Bunny,
Ce faina ti-a iesit !
Tu ai "pasirat-o" mai tare ca mine.E fina si buna la prajiturit.
In privinta culorii si a gustului,ai perfecta dreptate.
Eu aveam o parere preconceputa despre cum o sa fie.
Ma asteptam la o culoare mai deschisa si la un gust mai caramelizat,mai ars,sincer m-a
surprins.
Am sa fac rost de borcane mici,delicate,de hartie dantelata si panglica,pentru ca mi se
pare un cadou exceptional.
Dupa ce le fac cadou,(tin si pentru mine 2-3,ca nu pot manca atata dulceata)....am in plan deja un alt experiment,califragelistico-mistico-gourmet.
Dulceata de Portocale cu Ciocolata Pure haven !
#21
Postat 05 February 2010 - 05:41 PM
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#22
Postat 12 February 2010 - 03:50 PM
Dupa acelasi procedeu,am facut azi dulceata de Limes,in 2 variante :
Simpla ,adica numai cu Limes.Si varianta cu sirop de menta.
Ar fi fost poate mai aromat cu frunze de menta,dar nu am avut si am improvizat.
Am avut 1 kg limes,am pus 1 lt apa si 1,2 kg zahar.
Aroma de limes e mai subtila,dar se pastreaza.
Culoarea ,nu ramane verde ci galben verzui.In borcanele verzi culoarea e accentuata de siropul de menta.Gustul este o combinatie de : dulce,amarui si acru.
Daca va plac dulceturile amarui,va va placea si aceasta.
Consistenta :Se leaga mult mai tare decat cea de portocale.Lamaile au multa pectina care actioneaza ca un gel-fix,sau ca si agar-agar-ul.
Una peste alta,pot sa va spun ca o clasific in categoria Dulceturi Premium.
Na si la sfarsit sa va arat cine a fost asistentul meu si cine e cel mai incantat de recolta .
[/center]
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#23
Postat 13 March 2010 - 09:30 PM
Dupa ce m-am codit o gramada de vreme daca sa fac dulceata asta sau nu, din cauza ca nu am de unde lua portocale "organice", si astea pe care le gasesc sunt data cu toate minunile, m-am hotarat totusi sa incerc...a iesit absolut spectaculoasa, o culoare intensa si o aroma foarte puternica. Am folosit-o pentru un tort diplomat, a parfumat crema atat de fain...Piscotel
#24
Postat 13 March 2010 - 10:12 PM
Oana,
Nici eu nu am avut organice.
Le-am frecat cu periuta pana le-au sarit fulgii.
Daca asteptam dupa bio muream fara dulceata asta minunata.
Daca bem Coca-Cola si mancam tot felul de prostii,asta sa fie el mai mare bai .
Ma bucur ca ti-a placut.
Unde-i tortul ?
Nici eu nu am avut organice.
Le-am frecat cu periuta pana le-au sarit fulgii.
Daca asteptam dupa bio muream fara dulceata asta minunata.
Daca bem Coca-Cola si mancam tot felul de prostii,asta sa fie el mai mare bai .
Ma bucur ca ti-a placut.
Unde-i tortul ?
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#25
Postat 13 March 2010 - 10:23 PM
In burtica ( ca s-o citez pe fiica-mea )
Am facut o singura poza, si aia nefericita, am fost toate racite si petrecerea a fost cu semnul intrebarii pana sambata dimineata, in conditiile in care a fost duminica la pranz.
Eu am vrut musai sa fac tortul cu dulceata de portocale, si dupa ce am lecturat o eticheta doua de gem din comert, m-am convins ca ce or avea portocalele n-are cum sa fie mai nociv decat pleiada de conservanti, indulcitori etc.
Dulceata mea a fost un pic caramelizata, mai am un borcan, sper sa am timp sa o pozez si sa vin cu dovada. Am sa incerc si cu limes, sunt fan.
Am facut o singura poza, si aia nefericita, am fost toate racite si petrecerea a fost cu semnul intrebarii pana sambata dimineata, in conditiile in care a fost duminica la pranz.
Eu am vrut musai sa fac tortul cu dulceata de portocale, si dupa ce am lecturat o eticheta doua de gem din comert, m-am convins ca ce or avea portocalele n-are cum sa fie mai nociv decat pleiada de conservanti, indulcitori etc.
Dulceata mea a fost un pic caramelizata, mai am un borcan, sper sa am timp sa o pozez si sa vin cu dovada. Am sa incerc si cu limes, sunt fan.
#26
Postat 13 March 2010 - 10:36 PM
No ,lasa nu te necaji ca nu a iesit poza.
Bine ca a fost bun .
Vezi ca aia de limes iese amaruie.
Incearca cu o cantitate mica.
Bine ca a fost bun .
Vezi ca aia de limes iese amaruie.
Incearca cu o cantitate mica.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#27
Postat 28 January 2014 - 11:58 AM
Il trag si pe asta sus, as lua limes, sa fac o dulceata. Si am nevoie de reteta, sa fie la indemana.