Forum Culinar: Paine de duminica - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paine de duminica

#1 Useril este offline   irina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationOrleans, Franta

Postat 24 January 2010 - 09:22 PM

Paine de duminica
Reteta preluata de pe blogul http://mignardises.canalblog.com/
Ingrediente
550 g faina
200 ml lapte
65 ml apa
1 ou
35 g margarina
1 lingurita sare
1 lingura zahar
drojdie
70 g unt topit

Preparare
Puneti ingredientele in masina de paine in ordinea mentionata de fabricant, pentru mine intai toate lichidele (lapte, apa, margarina topita, ou) apoi ingredientele solide (faina, drojdia in mijloc, intr-un colt sarea iar in celalalt colt zaharul).
Porniti programul aluat (1H30).
Aveti grija, aluatul creste mult, dupa o ora si un sfert la mine arata astfel :
[attachment=6]IMG_1922.JPG[/attachment]
L-am lasat sa creasca pana la capat fara capac.
Scoateti aluatul si intindeti-l sub forma de dreptunghi.
[attachment=5]IMG_1925.JPG[/attachment]
Ungeti aluatul cu untul topit.
Aduceti marginile spre centru pana cand se ating, ca in poza de mai jos :
Imagine atasata: 83_81a362b4606166b94e95e261b8ee8777.jpg
Puneti aluatul la frigider timp de 15 minute, pana cand untul s-a racit si s-a fixat pe aluat.
Scoateti aluatul din frigider si intindeti-l din nou sub forma de dreptunghi.
Rulati-l apoi ca in imaginea de mai jos.
Imagine atasata: 83_5120366b357de58dafd4144f560f8a67.jpg
Cu ajutorul unui cuti ascutit, taiati pana aproape de marginea de jos.
Imagine atasata: 83_119df24333c8ec4edd4f8c60b398bcdd.jpg
Lasati painea la crescut cam o jumatate de ora, pana cand isi dubleaza volumul.
Imagine atasata: 83_84c707cc7aea334b4cc75a830f50c77a.jpg
Puneti tava la cuptor la 180°C timp de 30 de minute.
Acest fel de a prezenta painea apartine surorilor Simili.
Pofta buna!
Imagine atasata: 83_b79c7078804bfa350a38b3651ff62bc8.jpg

#2 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2010 - 11:00 PM

irina a spus:

Acest fel de a prezenta painea apartine surorilor Simili.

De aceea mi se parea mie cunoscuta :mrgreen: Imi place facuta asa piinea pentru ca are coaja multa, febletea mea.

#3 Useril este offline   irina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationOrleans, Franta

Postat 25 January 2010 - 07:40 AM

Adriana a spus:

De aceea mi se parea mie cunoscuta :mrgreen: Imi place facuta asa piinea pentru ca are coaja multa, febletea mea.

Tot am auzit despre aceste surori, aici nu gasesc nimic. Painea e buna, pufoasa (de la unt) si cu coaja crocanta.

#4 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2010 - 08:44 AM

irina a spus:

Tot am auzit despre aceste surori, aici nu gasesc nimic. Painea e buna, pufoasa (de la unt) si cu coaja crocanta.

Si mie tot coaja crocanta imi place.
Nu cred sa le fi tradus cineva cele 3 carti pe care le-au scris, de-a lungul timpului eu am facut multe retete de-ale lor, mai ales de piine. Daca esti interesata de vreo reteta spune-mi si ti le traduc :-*

#5 Useril este offline   irina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationOrleans, Franta

Postat 25 January 2010 - 09:35 PM

[quote="Adriana Si mie tot coaja crocanta imi place.
Nu cred sa le fi tradus cineva cele 3 carti pe care le-au scris, de-a lungul timpului eu am facut multe retete de-ale lor, mai ales de piine. Daca esti interesata de vreo reteta spune-mi si ti le traduc

#6 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2010 - 11:12 PM

Cum nu le-ai vazut?
Uite-ne :mrgreen:
Imagine atasata: 54_a38ef6f384634ef37e4bb3c9c02faa24.jpg
Cind am un pic de timp fac un mesaj si scriu retetele de piine, si apoi cine vrea le poate face.

