Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva.
Postat 18 January 2011 - 01:46 PM

Io cred ca e sirop gros de apa+zahar.
Cristinel ,hai incoa' dezvaluie-ne draga, misteru'!Apropo,copii mei se uita la ceva desene cu dezlegat de mister in "orasu' Alandala "!

Postat 18 January 2011 - 02:11 PM
Postat 18 January 2011 - 05:42 PM
cristinel, la 18 January 2011 - 02:27 PM, a spus:

wow, ce buna sunt

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
Postat 18 January 2011 - 11:38 PM
Postat 19 January 2011 - 12:22 PM

Postat 19 January 2011 - 01:16 PM
cristinel, la 19 January 2011 - 12:22 PM, a spus:
Ce frumos tia iesit crinul. Pistilul lai dat cu cacao? Felicitari!!

Postat 19 January 2011 - 02:39 PM
Postat 19 January 2011 - 05:11 PM
Irenke, la 19 January 2011 - 01:16 PM, a spus:

Te referi la stamine? Le sta bine infipte in varf de scobitoare si tavalite prin cacao,da

Postat 19 January 2011 - 10:30 PM
cristinel, la 19 January 2011 - 05:11 PM, a spus:
Irenke, la 19 January 2011 - 01:16 PM, a spus:

Te referi la stamine? Le sta bine infipte in varf de scobitoare si tavalite prin cacao,da

Si mie imi place tare mult cum ti-a iesit,felicitari!
Postat 20 January 2011 - 12:09 PM

instrumentele de lucru (am uitat de forfecuta)

prima data fac pistilul si il las la uscat

Trec la facut petalele, eu aveam o petala din carton taiata cat dimensiunea silicoanelor, dar am pierdut-o asa ca acum am folosit chiar siliconul (ma grabesc )

Presez petala in forma de silicon si apoi ii valuresc marginile

dupa ce am facut toate cinci petalele

le pun pe suport, pe care l-am facut din forme de briose de staniol si caruia i-am taiat fundul, si lipesc petalele

ultima petala o asezam cu o parte sub prima petala

la urma punem si lipim pistilul care daca e uscat e bine sa fie si colorat, iar apoi eu pun bucalele de staniol printre petale sa dea o forma cat mai naturala

Si la uscat cu el, cand e uscat i-l colorez dupa dorinta.

Ca m asta e tot, si sa va arat primul meu crin facut dupa tehnica natasei

cam asta e tot

Postat 20 January 2011 - 01:07 PM

acu vin intrebarile : de unde ai silicoanele astea ? si cum ai reusit sa bagi sarma in petalele de crin , si fara sa se rupa dupa ce se usuca?. am incercat si eu o data , dar cand sa zic gata , am ramas cu sarmele in mana si fara petale. tu lucrezi cu PDZ?
Postat 20 January 2011 - 01:29 PM
Miny, la 20 January 2011 - 12:09 PM, a spus:

instrumentele de lucru (am uitat de forfecuta)
prima data fac pistilul si il las la uscat
Trec la facut petalele, eu aveam o petala din carton taiata cat dimensiunea silicoanelor, dar am pierdut-o asa ca acum am folosit chiar siliconul (ma grabesc )
Presez petala in forma de silicon si apoi ii valuresc marginile
dupa ce am facut toate cinci petalele
le pun pe suport, pe care l-am facut din forme de briose de staniol si caruia i-am taiat fundul, si lipesc petalele
ultima petala o asezam cu o parte sub prima petala
]
la urma punem si lipim pistilul care daca e uscat e bine sa fie si colorat, iar apoi eu pun bucalele de staniol printre petale sa dea o forma cat mai naturala
]
Si la uscat cu el, cand e uscat i-l colorez dupa dorinta.

Ca m asta e tot, si sa va arat primul meu crin facut dupa tehnica natasei

cam asta e tot

Apai te cred ca esti mandra de tine!si io asa fi!ti-a iesit superrr fain crinul!

EDit:cum ai colorat petalele? cu ce ai facut nervurile crinului?
Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 20 January 2011 - 01:30 PM
Postat 20 January 2011 - 02:04 PM
dani_ela, la 20 January 2011 - 01:07 PM, a spus:

acu vin intrebarile : de unde ai silicoanele astea ? si cum ai reusit sa bagi sarma in petalele de crin , si fara sa se rupa dupa ce se usuca?. am incercat si eu o data , dar cand sa zic gata , am ramas cu sarmele in mana si fara petale. tu lucrezi cu PDZ?
Dani_ela, silocoanele le am de la LB,iar in ceea ce priveste crinul am trisat putin (cam 50%), am folosit pasta de zahar (reteta Lisei) pe care am amestecat-o cu pasta de flori de la LB. Cand am facut petalele le-am lasat mai grosute si am introdus sarma numai 1,5cm in petala am presat putin, si le-am pus la uscat pe sticla in asa fel incat sa fie indoita doar petala, si sa stii ca si mie mi se rotesc petalele pe sarma (la tortul de craciun mi se invarteau frunzele de zici ca erau eoliene

Anca_B, la 20 January 2011 - 01:29 PM, a spus:
Apai te cred ca esti mandra de tine!si io asa fi!ti-a iesit superrr fain crinul!

EDit:cum ai colorat petalele? cu ce ai facut nervurile crinului?

Postat 20 January 2011 - 03:47 PM
Postat 21 January 2011 - 01:41 PM
Miny, la 21 January 2011 - 12:03 PM, a spus:
Stii cum se spune : dai un ban dar stai in fata!
Crinul tau e mai frumos decat al meu, e imperial doar... si pt ca ai folosit sarmulite, nu scobitori ca mine se vede diferenta. Nu stiu cand voi face si eu niste investitii in materiale

Am vazut ca folosesti pt pdz gum tag, te rog frumos sa ma scoti din ceata...ce este si de unde o procuri? Multumesc!