Brownies
#1
Postat 25 January 2010 - 09:54 AM
Va pupicesc
#2
Postat 25 January 2010 - 10:48 AM
170 ciocolata
100 gr unt moale
2 oua
100-150 gr zahar(eu am pus numai 100 gr zahar,pt ca si ciocolata e dulce)
putina sare
150 gr faina
vanilie
1 lingurita praf de copt
100 gr alune sau nuca(prajite putin)
Se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,vanilie,ciocolata topita(pe baie de abur,si racita),se inglobeaza faina cu praful de copt si sarea.La final,se pun alunele(nuca).
tava trebuie sa fie mai mica(daca ai o tava mare,dublezi cantitatile)
Se pune la cuptor preincalzit la 190grade pt 30 minute.(depinde de cuptor,verifici cu o scobitoare sa vezi daca e gata)
A mea,iese cremoasa si deasupra e ca o glazura.poze nu mai am,din pacate
#5
Postat 25 January 2010 - 12:41 PM
din 500 ml de apa clocotita si 400 gr de cioco neagra fac un sos de ciocolata ( amestec pana se topeste toata ciocolata)
250 gr de zahar , 100 gr unt se mixeaza, se adauga pe rand 4 oua mari, apoi se adauga sosul de ciocolata si cca 300 gr faina ( eu amestecam cu maizena 3/4 faina 1/4 amidon sau 2/3-1/3 ) se toarna compozitia in tava , optional se pun nuci sau ce doresti. 20 minute la 180°C.
in acest timp se pregateste glazura din 3 linguri de lapte, 50 gr unt, 100 gr zahar ( eu puneam mai putin cca 50 gr) , cand fierbe acest amestec se adauga inafara de foc 150-200 gr ciocolata neagra. se omogenizeaza bine. se toarna glazura calda peste compozitia precedenta cand se scoate din cuptor.
Se lasa sa se raceasca si se taie cuburi sau romburi sau ce forma doriti.
#6
Postat 25 January 2010 - 02:05 PM
Brownie
225 g ciocolata amaruie
200 g unt
200 migdale - prejite si macinate
5 linguri faina
5 oua
3 linguri lapte
1 praf de copt
200 g zahar
*ciocolata topita, incorporeaza unt si galbenusuri
*stinge praf de copt
*albusuri+zahar spuma
*se amesteca toate componentele si se da la foc mic-mediu.
#7
Postat 28 January 2010 - 02:58 PM
Aminariy , parca n-as incerca cu albusurile batute spuma....
#8
Postat 28 January 2010 - 08:38 PM
eu am facut ceva timp in urma si e destul de cremoasa.
120 gr ciocolata fondente
113 gr unt
200 gr zahar
2 oua
95 gr faina
1 lingurita esenta de vanilie
Topiti ciocolata si untul pe bain-marie ,dati deoparte de pe foc si adaugati batand zaharul ,esenta de vanilie,ouale si faina,se pune in tava la cuptor timp de 20,25min,175° tava este de 25/30 cm
glazura de ciocolata
se topeste pe bain-marie
100 gr ciocolata
80 ml smantana
14 gr unt
sper ca ti-am fost de folos
#9
Postat 29 January 2010 - 12:43 PM
cristina-simona a spus:
170 ciocolata
100 gr unt moale
2 oua
100-150 gr zahar(eu am pus numai 100 gr zahar,pt ca si ciocolata e dulce)
putina sare
150 gr faina
vanilie
1 lingurita praf de copt
100 gr alune sau nuca(prajite putin)
Se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,vanilie,ciocolata topita(pe baie de abur,si racita),se inglobeaza faina cu praful de copt si sarea.La final,se pun alunele(nuca).
tava trebuie sa fie mai mica(daca ai o tava mare,dublezi cantitatile)
Se pune la cuptor preincalzit la 190grade pt 30 minute.(depinde de cuptor,verifici cu o scobitoare sa vezi daca e gata)
A mea,iese cremoasa si deasupra e ca o glazura.poze nu mai am,din pacate
cristina? cata iese si in ce tava o faci?
#10
Postat 29 January 2010 - 04:24 PM
simonaro29 a spus:
cristina-simona a spus:
170 ciocolata
100 gr unt moale
2 oua
100-150 gr zahar(eu am pus numai 100 gr zahar,pt ca si ciocolata e dulce)
putina sare
150 gr faina
vanilie
1 lingurita praf de copt
100 gr alune sau nuca(prajite putin)
Se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,vanilie,ciocolata topita(pe baie de abur,si racita),se inglobeaza faina cu praful de copt si sarea.La final,se pun alunele(nuca).
tava trebuie sa fie mai mica(daca ai o tava mare,dublezi cantitatile)
Se pune la cuptor preincalzit la 190grade pt 30 minute.(depinde de cuptor,verifici cu o scobitoare sa vezi daca e gata)
A mea,iese cremoasa si deasupra e ca o glazura.poze nu mai am,din pacate
cristina? cata iese si in ce tava o faci?
o tava de a mea mica(o portie mica) este 30cm-23cm.daca vrei sa faci mai mult,dublezi portia.maine fac din nou.
am uitat sa iti spun ca depinde de faina,cand pui la final faina,pune la inceput 100 gr,si vezi cam e compozitia,si pui incet incet cate putina faina,sa nu fie tare compozitia,ca nu mai poti sa pui in tava,dar nici lichida.daca mai ai intrebari,sunt acasa si iti raspund daca e cazul.
#12
Postat 29 January 2010 - 05:35 PM
#13
Postat 13 March 2010 - 12:12 AM
Eu fac si cu crema de branza, candva pusesem dincolo reteta si o poza.
#14
Postat 17 March 2010 - 11:57 AM
Au fost bune dar io tot caut ceva mai cremos......
Cand imi aduc aminte sa recuperez aparatul , pun poze...
#15
Postat 18 March 2010 - 10:55 PM