#7 Useril este offline   irina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationOrleans, Franta

Postat 25 January 2010 - 11:49 PM

{SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" /> Excelent!!!!
Ai facut vreun curs cu ele???
Abia astept sa imi povestesti mai mult!
Si spune-mi de unde sa imi iau cartile!
:scratch:

#8 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 January 2010 - 12:04 AM

irina a spus:

>:D< Excelent!!!!
Ai facut vreun curs cu ele???
Abia astept sa imi povestesti mai mult!
Si spune-mi de unde sa imi iau cartile!
:scratch:

Da, l-am facut in 2006, as fi vrut sa il fac si in toamna asta dar toti banutii erau destinati Thermomixului si a trebuit sa renunt.
Cartile le poti gasi pe ibs
http://www.ibs.it/ser/serfat.asp?site=l ... li+Valeria
daca sunt probleme le cumpar eu si ti le trimit. ;)

#9 Useril este offline   irina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationOrleans, Franta

Postat 26 January 2010 - 08:19 AM

Adriana a spus:

[Da, l-am facut in 2006, as fi vrut sa il fac si in toamna asta dar toti banutii erau destinati Thermomixului si a trebuit sa renunt. Cartile le poti gasi pe ibs
http://www.ibs.it/ser/serfat.asp?site=l ... li+Valeria
daca sunt probleme le cumpar eu si ti le trimit. ;)


Gata, mi-am comandat 2 :
La buona cucina. Pasta, pietanze e altre ricette per la tavola quotidiana
Pane e roba dolce. Un classico della tradizione italiana
Totul a fost Ok, multumesc!
Iti scriu imediat ce ajung, inca doua carti... la cate am, mai imi trebuie o biblioteca! :scratch:

#10 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 January 2010 - 08:38 AM

irina a spus:

Adriana a spus:

Gata, mi-am comandat 2 :
La buona cucina. Pasta, pietanze e altre ricette per la tavola quotidiana
Pane e roba dolce. Un classico della tradizione italiana
Totul a fost Ok, multumesc!
Iti scriu imediat ce ajung, inca doua carti... la cate am, mai imi trebuie o biblioteca! :scratch:

Bravo, primul e ultimul pe care l-au scos si pe care eu l-am primit cadou de Craciun, inca n-am facut nimic din el.
Celalalt e primul pe care l-am avut si din care am facut retete de piine, grisine, streghe, angelica, pandoro.
Sper sa-ti placa si sa te bucuri de ele.
Eu ca sa fac loc la carti arunc revistele 8-)

#11 Useril este offline   irina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationOrleans, Franta

Postat 26 January 2010 - 08:50 AM

Arunci revistele ??? :scratch:
Eu tai retele care imi plac, apoi arunc ce ramane! Trebuie sa iti fac o poza cu biblioteca!

#12 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 January 2010 - 11:11 AM

irina a spus:

Arunci revistele ??? :D
Eu tai retele care imi plac, apoi arunc ce ramane! Trebuie sa iti fac o poza cu biblioteca!

Am fost obligata :roll: mi s-a spus ca virgula cartile nu se arunca dar revistele da ca oricum nu ma mai uit pe ele, ceea ce intimplator e si adevarat :mrgreen: Asa ca acu cumpar la greu carti ca la ele n-are ce sa-mi mai zica, el mi-a zis ca nu se arunca deci eu am inteles ca se pot cumpara :D
Si oricum cartile le studiez bine inainte de a le cumpara si-mi inspira mult mai multa incredere.
Pastrez doar o revista facuta foarte bine si interesanta si eventual citeva reviste care dezvolta un anumit argument si prin asta seamana cu o carte, restul nu ma mai atrag.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi