O reteta pe cit de simpla pe atit de buna.
E, alaturi de pasta alla carbonara, se pare, felul cel mai cunoscut al bucatariei romane.
Apare descris, inca in ultimii ani ai lui 1800 de catre Pellegrino Artusi, un nume faimos al gastronomiei italiene din acea vreme si printre autori de carti de bucate. El scrie ca a mincat acest fel intr-o circiuma veche de la Roma, dupa care se pare ca s-a raspindit si in alte circiumi romane. Zic circiuma ca nu-mi vine sa-i zic restaurant pentru acele vremi :roll:
Saltimbocca = sare in gura, in sensul ca sunt bucatele comode de a fi mincate usor, care iti sar singure in gura.
Ingrediente:
- feliute subtiri de carne de vitel
- prosciutto cotto sau crudo
- frunze de salvie
- scobitori
- unt
- putin vin alb sec evident.
Pe fiecare felie de carne (daca e prea grosuta se bate putin cu batatorul de carne ca se se subtieze, pentru ca se coace pentru foarte putin timp si trebuie sa fie subtirica) se aseaza o felie de prosciutto si deasupra o frunza de salvie, toate 3 se prind cu o scobitoare ca sa stea impreuna cumintele.
Am topit putin unt si am prajit feliile, mai intii pe partea cu frunza de salvie, apoi pe cealalta, e o operatie rapida pentru ca au nevoie de putin timp sa se coaca si pentru ca untul tinde sa se arda rapid
Pe masura ce erau gata le puneam intr-un castron acoperit cu o farfurie ca sa se mentina calde, in untul prajit am pus putin vin alb sec, l-am lasat sa se evapore citeva minute, am stins focul si am adaugat o bucatica de unt
cind ea era topita am aranjat farfuria punind peste fiecare bucata de carne un pic de sosulet si am servit imediat, eu aveam inca niste budinca de conopida verde deschis ( broccolo romanesco).
Pagina 1 din 1
Saltimbocca alla romana
#2
Postat 26 January 2010 - 09:35 AM
Minunat arata Adriana,eu stiam ca se foloseste doar prosuto crudo,si ca se,dau prin faina in rest la fel,oricum arata f.apetisant
Arata acest topic
Pagina 1 din 1