Forum Culinar: Caracatita MEA :) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caracatita MEA :)

#1 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 21 February 2010 - 09:17 AM

vineri a fost una din multele aniversari ale casatoriei noastre, insa Dan a lucrat zi lumina, asa ca ieri foarte devreme dimineata ne-am dus in port la Yafo sa cumparam de la pescari fructe proaspete de mare, ca sa ne alintam si sa ne facem o mica petrecere

am cumparat creveti, calamari, sepii, cativa pesti si o caracatita de dimensiunea dorita de mine :floare:

sa va arat:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126673551807.jpg

o tine Dan in brate, ca eu nu as fi reusit...
aprox. 2,5 kg

spalata bine, curatata, scos "ciocul", pusa in cea mai mare cratita pe care o poseda mica mea familie

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126673564364.jpg

am adaugat o ceasca de ulei bun de masline

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126673572678.jpg

apoi aceeasi masura de vin rosu foarte bun

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-12667358051.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126673586513.jpg

oregano de rigoare

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126673592655.jpg

si NIMIC ALTCEVA!
lasa exact atata apa cat are nevoie, apa este exact atat de sarata cat trebuie(ok, uneori e mai multa decat vreau eu, dar nu exagerat, depinde si de cat de scazuta o facem)
nu ne ramane decat sa punem capacul, sa lasam cam 15 minute la foc moderat, so o intoarcem pe partea cealalta, ca sa se patrunda uniform, si s-o mai lasam cu capac inca vreo 15 minute.

aici e dupa primele 15 minute

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-126673613096.jpg

dupa ce a fost intoarsa pe partea cealalta

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-243-12667362012.jpg

apoi se da deoparte capacul, se taie bucati, se mai lasa sa scada cat dorim, se adauga otet de buna calitate , dupa gust, si se lasa sa se raceasca

dupa care se poate manca in deschiderea oricarui festin

din pacate nu am mai reusit sa fac poze si dupa ce s-a racit, pur si simplu au tabarat si Dan si soacra mea pe sarmanul animal(desi nu e kosher, dar pe ei ii cam doare in cot de asta =))) ) si am fost foarte interesata sa mai prind si eu ceva, asa ca am uitat de poze..

insa garantez, sub cuvant de onoare, ca arata ca in poza de dupa intoarcerea pe partea cealalta, numai ca e taiata bucati

si e extraordinar de buna, parol!

incercati, merita, dar trebuie sa fie MARE, mici n-au niciun Dumnezeu asa

PS: multumesc, foxxy, pentru ajutor!

#2 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 21 February 2010 - 09:19 AM

dupa ce mai fac una-alta, revin cu restul preparatelor
sa aveti o zi perfecta!

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 February 2010 - 12:48 PM

Super reteta Redivivus :floare: . La multe aniversari de astea.
in final nu pui nici usturoi nici verdeata?

#4 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 21 February 2010 - 12:55 PM

multumesc de urari
si nu, nu mai pun absolut nimic! nu are nevoie

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2010 - 01:27 PM

Si eu tot aseara am facut si caracatita dar am fiert-o doar cu ulei, pe urmatoarea o incerc ca tine :floare:

#6 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 21 February 2010 - 01:44 PM

Adriana, dupa ce o sa o faci si ca mine, sa-mi spui parerea ta obiectiva, ca eu nu stiu cand mai gasesc

aici fructele de mare nu sunt admise de religie, drept pentru care sau te duci la pescarii arabi sa cauti, dar nu gasesti intotdeauna, sau cauti in magazinele rusilor, care n-au mama, n-au tata :floare:), dar nu gasesti decat creveti si calamari, de cele mai multe ori congelati

asa ca ieri am avut un mare noroc ca am gasit si mai ales dimensiunea asta!

insa prima data cand mai gasesc, o fac si eu in ulei, sa vad cum e

eu mai fac caracatita si cu orez

sau cu pastele alea care imita orezul cu bob lung - am un lapsus acum, scuze

#7 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 February 2010 - 08:32 PM

Vezi postarearedivivus, la 21 February 2010 - 09:17 AM, a spus:

vineri a fost una din multele aniversari ale casatoriei noastre, insa Dan a lucrat zi lumina, asa ca ieri foarte devreme dimineata ne-am dus in port la Yafo sa cumparam de la pescari fructe proaspete de mare, ca sa ne alintam si sa ne facem o mica petrecere
am cumparat creveti, calamari, sepii, cativa pesti si o caracatita de dimensiunea dorita de mine :)
e extraordinar de buna, parol!
incercati, merita, dar trebuie sa fie MARE, mici n-au niciun Dumnezeu asa

PS: multumesc, foxxy, pentru ajutor!



Cu cea mai mare placere! :pupic: Cand mai ai nevoie, stii cum sa ma gasesti! :floare:
Imi pare rau ca nu am putut sa fac mai frumoase culorile, eu n-am facut niciodata vreo mancare cu caracatita si n-am habar de coloritul real al animalutului, sorry! :thumleft:

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2010 - 11:34 PM

Vezi postarearedivivus, la 21 February 2010 - 01:44 PM, a spus:

Adriana, dupa ce o sa o faci si ca mine, sa-mi spui parerea ta obiectiva, ca eu nu stiu cand mai gasesc

sigur ca da
simbata dimineata am fost la o piata si de acolo am luat si caracatita si crevetii, ambii m-au impresionat in mod foarte placut in ceea ce priveste calitatea, asa ca o sa mai repet experienta

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi