Forum Culinar: Fel de fel - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fel de fel meniuri pentru diverse ocazii

#41 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 09 April 2010 - 05:32 PM

Vezi postarearaluca elena, la 01 April 2010 - 10:36 AM, a spus:

:)
sotul Altetei Sale a fost tare incintat!
:)



Pai avea si de ce !Sa fi indraznit altfel, navaleam cu toatele peste el ! :floare:

#42 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 April 2010 - 07:27 AM

Bravo Raluca, imi plac meniurile si felul in care arata :occasion14: !

#43 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 April 2010 - 01:17 PM

Raluca, scuze pentru intarziere, dar acum am vazut minunatiile pregatite pentru sot! :floare: La Multi Ani :floare: si multa sanatate va doresc din suflet amandorura, sa vi se indeplineasca dorintele (mai ales cea mai arzatoare! :floare:) :pupic:

#44 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 13 April 2010 - 09:09 AM

Pup fetele maxim si ma bucur ca v-a placut!
raluca elena

#45 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 01 May 2010 - 09:09 AM

Am mai avut un eveniment in familie, si sarbatoritul a cerut meniu de peste, asa ca:

1. Guvizi saramura - cu mujdei si mamaliga
2. Guvizi prajiti - cu mamaliga
3. Salau cu piure de praz - reteta data de Alex
4. Scrumbie la gratar
5. Scrumbie la pergament - cu sos facut din 2 parti apa, 1 parte ulei masline, 1 parte suc de lamiie, cimbru, patrunjel, sare, piper, ardei iute - fiert citeva clocote si servit separat.
6. Pui la gratar - stiam ca cineva nu maninca peste...
7. Cartofi la cuptor
8. Crtofi cu mustar - Narnia
9. Cartofi cu portocale - Eataly
10. Strudel cu visine - cerut si rascerut de sarbatorit
11. Tiramisu de capsuni cu ciocolata alba
12. Moelleuax de ciocolata al Stellei - cu sos de capsuni cu menta.

Masa:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269727296.jpg

Saramura:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269731907.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269734092.jpg

Guvizii prajiti:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269736114.jpg

Scrumbie la gratar:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269737843.jpg

Scrumbie la pergament:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269741137.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269742485.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-12726974478.jpg

Salaul cu piure de praz: prazul se taie, se opareste, se scurge si se da la mixer. Se caleste o ceapa, un catel de usturoi, se adauga nucsoara, sare, piper, si apoi prazul tocat. Cind se leaga nitel se adauga smintina.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269754376.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269763538.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269912025.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269750557.jpg
raluca elena

#46 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 01 May 2010 - 09:13 AM

Cartofii la gramada:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269781392.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269782864.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269784207.jpg

Tiramisu

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269786286.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269788346.jpg

Si tortul Stellei

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269791302.jpg

cu sosul de capsuni

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269794024.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127269796846.jpg

la strudel nu am poze, dar ma credeti pe cuvint :cheers:
raluca elena

#47 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 01 May 2010 - 09:21 AM

superb! :cheers:

#48 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 01 May 2010 - 09:32 AM

Multam fain :cheers:!
raluca elena

#49 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 May 2010 - 10:14 AM

Totul arata minunat :) !
Sarbatoritul nu putea fi decat super incantat :)

#50 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 May 2010 - 10:29 AM

Felicitari Ralu!
Poze de exceptie!
Guvizi nu mananc de 25 de ani(nu exagerez)!Eu simt parca mirosul de peste pe gratar(plita) inainte de a inota in saramura! :)

#51 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 01 May 2010 - 10:33 AM

Raluca,
Foarte frumos ai pregatit ! :)
Se vede ca esti o gazda primitoare si-ti place ca cei care-ti calca pragul sa se simta bine .Guvizii,m-au facut sa inghit in sec,n-am mai mancat de-un car de ani :)
Felicitari pentru gospodina! :)

#52 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 01 May 2010 - 10:33 AM

Sarbatoritul ca sarbatoritul, toata lumea a fost super incintata!
raluca elena

#53 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 01 May 2010 - 12:26 PM

Raluca, superbe poze, aranjamentul mesei arata minunat, iar mancarurile imi inchipui ca au fost foarte gustoase! Felicitari si La Multi Ani sarbatoritului! :)

#54 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 01 May 2010 - 08:16 PM

Raluca, un meniu grozav! te-ai incadrat perfect in tema "peste"! totul minunat, masa, florile, meniul, dulciurile, pozele... felicitari! :-*

#55 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 May 2010 - 11:03 AM

Wow Ralu ce minunatii ...

#56 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 12 May 2010 - 05:18 AM

Kira, ;)

Stellutzo, m-am indragostit de tortuletul tau, se face teribil de usor si se maninca cam la fel ;)
:happy2:
raluca elena

#57 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 12 May 2010 - 08:08 PM

Foarte frumos si bun totul.
Pozele mai mult decat expresive.
La multi ani mancatorului de peste !Imagine postata

M-am gandit de multe ori ca nu numai sarbatoritul ar trebui sa primesca felicitari si cadouri,ci si gospodinaImagine postata .
Am vazut ce aranjamente frumoase ai facut pe masa.
Ai si din partea mea o floricica.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#58 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 21 May 2010 - 07:12 PM

Pisco, pup fata frumoasa!

:((
raluca elena

#59 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 02 June 2010 - 11:31 AM

De obicei, de ziua mea ma apuca nostalgiile, tristetile si nu in ultimul rind, lenea. Asa ca, in 99% din cazuri, masa se rezuma la un gratar cu bere. Anul asta am avut chef de altceva, asa ca:

1. Supa de usturoi – Christine Ingram – Apetizers, starters & first courses

2. Tapas

- tapenade cu tuna cu oua de prepelita – Christine Ingram – Apetizers, starters & first courses
- tapenade cu oua de prepelita – Christine Ingram – Apetizers, starters & first courses
- pepene cu jambon
- platou rece
- midii marinate – Christine Ingram – Apetizers, starters & first courses
- curmale cu chorizo – Christine Ingram – Apetizers, starters & first courses - midii cu smintina - Alexandru

3. Paella - Confident cooking- Rice – Classic essential

4. Pui cu ardei copt si usturoi

5. Pere in vin - Alexandru

6. Dessert cu capsuni - Sissi

7. Sangria - Alexandru

Supa de usturoi – se calesc cateii de usturoi, cind se rumenesc se scot, se adauga condimebte – chimen, paprika, sare, piper, cayenne – si se stinge cu supa de vita. La sfirsit, se adauga usturoiul calit zdrobit, se pune in boluri termorezistente la cuptor, se sparge un ou n fiecare si se adauga felii de bagheta. Eu nu am atitea vase termorezistente, asa ca am pus ouale la fiert, intregi, si in loc de bagheta am folosit rondele de piine prajita cu usturoi. Se serveste cu patrunjel verde.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547057849.jpg

Curmale cu chorizo – se scot simburii de la curmale, care trebuie sa fie mai crude, nu total deshidratate, se umplu cu aschii de chorizo, se imbraca in bacon , se dau prin faina-ou-pesmet si se prajesc scurt in tigaie.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547068967.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547060074.jpg

Pentru midii : se calesc in unt niste ceapa, usturoi si cimbru, se sting cu vin, se adauga scoicile si se lasa pina se deschid. Cele nedeschise se arunca, celelalte se pastreaza.

Midii marinate – se desfac midiile, se arunca jumatate de cochilie, se desprinde midia complet, se pune peste ea o lingurita de marinata, formata din : marar, capere, ardei capia, piper, mustar dijon, ulei masline si lamiie, zahar.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547062182.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547064857.jpg

Midii cu smintina – se trag in vin, se adauga smintina si se servesc calde.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547071518.jpg

Tapenade – a facut 2 feluri, una cu ton – ton. ansoa, masline negre, ulei si suc de lamiie, una cu capere, kalamata, ansoa, ulei si lamiie.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547075678.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547073418.jpg

Paella – am calit separat pui, calamari, creveti, peste. In alt vas, am calit ceapa, ardei gras, usturoi, bacon si chorizo. Am adaugat orezul, am stins cu supa de pui in care am topit sofran, plus putina zeama in care am pregatit midiile. Am pus peste amestecul de orez, am amestecat bine, am redus focul si am lasat sa fiarba 15 min fara sa amestec. Cind a fost gata am pus peste, in straturi puiul, inelele de calamari, crevetii, si scoicile, si am servit cu lamiie.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547078969.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547080563.jpg

Pentru pere se face un sos din : vin, coaja de lamiie, portocala, scortisoara, nucsoara, cuisoare, piper, ghimbir, zahar, cind da in clocot se adauga perele curatate de coaja, se reduce focul si se fierbe pe foc foarte mic cca 2 ore, sau pina se inmoaie perele.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547082782.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547084438.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547085963.jpg

Desertul cu capsuni:

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547088495.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547089604.jpg

Si specialitati aduse din Spania:

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547096813.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547095743.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547094644.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127547093612.jpg

Si marele succes al serii, Sangria - servita din supiera, ca nu am bol special, dar va promit ca nimeni nuj a facut bataturi in git din cauza asta :floare:

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-12754710597.jpg

Am sa revin cu retetele exacte la forumurile respective.
raluca elena

#60 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 02 June 2010 - 11:42 AM

am lesinat langa monitor =)) si balesc precum cainele lui pavlov
La Multi Ani fata frumoasa si gospodina
o sa am musafiri mai selecti in curand si vin pt prima oara la mine asa ca am ochit cateva aperitive si perele alea..... :floare: :floare:

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi