Forum Culinar: Tarta sarata din frunze de conopida - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta sarata din frunze de conopida si alte quiche cu alte umpluturi dar acelasi aluat

#81 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 June 2010 - 10:01 PM

Eu stiu ca mangold e mangold...nu stevie. Aici se gasesc mai multe neamuri de frunze. Or fi inrudite, 'abar n-an. Ideea e sa fie comestibile. Mangold imi place, l-am mancat de multe ori.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#82 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 16 June 2010 - 10:28 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 June 2010 - 08:00 PM, a spus:

Ioana, nu cred ca e sfecla rosie, pentru ca la mine in gradina cresc doar frunzele care e drept ca seamana cu cele de sfecla, dar in pamint n-au nimic adica nici o sfecla :P

Eu de cind am descoperit aluatul asta nu mai cumpar aluat frantuzesc pentru tarte, asta se face in 3 minute, se intinde foarte usor, se coace bine si e bun si crocant. =)) Si in mod sigur costa si mai putin.



Sincer eu habar n-avem ce era, am vazut si eu fruzele in magazin, dar nenea dictionarul meu din dotare spune ca mangol=sfecla (rosie) daca nu e asa nu pot decat sa-i contrazic pe cei de la editura =))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#83 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 16 June 2010 - 10:49 PM

Ioana, cred ca e swiss chard/red chard, adica sfecla de frunze, nu de radacina. Ca si mangoldul asta, care e green chard.
Am scris mai sus gresit stevie, am vrut sa scriu sfecla. Scuze!
raluca elena

#84 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 January 2012 - 12:48 PM

Tarta cu anghinare si ton:

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-13270560296665.jpg

Anghinarea am "saltat-o" in tigaie cu un pic de ulei, dupa care am adaugat un pic de apa.Am acoperit si am lasat sa se inmoaie.
Am pus la racit si scurs.

Am scurs 3-4 cutii mici de ton in ulei.

Am batut trei oua cu 50-60 gr de smantana lichida si vro doi pumni de parmigiano.

Am amestecat tot si am umplut tarta.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-13270564117646.jpg

Aluatul e excelent Adriana :( , mi-a fost lene sa ma duc in beci sa iau vin alb si am pus rosè. :(

#85 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 January 2012 - 12:51 PM

Nu cre ca i-o daunat rosèul :(
Mi-ai dat o idee ca am niste funduri :( de anghinare in congelator si mie nu-mi place, ar fi o solutie buna sa scap de ea :(

#86 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 January 2012 - 12:59 PM

Vezi postareaAdriana, la 20 January 2012 - 12:51 PM, a spus:

Nu cre ca i-o daunat rosèul :(



Nuuu, nu-i nici o diferenta.
Eu ador combinatia ton anghinare, ma duc sa-mi tai o felie ca mi-e fomissima! :(

#87 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 25 July 2012 - 09:53 AM

Nu stiu de ce nu am facut aluatul asta pana acum?E absolut fenomenal!Sambata am facut trei portii de aluat;dintr-o portie am facut maslinele aperitiv dupa ideea lui Eataly,si din celelalte doua portii am copt doua tarte.Aluatul s-a lucrat excelent si totul a fost foarte apreciat.Am dat reteta deja mai departe la doua prietene.
Adriana :D pentru tine pentru ca ai impartasit reteta cu noi!

Asadar:

-maslinele aperitiv:

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-59-13432024558907.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-59-13432024575241.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-59-13432024587637.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-59-13432024600892.jpg

-tarta umpluta cu ciuperci,sunca,o ceapa,putin Camembert si niste cascaval,doua oua si cam doua linguri de Creme Fraiche:

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-59-13432025346572.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-59-13432025366539.jpg

-tarta umpluta cu ciuperci,sunca afumata de casa,trei oua fierte,doua oua crude,putin cascaval si doua linguri de Creme Fraiche:

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-59-1343202614885.jpg

La prima tarta am presarat putina faina de malai peste aluat ca ma gandeam sa nu ramana umed,la a doua am uitat,dar nu am vazut diferenta.S-au copt amandoua foarte bine.
Pentru forma pe care am folosit-o a fost cantitatea de aluat prea mare,dar am mai invelit niste masline in aluatul ramas.
Poza cu sectiune nu am ca nu m-am gandit sa fac seara cand am taiat una dintre tarte si a doua zi nu am mai apucat.
O sa fac cat de curand una cu umplutura de fasole,ca si-asa am multa.

Adriana ai de la mine si un :P pentru reteta asta excelenta!Multumesc!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#88 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 July 2012 - 10:47 AM

Ma bucur ca ti-a placut, si mie imi place foarte mult.
Cum sunt maslinele invelite in aluat? M-ar tenta dar nu stiu daca mi-or place :D

#89 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 25 July 2012 - 11:20 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 July 2012 - 10:47 AM, a spus:

Ma bucur ca ti-a placut, si mie imi place foarte mult.
Cum sunt maslinele invelite in aluat? M-ar tenta dar nu stiu daca mi-or place Imagine postata


Dupa gustul meu si a celorlati invitati au fost excelente.Eu o sa le refac cu siguranta.Nu se inmoaie in aluat ci raman la fel ca si crude.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#90 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 July 2012 - 12:20 PM

Ok, atunci o sa le incerc si eu :D

#91 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 21 August 2012 - 12:23 PM

Adriana, a sosit timpul sa-ti multumesc si eu pentru aluatul acesta care se comporta minunat . :fuckme:
Tot la maslinute l-am folosit. Dupa ce-mi pleaca musafirii o sa raman cu de toate prin frigider si sigur pun de-o tarta, ca prea usor se face.
O sa pun o poza din timpul procesului de fabricatie(am pus peste tot poza cu produsul finit si nu vreau sa ma repet).
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-1345544599515.jpg

#92 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 24 August 2012 - 01:19 PM

Am zis eu ca fac si tarta...am umplut-o mai mult cu frunze; cateva de mangold, cateva de sfecla rosie, o mana de frunze tinere de praz, 3 tije de telina cu frunzele din dotare, trei linguri de urda, o lingura smantana integrala si 3 oua( am facut-o in tava de 28) o ceapa, trei catei de usturoi, ardei rosu si verde.
A iesit de nota zece-d-nul Gelu iubeste aluatul subtirel si crocancios si asa am facut-o.Nu i-a mai tacut gura cu laudele!

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13458069167036.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13458071402089.jpg
Adriana, :tongue3: !

#93 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 August 2012 - 01:23 PM

Ma bucur ca v-a placut, de-aia imi place si mie, ca se lucreaza usor si mai ales ca e crocancios :tongue3:

#94 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 24 August 2012 - 07:31 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 August 2012 - 01:23 PM, a spus:

Ma bucur ca v-a placut, de-aia imi place si mie, ca se lucreaza usor si mai ales ca e crocancios :tongue3:

Dovada faptului ca ne place este ca am mai comis una si in seara asta.Ciuperci din conserva, cascaval ras pe deasupra, 3 oua, branza de mai mute feluri (ca aveam resturi prin frigider) frunze tinere de praz, usturoi si patrunjel.
Am avut trei barbati la masa si toti au fost in extaz, acum sunt cu berea-n fata...cica maine de care le fac?
Maine d'aia cu pauza! :tongue3:
Tarta din seara asta , atat cat am reusit sa pozez, ca mi-au luat aparatul din mana sa o tai mai repede, nebunaticii!
Gata de cuptor,
Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13458291979758.jpg
Dupa cuptor,bine rumenita ca sa implinesc dorinta omului sa fie crocancioasa, d'aia i-am lasat si marginea mai inalta.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1400-13458293904096.jpg
Acum astept sa o fac si in varianta dulce, dar nu voi pune zahar in aluat, sper sa iasa week. asta!

#95 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 August 2012 - 10:26 PM

Arata superb.

#96 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 01 September 2012 - 04:31 PM

Adriana, cred ca eu sunt fan inrait al acestui aluat, azi l-am dat mai departe si prin telefon, bine ca are trei ingrediente si l-am invatat pe de rost. Experienta de astazi a fost una dulce. Nu am pus niciun indulcitor in aluat, a iesit o tarta foarte buna in conditiile in care stim ca marul e umed. Am taiat-o calda de nerabdare sa vad cum este si cu umplutura dulce...concluzia-extraordinara! Astept sa vad si impresiile altor doua doamne care o vor gusta diseara. :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1400-13465098843273.jpg

#97 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 September 2012 - 06:27 PM

Si deasupra merelor ce ai pus? Merele le-ai calit?
E o idee super daca se poate folosi si pentru dulce, nici eu n-as adauga nimic altceva in aluat daca s-ar folosi pentru dulce, as mentine asa cum ai facut tu, acelasi aluat cu umpluturi diferite sarate/dulci. Eu facusem chestia asta si la aluatul cu philadelphia al lui Anat, la fel acelasi aluat cu umpluturi ori sarate ori dulci.
Sa speram ca o sa le placa si doamnelor :rolleyes:

#98 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 14 October 2012 - 05:23 PM

Si eu am folosit aluatul asta pentru prajitura cu mere: foaie, umplutura si iar foaie. Iese super delicioasa si crocantica. Acum eram pe-aici pentru ca vreau sa folosesc aluatul pentru o tarta cu spanac! Va salut si nu va uit niciodata! Pupici!

#99 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 October 2012 - 06:59 PM

Vezi postareaCristinica, la 14 October 2012 - 05:23 PM, a spus:

Si eu am folosit aluatul asta pentru prajitura cu mere: foaie, umplutura si iar foaie. Iese super delicioasa si crocantica. Acum eram pe-aici pentru ca vreau sa folosesc aluatul pentru o tarta cu spanac! Va salut si nu va uit niciodata! Pupici!

Bine ca mai apari din cind in cind :)

#100 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 February 2025 - 02:16 PM

Vaii citi ani au trecut, dar eu aluatul asta il fac mereu, acum am pus faina de kamut ca s-o termin, s-a lucrat mai greu dar am petecit pe unde se rupea si la urma nu se vede nimic
acum iar aveam frunze de conopida, le-am fiert in Bimby in cana, deasupra in Varoma aveam rozetele de conpida romanesco, apoi le-am maruntit un pic, adaugat 2 oua, o punguta de piure uscat uitata prin dulap (ca sa absoarba umiditatea frunzelor) si o bucata de ementhal
Imagine atasata: monthly_02_2025/post-4-0-51942600-1740312985.jpg

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi