Iei dovlecei mai lunguti si mai subtirei si-i tai in lung in 4. Iei fasole verde, o ierbi al dente, fierbi dovleceii al dente.
Ca cantitati, fo 200 g de fasole, fo 300 g de dovlecei. Din ochi.
Intre timp cureti fo 3 catei de usturoi si-i tai grosolan. Si mai iei o mana de menta proaspata. Si pregatesti sa ai la indemana fo 6 linguri de ulei de masline bun si foarte virgin. Si mai tai o juma de lamaie.
Cand fasolea si dovleceii is gata, scurgi si pui f+d intr-un castron, pana nu se racesc. Adaugi usturoiu', menta taiata nu foarte marunt, pui sare (de mare) si piper (proaspat zdrobit bine in mojar) cat ai chef, pui zeama de la juma de lamaie (sau de lime, cum ai chef).
Lasi la temperatura camerei, castron neacoperit, pret de cel putin juma' de ora ca sa se patrunda gusturile. Cu cat le lasi mai mult, cu atat se vor inchide la culoare, se vor muia si vor prinde gust mai puternic de usturoi.
Pui la masa la bataie cu paine buna proaspata.
Acelasi lucru poti face si cu fasole frantuzeasca. Sau fasole galbena.
Bei ce vrei.
_______________
Pagina 1 din 1
Fasole verde (pastai)
#1
Postat 21 February 2010 - 05:03 PM
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#2
Postat 22 February 2010 - 12:37 PM
Suna delicios de simplu, genul meu de reteta, fara prea multe pregatiri. merge bine langa o friptura pentru carnivori si simplu pentru ai ca mine. Multam de reteta Dragos
#3
Postat 22 February 2010 - 01:28 PM
sa traiesti!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#4
Postat 22 February 2010 - 03:25 PM
ma gandeam, in timp ce printam reteta... oare n-ar fi si mai fain daca dovlecelu' ar fi parlit pe gril? sau iese alta mancare?
#5
Postat 22 February 2010 - 03:41 PM
iese o... variatie
o reteta este doar un loc de pornire. inspiratia, imaginatia, incercarile (reusite sau ba), pasiunea, astea sunt cele ce conteaza.
asa poti sa pui si niste dovleac grataruit daca ai chef.
o reteta este doar un loc de pornire. inspiratia, imaginatia, incercarile (reusite sau ba), pasiunea, astea sunt cele ce conteaza.
asa poti sa pui si niste dovleac grataruit daca ai chef.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
Arata acest topic
Pagina 1 din 1