Pagina 1 din 1
Hachapuri(Khachapuri) Focaccia georgiana cu cascaval si ou
#1
Postat 22 February 2010 - 04:41 PM
Eu de cand am vazut focaccia aceasta, m-a obsedat ca ochiul din Stapanul Inelelor.Am gasit-o sub doua denumiri, dar cu forme diferite, cu si fara ou, dar obligatoriu cu branza, cascaval.
Din toate retetele aceasta mi-a facut " cu ochiul".Pentru 4 bucati:
350 gr faina
1 lingura drojdie uscata
180-200 ml lapte cald
1 lingura zahar
1 lingurita sare
4 oua(eu una am facut-o cu bacon)
200 gr cascaval mai delicat ca gust
un galbenus pentru uns
Am dizolvat drojdia in doua linguri lapte si zahar.
Am adaugat-o la faina si am turnat laptele treptat, framantand .
Am otinut un aluat nelipicios si potrivit de moale.L-am lasat la crescut, acoperit 1 ora.
Am impartit aluatul in 4.
Le-am turtit si le-am dat cat de cat o forma rotunda.
Le-am rasucit bordul.
Doua " colturi" opuse, le-am rasucit dandu -le forma de ochi.
In mijloc am pus cascavalul (Galbanino) cubulete.
Am uns bordul cu galbenus si am dat la cuptor 180 grade , cam 15 minute , pana se topeste cascavalul.Le-am scos, am facut cu lingura usor o gaura in mijlocul cascavalului topit si am spart cate un ou deasupra.
Am introdus iar la cuptor pana cand oul capata consistenta dorita.Ideal ar fi galbenusul mai moale.
#3
Postat 22 February 2010 - 10:19 PM
Eataly, la 22 February 2010 - 04:41 PM, a spus:
P1030823.JPG
Eu de cand am vazut focaccia aceasta, m-a obsedat ca ochiul din Stapanul Inelelor.Am gasit-o sub doua denumiri, dar cu forme diferite, cu si fara ou, dar obligatoriu cu branza, cascaval.
Am introdus iar la cuptor pana cand oul capata consistenta dorita.Ideal ar fi galbenusul mai moale.
Eu de cand am vazut focaccia aceasta, m-a obsedat ca ochiul din Stapanul Inelelor.Am gasit-o sub doua denumiri, dar cu forme diferite, cu si fara ou, dar obligatoriu cu branza, cascaval.
Am introdus iar la cuptor pana cand oul capata consistenta dorita.Ideal ar fi galbenusul mai moale.
Mie imi face cu ochiul mai mult focaccia din dreapta - cea cu sunca! Nu-mi plac ouale moi, nu le pot manca (si nici jupanu'), dar voi incerca sa pun ceva sunculita ori kaiser in loc de ou. Cu verdeata oare ar merge? Ma gandesc sa-ncerc cu spanac.
#5
Postat 23 February 2010 - 09:51 AM
Pisoi, la 22 February 2010 - 06:12 PM, a spus:
Foarte faina, mersi de idee.
Multumesc, Pisoi!
Foxyy, la 22 February 2010 - 10:19 PM, a spus:
Eataly, la 22 February 2010 - 04:41 PM, a spus:
P1030823.JPG
Eu de cand am vazut focaccia aceasta, m-a obsedat ca ochiul din Stapanul Inelelor.Am gasit-o sub doua denumiri, dar cu forme diferite, cu si fara ou, dar obligatoriu cu branza, cascaval.
Am introdus iar la cuptor pana cand oul capata consistenta dorita.Ideal ar fi galbenusul mai moale.
Eu de cand am vazut focaccia aceasta, m-a obsedat ca ochiul din Stapanul Inelelor.Am gasit-o sub doua denumiri, dar cu forme diferite, cu si fara ou, dar obligatoriu cu branza, cascaval.
Am introdus iar la cuptor pana cand oul capata consistenta dorita.Ideal ar fi galbenusul mai moale.
Mie imi face cu ochiul mai mult focaccia din dreapta - cea cu sunca! Nu-mi plac ouale moi, nu le pot manca (si nici jupanu'), dar voi incerca sa pun ceva sunculita ori kaiser in loc de ou. Cu verdeata oare ar merge? Ma gandesc sa-ncerc cu spanac.
Foxy, daca nu-ti plac oualele moi , le mai lasi 5 minute in plus si devin ochiuri tari!
KikenHana, la 22 February 2010 - 11:38 PM, a spus:
Tare bine arata
Multumesc Kiken.Noi le-am mancat la pranz, dar acasa le-am fi mancat la micul dejun!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1