Forum Culinar: Bliny-clatite rusesti cu kefir - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bliny-clatite rusesti cu kefir

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 January 2010 - 03:26 PM

Povestind unei prietene (rusoaica de origine) despre gravlax-ul "meu" , mi-a raspuns ca asa il pregatesc si ei cu numele de somon marinat.Il servesc cu bliny, niste "clatite" facute cu kefir.Imi mai spunea ca exista mai multe variante, depinde de zona.Dar ea le prefera pe acestea. Am kefir , am gravlax...Bingo!

Rapide si bune, si sarate si dulci.Si dupa clatite japoneze , de ce nu si rusesti? :D

Ingrediente: 1 ou
25o ml kefir
1 lingurita rasa zahar
1 jumatate lingurita sare
1 sfert lingurita bicarbonat dizolvat in 50 ml apa fierbinte
130 gr faina

Amestecam oul cu sarea , zaharul si kefirul.

Imagine atasata: 59_b5df53b1f8874b86d0f5bcc99b464ca3.jpg

Adaugam si bicarbonatul dizolvat in apa.

Si faina in ploaie.


Imagine atasata: 59_632576272b494565c1ef6336221db5da.jpg


Mixam bine, fara cocoloase.Lasam 10 minute la rece.
Rezulta un aluat lichid , un pic mai grosut decat clatitele noastre .Oricum nu fiti tentati sa mai adaugati faina.

Intr-o tigaie , punem o lingurita de unt(eu am pus duar la prima , la celalalte nu.)
Si turnam cu polonicul.

Imagine atasata: 59_14e4d372e2d94ca66aeb8ca5b491cf25.jpg

Cand se formeaza balonase le intoarcem.Si tot asa.

Imagine atasata: 59_2510b638634cb35fccdcc9516249d871.jpg

Cu gem de capsuni de la mama.

Imagine atasata: 59_69dba68d9baf20c25e1eceda21db8592.jpg

Pufoase nevoie mare.

Imagine atasata: 59_f2f6976fcb601dac1126291396afd1bc.jpg

Si varianta originala , sararta cu somon marinat , gravlax.

Imagine atasata: 59_d60fec73d9b39cd8f92379a33a1f5091.jpg

Imagine atasata: 59_fa35be5415c87bfd418b23cd9064432a.jpg

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 January 2010 - 06:24 PM

Am scris gresit titlul! :floare: Cineva imi modifica in Rusesti, va rog! Multumesc!

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 January 2010 - 07:00 PM

Eataly a spus:

Am scris gresit titlul! :floare: Cineva imi modifica in Rusesti, va rog! Multumesc!

ok :floare:

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 28 January 2010 - 08:56 PM

Arata tare bine.
Dar eu sunt obsedata de vase,blide si oale in ultimul timp...tare imi place platoul tau
de prezentare ! :roll:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 January 2010 - 10:59 AM

Multumesc Adriana!

Pisco, si mie imi place platoasul asta , si-l folosesc la greu .Apare in mai toate pozele. :hello:

#6 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 February 2010 - 04:06 PM

Eataly, de mult tare n-am mai facut blinele, dar din amintiri parca se faceau cu faina de hrisca( saraceno) , amestecata cu alba, si cu drojdie...procedeul e cam complicat. ideea e ca pui pe masa blinelele prajite in pralabil ( mai nou au scos parca la tefal ceva ca pentru raclette si faci blinelele la masa, ca e mai *convivial* ) si diverse umpluturi:caviar,icre de manciuria :violent6:, somon afumat, sprat afumat, oua fierte tari si zdrobite, ceapa taiata solzisori, smantana acra ,
In general e considerat un plat de lux, se bea vodca rece la blinele .

http://images.google...sa%3DN%26um%3D1

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 February 2010 - 04:23 PM

Stella , asa mi-a spus si prietena mea rusoaica :exista mai multe variante , si cum Rusia e mare...
Or fi avand si ei o mie de bordeie.
Am vazut si eu o mie de variante , si multe cu drojdie.
Prefrata sau probabil in zona ei(a prietenei mele) este aceasta cu kefir .Nu cred ca e o reteta batuta in cuie. :violent6:

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 January 2012 - 06:31 PM

Eu kefir nu am, se pot face cu iaurt ?

#9 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 23 January 2012 - 09:26 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 January 2012 - 06:31 PM, a spus:

Eu kefir nu am, se pot face cu iaurt ?


Iaurt sau lapte batut sînt ok :toothy9;
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#10 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 January 2012 - 09:28 PM

Vezi postareaAlexandru, la 23 January 2012 - 09:26 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 23 January 2012 - 06:31 PM, a spus:

Eu kefir nu am, se pot face cu iaurt ?


Iaurt sau lapte batut sînt ok :lol:


Multumesc Alexandru :toothy9; !

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 January 2012 - 10:24 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 January 2012 - 06:31 PM, a spus:

Eu kefir nu am, se pot face cu iaurt ?

Any se gaseste la Eurospin daca ai vreunul la indemina.

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 January 2012 - 11:31 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 January 2012 - 10:24 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 23 January 2012 - 06:31 PM, a spus:

Eu kefir nu am, se pot face cu iaurt ?

Any se gaseste la Eurospin daca ai vreunul la indemina.


Nu am, dar fac cu iaurt :) .
Merci oricum, e bine de stiut :) .

#13 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 04 June 2012 - 04:14 PM

Am facut , cica sa am pe dimineata , dar prevad ca nu mai prinde nicicare micul dejun . Nu-mi place reteta ...glumesc ... ies prea putini :rolleyes: Data viitoare fac dublu

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-780-13388192289493.jpg

#14 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 June 2012 - 01:19 PM

Спасибо девушка! :)

(Sarutari de maini si lui Izuk, care mi le-a readus in atentie)

Eu le-am facut cu drojdie, dar confirm ca prezenta kefirului in reteta face toate ... rublele -_-
Vodka e in congelator, blini sunt pe masa.
Se invita cineva cu un kil de caviar Beluga?
Pretty please...
.
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-168-13389815256078.jpg
.
si una selenara:
.
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-168-13389815360951.jpg
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#15 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 June 2012 - 02:11 PM

Shefule, cu icre rosii ma primesti?? B)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#16 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 June 2012 - 03:19 PM

Vezi postareazerda, la 06 June 2012 - 02:11 PM, a spus:

Shefule, cu icre rosii ma primesti?? B)

Cu mare placere!
Si gand la gand cu bucurie, consoarta-roatta a prins la reducere gravlax, fara sa stie ce o asteapta acasa.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#17 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 June 2012 - 06:08 PM

Maestro, с удовольствием!

Pentru caviar as merge pe jos pana la polul nord.

Izu, da ies putine.Dublati sau triplati cantitatea.Aveti si desert asa! B)

#18 Useril este offline   alimocanu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 07 June 2012 - 08:37 PM

Ce se intampla cand dai peste reteta corecta, cu ingredientul principal care scade maine?.. Faci Bliny din 1 kg de kefir! Super-extra-mega delicioase. Pufoase si incantatoare. Multumesc Lili, va ramane reteta noastra preferata de clatite. Cupilu' acum prinde a treia clatita, in contextul in care e foarte mofturos, ma tot intreaba daca ii mai dau "pletite".Iaca si dovada:
Imagine postata
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi