Forum Culinar: Batoane de cereale(caramelizate) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Batoane de cereale(caramelizate)

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 January 2010 - 06:55 PM

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-5-13620886702112.jpg

Ingrediente:
  • 200 g mix de cereale integrale (flakes de arpacas, grîu, orz...)
  • 100 g zahar brun
  • 100 g unt
  • 40 g miere
  • 20 g sirop de agave (sau miere)
  • 30 g seminte de susan
  • 30 g seminte de floarea soarelui
  • 30 g cocos feliat subtire
  • 20 g chips de banane
  • 100 g cranberries
  • 50 g stafide



Ingredientele folosite au fost toate bio :cheers:
Puteti folosi orice fel de flakes de cerale, la fel semintele. Le puteti înlocui cu ce fel de seminte doriti, sau chiar alune, fistic sau nuci(bucati pisate mai grob). Fructele deshidratate(chips de banane si cocos), de care va plac, la fel cele uscate - în loc de cranberries si stafide, puteti adauga curmale tocate, prune uscate, caise... etc... în functie de gust. Important este sa respectati cît de cît cantitatile.


Amestecam cerealele cu stafide,cranberries,chips de cocos si banane.
Stafidele le-am lasat întregi,cranberries i-am tocat grob.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-5-13620882456544.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-5-13620883186605.jpg

Prajim putin semintele(sau nucile, alunele, fistic... etc, )daca din astea folosim, fara niciun adaos de grasimi.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-5-13620883400344.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-5-13620883486524.jpg

Si le adaugam la amestecul de cereale.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-5-13620883641228.jpg

Între timp topim untul pe foc mic împreuna cu mierea si siropul de agave.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-5-13620883951203.jpg

Siropul de agave se foloseste ca îndulcitor.
Mie-mi place ca are o aroma usor asemanatoare cu cea a siropului de artar.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-5-13620884081412.jpg

Adaugam zaharul si amestecam, pîna acesta se dizolva complet.
Îl turnam peste cereale, amestecam.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-5-13620884342944.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-5-13620884420901.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-5-13620884509052.jpg

Ungem o tava cu putin unt,întindem amestecul, nivelam si dam la cuptor(150°C)
timp de aproximativ 20-30 minute.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-5-13620884934005.jpg

Cu cît lasati mai mult în cuptor, cu atît mai mult se va carameliza si întari.
Cînd scoateti tava din cuptor, nu va lasati impresionati de amestecul înca "nestabil".
Dupa ce s-a racit, rasturnam tava pe o placa (fund de taiat, ceva...) si taiem dreptunghiuri.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-5-13620885207026.jpg

Noua ni le plac mai caramelizate si mai crontzanoase.
Daca vi le plac mai moi,nu le lasati mai mult de 20 minute.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-5-13620885509057.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-5-13620886064869.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2010 - 08:50 PM

Trebuie sa plec in cautarea semintelor fel de fel si mi le fac si eu :floare:

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 January 2010 - 09:35 PM

Si eu , si am vazut si sirop de agave. :floare:

#4 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 27 January 2010 - 10:48 PM

cum gasesti cranberries-ul ? confiat ,congelat ori cum? aproape ca am scris la enervari :floare:
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2010 - 11:16 PM

Eataly a spus:

Si eu , si am vazut si sirop de agave. :floare:

unde? tot la magazinul tau biologic? ca eu nici nu l-am scris pe lista de cumparaturi

#6 Useril este offline   irina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationOrleans, Franta

Postat 27 January 2010 - 11:17 PM

Adriana a spus:

Eataly a spus:

Si eu , si am vazut si sirop de agave. :floare:

unde? tot la magazinul tau biologic? ca eu nici nu l-am scris pe lista de cumparaturi

Buna reteta!
Eu le gasesc la magazin bio!

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 January 2010 - 11:25 PM

Adriana a spus:

Trebuie sa plec in cautarea semintelor fel de fel si mi le fac si eu :floare:

Adriana,poti folosi ce flakes-uri de cereale vrei.De un fel,sau amestecate :)
Noua ne plac mult.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 January 2010 - 11:26 PM

Eataly a spus:

Si eu , si am vazut si sirop de agave. :)

Asta folosit acum,e din Austria...dar se gaseste peste tot.Orcum,nu este neaparat nevoie de el,se poate înlocui linstit cu miere.
Cui îi place scortisoara,poate pune un pic.Da o aroma buna :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 January 2010 - 11:28 PM

irina a spus:

Adriana a spus:

Eataly a spus:

Si eu , si am vazut si sirop de agave. :)

unde? tot la magazinul tau biologic? ca eu nici nu l-am scris pe lista de cumparaturi

Buna reteta!
Eu le gasesc la magazin bio!

Da,mai nou,aici se gaseste si în supermarketuri.Tot mai multe produse bio,apar în magazine.Banuiesc ca peste tot e asa :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2010 - 11:30 PM

Maya a spus:

Adriana,poti folosi ce flakes-uri de cereale vrei.De un fel,sau amestecate :floare:.

Pai fac totul cum trebuie, prima data cel putin :roll: dar nu mai am seminte de nici un fel in casa, de aceea ziceam ca plec in cautarea lor :)

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 January 2010 - 11:38 PM

Nicoleta a spus:

cum gasesti cranberries-ul ? confiat ,congelat ori cum? aproape ca am scris la enervari :floare:


Nicoleta, arata cumva confiat,dar de fapt sînt uscati cranberries astia,apoi vin îmbibati într-un sirop de mere,cît sa traga ceva umiditate.Deci asa sînt astia bio.Nu stiu daca aceeasi metoda se aplica si prunelor,caiselor sau curmalelor "uscate",pentru ca au cam aceeasi textura.

Gasesc si congelat,si proaspat.Chiar am vazut ieri la Globus.Doar ca mi-au atras atentia 10 Grenadillas,din cosuletul de lînga,asa ca le-am luat pe 'mnealor acasa....sa ma 'nec în ele,ca le adoooor! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 28 January 2010 - 12:07 AM

Maya a spus:

Nicoleta a spus:

cum gasesti cranberries-ul ? confiat ,congelat ori cum? aproape ca am scris la enervari :)


Nicoleta, arata cumva confiat,dar de fapt sînt uscati cranberries astia,apoi vin îmbibati într-un sirop de mere,cît sa traga ceva umiditate.Deci asa sînt astia bio.Nu stiu daca aceeasi metoda se aplica si prunelor,caiselor sau curmalelor "uscate",pentru ca au cam aceeasi textura.



Gasesc si congelat,si proaspat.Chiar am vazut ieri la Globus.Doar ca mi-au atras atentia 10 Grenadillas,din cosuletul de lînga,asa ca le-am luat pe 'mnealor acasa....sa ma 'nec în ele,ca le adoooor! :)


si cautand mai aprofundat am descoperit ca sunt afinele rosii hihiihihihhihi
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 January 2010 - 12:10 AM

Nicoleta a spus:

Maya a spus:

Nicoleta a spus:

cum gasesti cranberries-ul ? confiat ,congelat ori cum? aproape ca am scris la enervari :)


Nicoleta, arata cumva confiat,dar de fapt sînt uscati cranberries astia,apoi vin îmbibati într-un sirop de mere,cît sa traga ceva umiditate.Deci asa sînt astia bio.Nu stiu daca aceeasi metoda se aplica si prunelor,caiselor sau curmalelor "uscate",pentru ca au cam aceeasi textura.



Gasesc si congelat,si proaspat.Chiar am vazut ieri la Globus.Doar ca mi-au atras atentia 10 Grenadillas,din cosuletul de lînga,asa ca le-am luat pe 'mnealor acasa....sa ma 'nec în ele,ca le adoooor! :)


si cautand mai aprofundat am descoperit ca sunt afinele rosii hihiihihihhihi

Adica cranberries sînt afine?Ca nu înteleg?Eu stiu ca afinele sînt mici si aproape negre cînd sînt coapte.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 28 January 2010 - 12:18 AM

vaccinium macrocarpum este denumirea latina
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#15 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 January 2010 - 12:41 AM

Dupa cum arata nu seamana a afine, parca aduce cu coarne, sau cum le zice

http://images.google.ch/images?hl=fr&re ... a=N&tab=wi

#16 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 28 January 2010 - 12:44 AM

offf atatea imagini si denumiri :)

coarnele sunt - cornus mas
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#17 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 January 2010 - 08:25 AM

Adriana a spus:

Eataly a spus:

Si eu , si am vazut si sirop de agave. :)

unde? tot la magazinul tau biologic? ca eu nici nu l-am scris pe lista de cumparaturi


Da, la Iperbiobottega!

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 January 2010 - 08:47 AM

Cred aproape sigur ca nu sunt coarne, cred ca ori fi o varietate americana, mai mare, poate a afinelor rosii daca denumirea in latina e aceeasi, la fel ca si afinele normale pe care le stim noi si care in America sunt gigante :mrgreen: Poate stie mai bine si ne lamureste o fata de pe continentul american. In orice caz la faza asta sunt norocoasa pentru ca le-am gasit aici tot asa zis uscate si sunt foarte bune, o cutiuta cred ca mai am, o data le-am gasit la Lidl cind era o saptamina cu produse americane si al'data total intimplator in alt supermarket dar nu mai tin minte care.
Azi ma duc intr-un magazin de produse biologice sa vad ce reusesc sa gasesc.

#19 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 January 2010 - 12:38 PM

Or fi neamuri.Dar identice nu-s,asta e clar.Difera ca forma,culoare,aroma...etc,dar sigur sînt rude din familia coacazelor :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#20 Useril este offline   Daneza13 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMontreal

Postat 28 January 2010 - 09:33 PM

Maya, super batoanele tale. Multumesc pentru reteta :floare:
Eu o sa folosesc sirop de artar ca-s la mama lui...din cel de agave n-am vazut, ori n-am cautat eu prea tare...imposibil sa n-aiba si din ala pe aici.

Nicoleta a spus:

si cautand mai aprofundat am descoperit ca sunt afinele rosii hihiihihihhihi

Nici vorba sa fie afine (blueberries/bleuets...caci de redberries n-am auzit). Nu sunt nici coacaze rosii (red currants/groseilles). Sunt o specie de merisor salbatic. O traducere gen google,...adica din doi in trei (da' se intelege cat de cat), mai apropiata de realitate despre ce sunt cranberries : http://translate.joyofbaking.com/ro/pri ... print.html

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi