Forum Culinar: Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 81 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva.

#921 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 January 2011 - 01:06 PM

eu mai degraba cred ca este gelatina

#922 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 18 January 2011 - 01:46 PM

Tot mai amestec prin mancare si iara trec la calculator,sa vad ce ati mai scris!Dar cred ca va fi delicioasa,ca doar "arta culinara" ii muza mea,nu.!? :-* :-*
Io cred ca e sirop gros de apa+zahar.
Cristinel ,hai incoa' dezvaluie-ne draga, misteru'!Apropo,copii mei se uita la ceva desene cu dezlegat de mister in "orasu' Alandala "! :notworthy:

#923 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 18 January 2011 - 02:11 PM

eu fac roua din sirop de zahar si gelatina-deci exact maglavaisul de la pdz inainte de a pune zahar pudra in el:-).tot cu maglavaisul asta poti sa pensulezi una alta ca sa luceasca-deci lac.am mai scris eu pe undeva cred,dar ati uitat:-)

#924 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 18 January 2011 - 02:27 PM

:notworthy: a ghicit...Cecilia!!!

#925 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 January 2011 - 05:42 PM

Vezi postareacristinel, la 18 January 2011 - 02:27 PM, a spus:

:tongue3: a ghicit...Cecilia!!!

wow, ce buna sunt :love7: .... si ce modesta :tongue3:
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#926 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 January 2011 - 09:31 PM

Vezi postareacristinel, la 18 January 2011 - 02:27 PM, a spus:

:love7: a ghicit...Cecilia!!!



deci nu eu ???? :tongue3: :tongue3:

#927 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 18 January 2011 - 11:38 PM

Vezi postareadani_ela, la 18 January 2011 - 09:31 PM, a spus:

Vezi postareacristinel, la 18 January 2011 - 02:27 PM, a spus:

:D a ghicit...Cecilia!!!



deci nu eu ???? :love7: :D


Lasa dani_ela ca asa am mai invatat un pont!

#928 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 19 January 2011 - 12:22 PM

Neata! Stiti trandafirii aceia cu roua? Ii pregatisem pt un tort de ciocolata pt sefa sectiei noastre care este un om extraordinar, fara seaman. Dar mesajul pe care l-am conceput, mi-a dat planurile peste cap si a trebuit acum sa confectionez un...crin. Neavand cele trebuincioase, stiti voi sarmulite , forme etc asta mi-a iesit:(dar sa nu radeti , e primul meu crin)
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-758-12954324682476.jpg


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-758-12954324828905.jpg

#929 Useril este offline   Irenke 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 22-December 10

Postat 19 January 2011 - 01:16 PM

Vezi postareacristinel, la 19 January 2011 - 12:22 PM, a spus:

Neata! Stiti trandafirii aceia cu roua? Ii pregatisem pt un tort de ciocolata pt sefa sectiei noastre care este un om extraordinar, fara seaman. Dar mesajul pe care l-am conceput, mi-a dat planurile peste cap si a trebuit acum sa confectionez un...crin. Neavand cele trebuincioase, stiti voi sarmulite , forme etc asta mi-a iesit:(dar sa nu radeti , e primul meu crin)





Ce frumos tia iesit crinul. Pistilul lai dat cu cacao? Felicitari!! :hug:
"Nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara permisunea noastra." -Eleonor Roosevelt

#930 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 19 January 2011 - 02:39 PM

hai,fata,ca nu rade nimeni,ce ai??!!e foarte frumos crinul sa stii!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#931 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 19 January 2011 - 05:11 PM

Vezi postareaIrenke, la 19 January 2011 - 01:16 PM, a spus:

Vezi postareacristinel, la 19 January 2011 - 12:22 PM, a spus:

Neata! Stiti trandafirii aceia cu roua? Ii pregatisem pt un tort de ciocolata pt sefa sectiei noastre care este un om extraordinar, fara seaman. Dar mesajul pe care l-am conceput, mi-a dat planurile peste cap si a trebuit acum sa confectionez un...crin. Neavand cele trebuincioase, stiti voi sarmulite , forme etc asta mi-a iesit:(dar sa nu radeti , e primul meu crin)





Ce frumos tia iesit crinul. Pistilul lai dat cu cacao? Felicitari!! :lol:

Te referi la stamine? Le sta bine infipte in varf de scobitoare si tavalite prin cacao,da :)

