Forum Culinar: Hachapuri(Khachapuri) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Hachapuri(Khachapuri) Focaccia georgiana cu cascaval si ou

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 February 2010 - 04:41 PM

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126684939464.jpg


Eu de cand am vazut focaccia aceasta, m-a obsedat ca ochiul din Stapanul Inelelor.Am gasit-o sub doua denumiri, dar cu forme diferite, cu si fara ou, dar obligatoriu cu branza, cascaval.

Din toate retetele aceasta mi-a facut " cu ochiul".Pentru 4 bucati:

350 gr faina
1 lingura drojdie uscata
180-200 ml lapte cald
1 lingura zahar
1 lingurita sare

4 oua(eu una am facut-o cu bacon)
200 gr cascaval mai delicat ca gust

un galbenus pentru uns

Am dizolvat drojdia in doua linguri lapte si zahar.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126684850808.jpg

Am adaugat-o la faina si am turnat laptele treptat, framantand .

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-1266848587.jpg

Am otinut un aluat nelipicios si potrivit de moale.L-am lasat la crescut, acoperit 1 ora.

Am impartit aluatul in 4.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126684869677.jpg

Le-am turtit si le-am dat cat de cat o forma rotunda.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126684875707.jpg

Le-am rasucit bordul.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126684880052.jpg

Doua " colturi" opuse, le-am rasucit dandu -le forma de ochi.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126684889889.jpg

In mijloc am pus cascavalul (Galbanino) cubulete.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126684898324.jpg

Am uns bordul cu galbenus si am dat la cuptor 180 grade , cam 15 minute , pana se topeste cascavalul.Le-am scos, am facut cu lingura usor o gaura in mijlocul cascavalului topit si am spart cate un ou deasupra.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126684907308.jpg

Am introdus iar la cuptor pana cand oul capata consistenta dorita.Ideal ar fi galbenusul mai moale.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126684926079.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126684932729.jpg

#2 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 February 2010 - 06:12 PM

Foarte faina, mersi de idee.

#3 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 February 2010 - 10:19 PM

Vezi postareaEataly, la 22 February 2010 - 04:41 PM, a spus:

Atasament P1030823.JPG
Eu de cand am vazut focaccia aceasta, m-a obsedat ca ochiul din Stapanul Inelelor.Am gasit-o sub doua denumiri, dar cu forme diferite, cu si fara ou, dar obligatoriu cu branza, cascaval.

Am introdus iar la cuptor pana cand oul capata consistenta dorita.Ideal ar fi galbenusul mai moale.

Mie imi face cu ochiul mai mult focaccia din dreapta - cea cu sunca! Nu-mi plac ouale moi, nu le pot manca (si nici jupanu'), dar voi incerca sa pun ceva sunculita ori kaiser in loc de ou. Cu verdeata oare ar merge? :pupic: Ma gandesc sa-ncerc cu spanac.

#4 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 22 February 2010 - 11:38 PM

Tare bine arataImagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 February 2010 - 09:51 AM

Vezi postareaPisoi, la 22 February 2010 - 06:12 PM, a spus:

Foarte faina, mersi de idee.


Multumesc, Pisoi!


Vezi postareaFoxyy, la 22 February 2010 - 10:19 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 22 February 2010 - 04:41 PM, a spus:

Atasament P1030823.JPG
Eu de cand am vazut focaccia aceasta, m-a obsedat ca ochiul din Stapanul Inelelor.Am gasit-o sub doua denumiri, dar cu forme diferite, cu si fara ou, dar obligatoriu cu branza, cascaval.

Am introdus iar la cuptor pana cand oul capata consistenta dorita.Ideal ar fi galbenusul mai moale.

Mie imi face cu ochiul mai mult focaccia din dreapta - cea cu sunca! Nu-mi plac ouale moi, nu le pot manca (si nici jupanu'), dar voi incerca sa pun ceva sunculita ori kaiser in loc de ou. Cu verdeata oare ar merge? :occasion15: Ma gandesc sa-ncerc cu spanac.


Foxy, daca nu-ti plac oualele moi , le mai lasi 5 minute in plus si devin ochiuri tari!

Vezi postareaKikenHana, la 22 February 2010 - 11:38 PM, a spus:

Tare bine arataImagine postata


Multumesc Kiken.Noi le-am mancat la pranz, dar acasa le-am fi mancat la micul dejun!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi