Tarta sarata din frunze de conopida si alte quiche cu alte umpluturi dar acelasi aluat
#81
Postat 16 June 2010 - 10:01 PM

#82
Postat 16 June 2010 - 10:28 PM
Adriana, la 16 June 2010 - 08:00 PM, a spus:

Eu de cind am descoperit aluatul asta nu mai cumpar aluat frantuzesc pentru tarte, asta se face in 3 minute, se intinde foarte usor, se coace bine si e bun si crocant.

Sincer eu habar n-avem ce era, am vazut si eu fruzele in magazin, dar nenea dictionarul meu din dotare spune ca mangol=sfecla (rosie) daca nu e asa nu pot decat sa-i contrazic pe cei de la editura

#83
Postat 16 June 2010 - 10:49 PM
Am scris mai sus gresit stevie, am vrut sa scriu sfecla. Scuze!
#84
Postat 20 January 2012 - 12:48 PM

Anghinarea am "saltat-o" in tigaie cu un pic de ulei, dupa care am adaugat un pic de apa.Am acoperit si am lasat sa se inmoaie.
Am pus la racit si scurs.
Am scurs 3-4 cutii mici de ton in ulei.
Am batut trei oua cu 50-60 gr de smantana lichida si vro doi pumni de parmigiano.
Am amestecat tot si am umplut tarta.

Aluatul e excelent Adriana


#85
Postat 20 January 2012 - 12:51 PM

Mi-ai dat o idee ca am niste funduri


#86
Postat 20 January 2012 - 12:59 PM
#87
Postat 25 July 2012 - 09:53 AM
Adriana

Asadar:
-maslinele aperitiv:




-tarta umpluta cu ciuperci,sunca,o ceapa,putin Camembert si niste cascaval,doua oua si cam doua linguri de Creme Fraiche:


-tarta umpluta cu ciuperci,sunca afumata de casa,trei oua fierte,doua oua crude,putin cascaval si doua linguri de Creme Fraiche:

La prima tarta am presarat putina faina de malai peste aluat ca ma gandeam sa nu ramana umed,la a doua am uitat,dar nu am vazut diferenta.S-au copt amandoua foarte bine.
Pentru forma pe care am folosit-o a fost cantitatea de aluat prea mare,dar am mai invelit niste masline in aluatul ramas.
Poza cu sectiune nu am ca nu m-am gandit sa fac seara cand am taiat una dintre tarte si a doua zi nu am mai apucat.
O sa fac cat de curand una cu umplutura de fasole,ca si-asa am multa.
Adriana ai de la mine si un

#88
Postat 25 July 2012 - 10:47 AM
Cum sunt maslinele invelite in aluat? M-ar tenta dar nu stiu daca mi-or place

#89
Postat 25 July 2012 - 11:20 AM
Adriana, la 25 July 2012 - 10:47 AM, a spus:
Cum sunt maslinele invelite in aluat? M-ar tenta dar nu stiu daca mi-or place

Dupa gustul meu si a celorlati invitati au fost excelente.Eu o sa le refac cu siguranta.Nu se inmoaie in aluat ci raman la fel ca si crude.
#91 Guest_Gelutza_*
Postat 21 August 2012 - 12:23 PM

Tot la maslinute l-am folosit. Dupa ce-mi pleaca musafirii o sa raman cu de toate prin frigider si sigur pun de-o tarta, ca prea usor se face.
O sa pun o poza din timpul procesului de fabricatie(am pus peste tot poza cu produsul finit si nu vreau sa ma repet).

#92 Guest_Gelutza_*
Postat 24 August 2012 - 01:19 PM
A iesit de nota zece-d-nul Gelu iubeste aluatul subtirel si crocancios si asa am facut-o.Nu i-a mai tacut gura cu laudele!


Adriana,

#93
Postat 24 August 2012 - 01:23 PM

#94 Guest_Gelutza_*
Postat 24 August 2012 - 07:31 PM
Adriana, la 24 August 2012 - 01:23 PM, a spus:

Dovada faptului ca ne place este ca am mai comis una si in seara asta.Ciuperci din conserva, cascaval ras pe deasupra, 3 oua, branza de mai mute feluri (ca aveam resturi prin frigider) frunze tinere de praz, usturoi si patrunjel.
Am avut trei barbati la masa si toti au fost in extaz, acum sunt cu berea-n fata...cica maine de care le fac?
Maine d'aia cu pauza!

Tarta din seara asta , atat cat am reusit sa pozez, ca mi-au luat aparatul din mana sa o tai mai repede, nebunaticii!
Gata de cuptor,

Dupa cuptor,bine rumenita ca sa implinesc dorinta omului sa fie crocancioasa, d'aia i-am lasat si marginea mai inalta.

Acum astept sa o fac si in varianta dulce, dar nu voi pune zahar in aluat, sper sa iasa week. asta!
#96 Guest_Gelutza_*
Postat 01 September 2012 - 04:31 PM


#97
Postat 01 September 2012 - 06:27 PM
E o idee super daca se poate folosi si pentru dulce, nici eu n-as adauga nimic altceva in aluat daca s-ar folosi pentru dulce, as mentine asa cum ai facut tu, acelasi aluat cu umpluturi diferite sarate/dulci. Eu facusem chestia asta si la aluatul cu philadelphia al lui Anat, la fel acelasi aluat cu umpluturi ori sarate ori dulci.
Sa speram ca o sa le placa si doamnelor

#98
Postat 14 October 2012 - 05:23 PM
#99
Postat 14 October 2012 - 06:59 PM
Cristinica, la 14 October 2012 - 05:23 PM, a spus:
Bine ca mai apari din cind in cind

#100
Postat 23 February 2025 - 02:16 PM
acum iar aveam frunze de conopida, le-am fiert in Bimby in cana, deasupra in Varoma aveam rozetele de conpida romanesco, apoi le-am maruntit un pic, adaugat 2 oua, o punguta de piure uscat uitata prin dulap (ca sa absoarba umiditatea frunzelor) si o bucata de ementhal