#932 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 19 January 2011 - 10:30 PM

Vezi postareacristinel, la 19 January 2011 - 05:11 PM, a spus:

Vezi postareaIrenke, la 19 January 2011 - 01:16 PM, a spus:

Vezi postareacristinel, la 19 January 2011 - 12:22 PM, a spus:

Neata! Stiti trandafirii aceia cu roua? Ii pregatisem pt un tort de ciocolata pt sefa sectiei noastre care este un om extraordinar, fara seaman. Dar mesajul pe care l-am conceput, mi-a dat planurile peste cap si a trebuit acum sa confectionez un...crin. Neavand cele trebuincioase, stiti voi sarmulite , forme etc asta mi-a iesit:(dar sa nu radeti , e primul meu crin)





Ce frumos tia iesit crinul. Pistilul lai dat cu cacao? Felicitari!! :icon_fessee:

Te referi la stamine? Le sta bine infipte in varf de scobitoare si tavalite prin cacao,da :biggrin:


Si mie imi place tare mult cum ti-a iesit,felicitari!

#933 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 20 January 2011 - 12:09 PM

Buna, multumesc pentru tot, tuturor care au decis sa-si dezvalue secretele si ca sa-mi aduc aportul am sa va arat cum fac hibiscus (si dni_ela te rog iarta-ma :wasted: ca nu m-am tinut de promisiune , dar uite ca am reusit, ura)
instrumentele de lucru (am uitat de forfecuta)
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-12955163940936.jpg
prima data fac pistilul si il las la uscat
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-12955164599692.jpg
Trec la facut petalele, eu aveam o petala din carton taiata cat dimensiunea silicoanelor, dar am pierdut-o asa ca acum am folosit chiar siliconul (ma grabesc )
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-12955165769967.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-12955166008404.jpg
Presez petala in forma de silicon si apoi ii valuresc marginile
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-12955166817552.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-12955167028957.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-1295516734884.jpg
dupa ce am facut toate cinci petalele
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-12955167780557.jpg
le pun pe suport, pe care l-am facut din forme de briose de staniol si caruia i-am taiat fundul, si lipesc petalele Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-12955169430773.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-12955169720941.jpg
ultima petala o asezam cu o parte sub prima petala
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-12955171001895.jpg
la urma punem si lipim pistilul care daca e uscat e bine sa fie si colorat, iar apoi eu pun bucalele de staniol printre petale sa dea o forma cat mai naturala
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-12955172376605.jpg
Si la uscat cu el, cand e uscat i-l colorez dupa dorinta.Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-12955176038868.jpg
Ca m asta e tot, si sa va arat primul meu crin facut dupa tehnica natasei :love7: si sunt foarte mandra de mine de prima incercare.Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-12955179759497.jpg
cam asta e tot :love7:

#934 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 January 2011 - 01:07 PM

miny- multumesc pt ca ti-ai rupt din timpul tau liber :love7:
acu vin intrebarile : de unde ai silicoanele astea ? si cum ai reusit sa bagi sarma in petalele de crin , si fara sa se rupa dupa ce se usuca?. am incercat si eu o data , dar cand sa zic gata , am ramas cu sarmele in mana si fara petale. tu lucrezi cu PDZ?

#935 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 20 January 2011 - 01:29 PM

Vezi postareaMiny, la 20 January 2011 - 12:09 PM, a spus:

Buna, multumesc pentru tot, tuturor care au decis sa-si dezvalue secretele si ca sa-mi aduc aportul am sa va arat cum fac hibiscus (si dni_ela te rog iarta-ma :notworthy: ca nu m-am tinut de promisiune , dar uite ca am reusit, ura)
instrumentele de lucru (am uitat de forfecuta)

prima data fac pistilul si il las la uscat

Trec la facut petalele, eu aveam o petala din carton taiata cat dimensiunea silicoanelor, dar am pierdut-o asa ca acum am folosit chiar siliconul (ma grabesc )

Presez petala in forma de silicon si apoi ii valuresc marginile


dupa ce am facut toate cinci petalele

le pun pe suport, pe care l-am facut din forme de briose de staniol si caruia i-am taiat fundul, si lipesc petalele

ultima petala o asezam cu o parte sub prima petala
]
la urma punem si lipim pistilul care daca e uscat e bine sa fie si colorat, iar apoi eu pun bucalele de staniol printre petale sa dea o forma cat mai naturala
]
Si la uscat cu el, cand e uscat i-l colorez dupa dorinta.Atasament DSC02571.JPG
Ca m asta e tot, si sa va arat primul meu crin facut dupa tehnica natasei :floare: si sunt foarte mandra de mine de prima incercare.
cam asta e tot :pupic:


Apai te cred ca esti mandra de tine!si io asa fi!ti-a iesit superrr fain crinul! :floare:

EDit:cum ai colorat petalele? cu ce ai facut nervurile crinului?

Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 20 January 2011 - 01:30 PM


#936 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 20 January 2011 - 02:04 PM

Vezi postareadani_ela, la 20 January 2011 - 01:07 PM, a spus:

miny- multumesc pt ca ti-ai rupt din timpul tau liber :floare:
acu vin intrebarile : de unde ai silicoanele astea ? si cum ai reusit sa bagi sarma in petalele de crin , si fara sa se rupa dupa ce se usuca?. am incercat si eu o data , dar cand sa zic gata , am ramas cu sarmele in mana si fara petale. tu lucrezi cu PDZ?


Dani_ela, silocoanele le am de la LB,iar in ceea ce priveste crinul am trisat putin (cam 50%), am folosit pasta de zahar (reteta Lisei) pe care am amestecat-o cu pasta de flori de la LB. Cand am facut petalele le-am lasat mai grosute si am introdus sarma numai 1,5cm in petala am presat putin, si le-am pus la uscat pe sticla in asa fel incat sa fie indoita doar petala, si sa stii ca si mie mi se rotesc petalele pe sarma (la tortul de craciun mi se invarteau frunzele de zici ca erau eoliene :pupic: ) daca se misca mai folosesc creioane decorative de la Dr.Ot... si pun un punct si las sa se usuce (in general fac asta dupa ce fac floarea). In general folosesc pasta de zahar a Lisei si cateodata pielea de ciocolata Dora (hibiscusul e din piele de ciocolata , din aceasta pasta trebuie sa le las la uscat mai mult ca se usuca mai greu).

Vezi postareaAnca_B, la 20 January 2011 - 01:29 PM, a spus:


Apai te cred ca esti mandra de tine!si io asa fi!ti-a iesit superrr fain crinul! :notworthy:

EDit:cum ai colorat petalele? cu ce ai facut nervurile crinului?


:floare: Multumesc, Petalele le-am colorat cu colorant cu lucu de perla rosu , iar pentru nervuri folosesc o frunza de plastic de la o garoafa( de la forile de plastic pe care le gaseai in fiecare casa pe vremuri)

#937 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 20 January 2011 - 03:47 PM

Miny, multumim pentru explicatii! Ti-au iesit superbe florile! Ca sa nu alunece sarma din pasta eu fac o mica bucla la capat inainte sa o strapung.

#938 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 20 January 2011 - 05:22 PM

Miny de ce ai combinat pdz cu pasta de la LB?

#939 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 21 January 2011 - 12:03 PM

Vezi postareaAnca_B, la 20 January 2011 - 05:22 PM, a spus:

Miny de ce ai combinat pdz cu pasta de la LB?

Am amestecat cu pasta de la LB pentru ca aceasta i-i da elasticitate mai mare, am incercat sa pun si gum tag in pasta lisei dar acum il terminasem si am zis ca merge si asa.

#940 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 21 January 2011 - 01:41 PM

Vezi postareaMiny, la 21 January 2011 - 12:03 PM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 20 January 2011 - 05:22 PM, a spus:

Miny de ce ai combinat pdz cu pasta de la LB?

Am amestecat cu pasta de la LB pentru ca aceasta i-i da elasticitate mai mare, am incercat sa pun si gum tag in pasta lisei dar acum il terminasem si am zis ca merge si asa.

Stii cum se spune : dai un ban dar stai in fata!
Crinul tau e mai frumos decat al meu, e imperial doar... si pt ca ai folosit sarmulite, nu scobitori ca mine se vede diferenta. Nu stiu cand voi face si eu niste investitii in materiale :occasion15:
Am vazut ca folosesti pt pdz gum tag, te rog frumos sa ma scoti din ceata...ce este si de unde o procuri? Multumesc!

Arata acest topic


  • 81 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi