Am dat peste un articolas simpatic si mi-am adus aminte de o discutie mai din trecut, ce mancaruri autentice romanesti avem?
Nu stiu daca mai e vreon topic similar, daca da, va rog sa il lipiti pe acesta la cel deja existent.
Mi s-a parut ca cel mai nimerit e sa vorbim despre mancaruri autentice la subforumul acesta.
Va invit sa cititi Razboiul borsului si sa navigati pe file-ul Atlas of Eating pe NGM:
posting.php?mode=post&f=7
Pagina 1 din 1
Feluri de mancare si granitele lor
#2
Postat 30 January 2010 - 10:22 AM
Si aici pun si reteta din articol, tradusa.
Borsul rusesc al Galinei
-3 cartofi
-1 morcov
-1 sfecla rosie
-1 ceapa
-1 legatura de macris
-marar, o foaie de dafin, usturoi, patrunjel
Se face o zeama de carne (5 kg carne cu os in 2,5 l apa). Se taie cartofii cubulete si se pun la fiert in zeama de carne, cam 10 minute. Se taie morcovul felii, sfecla rosie si ceapa si se adauga la cartofi. Se lasa sa fiarba la foc mic. Se pun macrisul, mararul, dafinul, usturoiul si patrunjelul si se mai lasa sa clocoteasca cca 15 min. Se serveste cu smantana. Pofta buna!
Borsul rusesc al Galinei
-3 cartofi
-1 morcov
-1 sfecla rosie
-1 ceapa
-1 legatura de macris
-marar, o foaie de dafin, usturoi, patrunjel
Se face o zeama de carne (5 kg carne cu os in 2,5 l apa). Se taie cartofii cubulete si se pun la fiert in zeama de carne, cam 10 minute. Se taie morcovul felii, sfecla rosie si ceapa si se adauga la cartofi. Se lasa sa fiarba la foc mic. Se pun macrisul, mararul, dafinul, usturoiul si patrunjelul si se mai lasa sa clocoteasca cca 15 min. Se serveste cu smantana. Pofta buna!
Heave ho, buccaneers ;)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1