Mi-am amintit de o alta reteta pe care eu o ador.
O fac des cînd sezonul vinetelor este in floare,pentru ca atunci sînt cele mai bune,si ieftine
- 3 vinete
5 catei de usturoi
sambal oelek/ardei iute(cît suportati)
30 ml sos de soia
60 ml vin alb demisec
100 ml zeama de pui
1 lingurita amidon
ulei de arahide
Încingem uleiul de arahide si prajim vinetele la foc iute,
cît sa se înmoaie si sa se rumeneasca putin.
Le punem într-un alt vas la prajit,în care nu mai punem ulei!
Adaugam usturoiul feliat si ardeiul iute ,
apoi zeama si vinul, le-am amestecat.
Sosul de soia ,amestcam.
Amidonul se adauga pentru a fixa aroma vinetelor.
Amestecam,si luam de pe foc.
Eu am pus în cupe.Din trei vinete,ies 3 cupe mici.
Sau 2 cupe mari
Am servit cu orez.
Sînt extraordinar de delicioase!
Eu ador vinetele..si as putea mînca asa ceva zilnic