarte bine, eu evident l-am facut in 2 minute in Ken. N-am pus susan ca n-aveam, as pune data viitoare seminte de chimen. Grazie taylor :hello:
Imagine atasata: 54_6e1c52b5d4e1815859b91db2aae48f3f.jpg

#7 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 24 January 2010 - 09:31 PM

piscotel a spus:

Taylor,

Covrigeii sunt impecabili,ca tot ce faci tu. :hello:
Am vazut ca-ti plac retetele migaloase si putin artistice.
Foare frumos arata in punguta. ;)

multumesc piscotel :D
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#8 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 24 January 2010 - 09:32 PM

KikenHana a spus:

Arata excelent! :hello:


merci :D
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#9 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 24 January 2010 - 09:40 PM

Nico-Vya a spus:

ce pofta mi-ai facut!
arata ca si covrigeii vanilati!
Taylor,super reteta! :hello:

raman crocanti? :D

merci Nico.
sunt crocanti atat cat trebuie.merita sa-i incerci.


Citeaza

Adriana:scrie
Mie mi-au iesit 67 :mrgreen: mai mult de jumatate nu mai sunt ;)
Cred ca i-am bronzat prea putin dar trebuia sa mincam si eram nerabdatoare sa ii gust, sunt friabili si foarte gustosi de la ulei, aluatul se lucreaza foarte bine, eu evident l-am facut in 2 minute in Ken. N-am pus susan ca n-aveam, as pune data viitoare seminte de chimen. Grazie taylor


eu nu i-am numarat.dar si la mine s-au papat repejor de tot .cei din punguta le-am dat le nepotii din Levone
am uitat sa mentionez ca am pus si putin mac.
la mine a durat mai mult de 2 minute ;) ma bucur ca ti-au placut.ai vazut ce buni sunt ?!
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2010 - 10:53 PM

taylor a spus:

ai vazut ce buni sunt ?!

Foarte buni, recomand calduros celor care vor sa ii incerce sa porneasca de la cantitatea dubla de ingrediente. :mrgreen:

#11 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 March 2010 - 11:42 PM

Fetelor ce fel de praf de copt ati pus, ca eu am numai din ala pentru dulciuri, "pane angeli".
Ma pregatesc sa fac "taralli"...da' nu azi ca-i prea tarziu.

edit frumosi v-au iesit ;) !

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 March 2010 - 10:03 AM

 any_annette, la 16 March 2010 - 11:42 PM, a spus:

Fetelor ce fel de praf de copt ati pus, ca eu am numai din ala pentru dulciuri, "pane angeli".
Ma pregatesc sa fac "taralli"...da' nu azi ca-i prea tarziu.

edit frumosi v-au iesit :scratch: !

Pai daca e praf de copt ala e, any! Foloseste-l cu incredere!

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 March 2010 - 02:42 PM

 Adriana, la 17 March 2010 - 10:03 AM, a spus:

 any_annette, la 16 March 2010 - 11:42 PM, a spus:

Fetelor ce fel de praf de copt ati pus, ca eu am numai din ala pentru dulciuri, "pane angeli".
Ma pregatesc sa fac "taralli"...da' nu azi ca-i prea tarziu.

edit frumosi v-au iesit :floare: !

Pai daca e praf de copt ala e, any! Foloseste-l cu incredere!


Multumesc :angryfire: !

#14 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 March 2010 - 05:04 PM

 taylor, la 23 January 2010 - 07:36 PM, a spus:


ingrediente
100 ml ulei
100 ml vin alb
300 gr faina
1 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
seminte de susan
se amesteca vinul,uleiul ,sarea ,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat pe care il lasam la repaus jumatate de ora

se fac suluri de 10 cm si se da forma de covrigei

intre timp se pune pe foc o oala cu apa si sare, cand incepe sa fiarba se scufund covrigeii

iar cand incep sa iasa singuri la suprafata se scot cu paleta

si se aseaza pe un servet de panza ,lasam cateva minute la uscat

se pun in tava neunsa si se da la cuptor 180° timp de 15-20 minute pana se rumenesc si devin aurii.(dupa 1o miunute am intors tava)

aici gata copti

sunt la fel de gustosi ca cei din magazin.crocanti si se topesc in gura

se pot pastra in pungute



Imi cer scuze, azi sunt cam ... Borat. :floare:
Unede ai spus ce se face cu susanul?
Eu parca il vad in castronul cu vin si ulei, in care pare ca pluteste ceva.
Esti buna sa ma lamuresti in ce faza intervine susanul?
Se ung cu ou sau nu?

Multumesc anticipat. Sunt foarte tentat sa incerc.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#15 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 17 March 2010 - 08:19 PM

Mamadeus ,nu se ung cu ou si ai dreptate.susanul pluteste deasupra uleiului cu vin.am pus susan dar se poate pune si mac in compozitia de vin si ulei.imi cer scuze ca nu am specificat.incearca si nu vei regreta :sleepy3:
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#16 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 17 March 2010 - 08:28 PM

 Adriana, la 17 March 2010 - 10:03 AM, a spus:

 any_annette, la 16 March 2010 - 11:42 PM, a spus:

Fetelor ce fel de praf de copt ati pus, ca eu am numai din ala pentru dulciuri, "pane angeli".
Ma pregatesc sa fac "taralli"...da' nu azi ca-i prea tarziu.

edit frumosi v-au iesit :sleepy3: !

Pai daca e praf de copt ala e, any! Foloseste-l cu incredere!

multumesc Adriana ca ai raspuns.eu am fost cateva zile in romania si nu am intrat pe forum.
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#17 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 17 March 2010 - 08:30 PM

 any_annette, la 16 March 2010 - 11:42 PM, a spus:

Fetelor ce fel de praf de copt ati pus, ca eu am numai din ala pentru dulciuri, "pane angeli".
Ma pregatesc sa fac "taralli"...da' nu azi ca-i prea tarziu.

edit frumosi v-au iesit :sleepy3: !

any te astept cu rezultatul :lol:
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#18 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 March 2010 - 09:27 PM

Multumesc pentru reteta. Deocamdata sunt fata strangatoare, dar le vine si lor randul.

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 March 2010 - 12:14 AM

 taylor, la 17 March 2010 - 08:28 PM, a spus:

multumesc Adriana ca ai raspuns.eu am fost cateva zile in romania si nu am intrat pe forum.

:angryfire: sper ca e totul ok

#20 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 18 March 2010 - 10:37 AM

multumesc de intrebare.acum e ok :)
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi