Prajitura este foarte buna.Nu m-am asteptat!A fost un experiment,si a reusit zic eu!
Se poate face si de post,înlocuind romul cu esenta de rom sau alta,iar untul se poate înlocui cu margarina.
- 100 g faina
- 150 g migdale macinate
- 200 g zahar brun
- 150 g unt / sau margarina
- 600 g tofu bio
- 120 ml ulei
- 100 ml suc de portocale
- 40 ml rom / sau esenta de rom
- 30 g cacao
Se amesteca faina cu 100 g migdale si 30 g zahar,într-un castron.
Se adauga untul/margarina taiate bucatele,si se famînta un aluat.
Tapetam cu hîrtie de copt o forma rotunda cu diametrul de 24 cm.
Întindem aluatul pe fundul formei pîna la margine.
Tofu se toaca în bucati groabe si se amesteca cu restul ingredientelor într-un robot de bucatarie.
Se macina pîna amestecul devine omogen si cremos.
Sucul de portocale cu tot cu pulpa.
Se toarna în forma si se da în cuptorul preîncalzit la 160°C,
pîna masa cremoasa devine stabila.Dureaza aproximativ 70-75 minute.
Compozitia,arata ca una de Quark.
Coapta
Se lasa la racit în forma timp de 5 minute,apoi se scoate si se da la rece.
Ornam cu felii de portocale si servim !
Cu vedere din spate
Buna,cremoasa si aromata.
Stiam ca domnisoara fiica-mea nu manînca pentru ca are oroare de tofu...asa ca am pus rom si nu esenta
Sa ne alcoolizam si noi oleca