Prajitura cu mere (invizibile)
#1
Postat 25 January 2010 - 07:00 PM
Pentru 4 mere curatate de coaja si de cotor si taiate felii subtiri cu razatoarea cu lame.Eu le-am facut dupa ce am facut compozitia , asa nu mi s-au inegrit merele.
Ingrediente: 2 oua
50 gr zahar
100 ml lapte
20 gr unt topit
70 gr faina
10 gr praf de copt
1 lingura cognac
Mixam spuma ouale cu zaharul.
Chemam ajutoare.
Adaugam untul topit.
Laptele si faina cu praful de copt.Ne rezulta un aluat ca cel de clatite.
Amestecam cu merele feliate.Usor sa nu le rupem.
Turnam in tava (20 cm pe 20).Deasupra am mai presarat zahar cu scortisoara.
Coacem 180 de grade cam 20 de minute.
#3
Postat 25 January 2010 - 07:49 PM
Adriana a spus:
La asta m-am gandit si eu cand am vazut reteta..
Orice ar fi arata tare bine , Eataly
#4
Postat 25 January 2010 - 09:33 PM
Adriana a spus:
Acu ca-l l-ai nominat , daca stau sa ma gandesc compozitia e la fel.Dar cu muuuulte mere.
#5
Postat 26 January 2010 - 09:13 AM
Pupici "ajutoarei"!!!
#6
Postat 26 January 2010 - 12:35 PM
#7
Postat 26 January 2010 - 01:26 PM
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 27 January 2010 - 08:55 PM
#9
Postat 28 January 2010 - 10:33 AM
taylor a spus:
Multumesc , Gabriela! Pai fara ajutor parca n-are farmec!
#10
Postat 28 January 2010 - 02:10 PM
Ca m-ai scapat de ...prea multele mere din camara!
#11
Postat 28 January 2010 - 02:23 PM
#12
Postat 27 February 2010 - 01:50 PM
Eataly, la 28 January 2010 - 02:23 PM, a spus:
Ajutoooor Eataly, eu vreau sa fac o tava mare, pentru tot familionul, e cam cat cea de aragaz. Dublez cantitatile din reteta? Cat s-o las la cuptor? Offf, am gasit raspunsul in postarea ta! Gripa-i de vina!
Revin cu poze.
#13
Postat 02 March 2010 - 03:20 PM
Am scos-o aseara din cuptor:
De abia am reusit sa pastrez o felie si pentru voi, eu am mancat una la fel de mare, barbatu-miu a dat gata toata tava...deh e mare hranaci!
Un close-up:
Am s-o refac, e rapida ieftina si buuuuna rau!
#14
Postat 02 March 2010 - 07:08 PM
Ma bucur ca v-a placut.Trebuie sa o refac cat de curand si eu .
#15
Postat 03 March 2010 - 07:54 PM
Data viitoare fac portie dubla,ca tava mea e putin mai mare,sa-mi iasa mai inalta.
#16
Postat 03 March 2010 - 11:12 PM
#17
Postat 04 December 2011 - 11:48 PM
Aluatul, in mare parte e la fel,dar fara cognac si praf de copt,adica:
la 1 kg de mere feliate,70 gr zahar,100 gr faina 100 gr unt topit 200 ml lapte si 3 oua.
Dar ce difera e stratul de-asupra pentru care-avem nevoie de
50 gr unt la temperatura camerei,adica maleabil,50 gr zahar,100gr faina.
Cu greu,se formeaza o bila,practic lipind faramiturile una de alta,se vad farmiturile in poza.
Se da la frigider si dupa ce prajitura a stat in cuptor cca 30 min,se scoate si se rade de-asupra si se mai da la cuptor pentru 45-55 min.
Arata cam asa si e foarte interesanta senzatia de blat moale-cremos cu crumble,cu scortisoara pentru noi,bineinteles.
#18
Postat 05 December 2011 - 01:27 PM
Deci al tau are deasupra un "crant", un crumble.
#19
Postat 26 September 2018 - 09:03 AM
Eataly, n-am venit cu mina goala. Stiu ca-ti plac retetele simple, asa ca am adus si eu una.
Prajitura cu mere
Ingrediente necesare:
- 100 g unt moale
- 120 g zahar tos
- 125 g faina alba (cernuta)
- 1 lingurita praf de copt
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de rom sau Grand Marnier
- (optional) 1 lingura de stafide sau merisoare deshidratate
Pentru garnisit:
- 1 lingurita zahar tos + 1/2 lingurita praf de scortisoara
- 1 mar feliat
- (optional) putin miez de nuca tocat/ fistic tocat
Se amesteca ingredientele uscate cu ouale batute (timp de 5') si cu untul. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, se dispun feliile de mar si se presara pe deasupra cu amestecul de zahar tos si scortioara. Se da tava la cuptorul preincalzit (180°C), timp de 30'. Pofta buna !
Prajitura poate fi facuta si in forme micute.
#20
Postat 08 November 2018 - 08:44 PM