Pagina 1 din 1
Paine cu iaurt
#1
Postat 27 November 2009 - 12:25 PM
O painica tare pufoasa si simpla de facut.Acum ca am descoperit produsele lactate in aluaturi nu ma mai opresc.
Ingrediente:500 gr faina alba
1 lingura drojdie uscata
1 lingura miere
1 lingurita sare
250 ml apa calda
165 gr iaurt gras
Dizolvam drojdia in apa si miere.Lasam 5 minute.
La faina adaugam iaurtul.
Adaugam treptat si baza lichida.Framantam pana se absoarbe tot.Rezulta un aluat elastic si nelipicios.Ii dam forma dorita.
Crestam.
Acoperim.Lasam la crescut 30 minute minim.
Pensulam cu apa calda si presaram sare (aromata, in cazul meu).
Ingrediente:500 gr faina alba
1 lingura drojdie uscata
1 lingura miere
1 lingurita sare
250 ml apa calda
165 gr iaurt gras
Dizolvam drojdia in apa si miere.Lasam 5 minute.
La faina adaugam iaurtul.
Adaugam treptat si baza lichida.Framantam pana se absoarbe tot.Rezulta un aluat elastic si nelipicios.Ii dam forma dorita.
Crestam.
Acoperim.Lasam la crescut 30 minute minim.
Pensulam cu apa calda si presaram sare (aromata, in cazul meu).
#2
Postat 27 November 2009 - 12:29 PM
Am copt painica la 180 grade in cuptor static, cam 50 de minute.
Rumenita.
Si nelipsita sectiune.O feliuta cu mousse prosciutto si ricotta.
Rumenita.
Si nelipsita sectiune.O feliuta cu mousse prosciutto si ricotta.
#5
Postat 28 November 2009 - 08:50 PM
Eataly,ce bine arata painica ta!
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine
#7
Postat 29 November 2009 - 05:06 PM
Azi ploua, si cum am ramas fara paine si nimeni n-a avut chef sa iasa sa cumpere una, am comis-o pe asta:
Saru'mana ptr. reteta. Usoara si rapida.
Super pufoasa ... data viitoare pun mai multa sare, dar asa dulceaga e buna cu unt si gem.
Sanatate!
PS: eu am pus din obisnuinta si putin ulei de masline ... nu cred ca-i da alt gust sau alt aspect, e doar piticul meu de vina
Si uitai: am folosit drojdie proaspata, ca din asta am avut.
Saru'mana ptr. reteta. Usoara si rapida.
Super pufoasa ... data viitoare pun mai multa sare, dar asa dulceaga e buna cu unt si gem.
Sanatate!
PS: eu am pus din obisnuinta si putin ulei de masline ... nu cred ca-i da alt gust sau alt aspect, e doar piticul meu de vina
Si uitai: am folosit drojdie proaspata, ca din asta am avut.
www.watch-in.com => un altfel de forum ptr. romanii de pretutindeni ( inca in dezvoltare :) )
#8
Postat 29 November 2009 - 05:13 PM
Kroko a spus:
Azi ploua, si cum am ramas fara paine si nimeni n-a avut chef sa iasa sa cumpere una, am comis-o pe asta:
Saru'mana ptr. reteta. Usoara si rapida.
Super pufoasa ... data viitoare pun mai multa sare, dar asa dulceaga e buna cu unt si gem.
Sanatate!
PS: eu am pus din obisnuinta si putin ulei de masline ... nu cred ca-i da alt gust sau alt aspect, e doar piticul meu de vina
Saru'mana ptr. reteta. Usoara si rapida.
Super pufoasa ... data viitoare pun mai multa sare, dar asa dulceaga e buna cu unt si gem.
Sanatate!
PS: eu am pus din obisnuinta si putin ulei de masline ... nu cred ca-i da alt gust sau alt aspect, e doar piticul meu de vina
Chestia cu sarea sunt de acord cu tine.Si eu o prefer mai sarata.Asa coaja a avut mult succes la mine, ca presarasem sare mare.
Si , zic ca nici uleiul n-are ce sa strice.Eu m-am tinut de reteta originala, dar orice imbunatatire e binevenita, Kroko!
Painica ta arata foarte bine, ma bucur ca v-a placut!
Sanatate si voua!
#9
Postat 07 December 2009 - 03:28 PM
Mmmmm....... venea un miros de paine calda si nu stiam de unde
#10
Postat 07 December 2009 - 07:16 PM
Si de la mine venea? Multumesc Louisa!Dar saptamana asta n-am copt nimic, rusine sa-mi fie!
#11
Postat 08 December 2009 - 01:57 PM
Pai eu ma imbat cu mirosul de la altii ca de copt nu am timp asa cum mi-as dori. Mai coc sambata, duminica, daca nu cumva sunt plecata :cry:
Arata acest topic
Pagina 1 din 1