Forum Culinar: Cum se curata crevetii - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cum se curata crevetii

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 February 2010 - 08:56 AM

Foarte simplu.
In cazul de fata e vorba despre creveti proaspeti, adica care n-au fost prefierti ca sa devina roz ci sunt in stare naturala, gri. Ai mei erau deja fara cap dar daca il au se rupe :biggrin:
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126690802437.jpg
apoi se desface carapacea, eu am trecut un cutitas pe lungimea partii in care sunt picioarele, dupa care carapacea iese foarte usor
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126690806369.jpg
si se scoate intestinul care e un fir negru, daca aveti norocul sa-l prindeti bine dintr-o parte, trageti de el si va iesi integral, daca se rupe scoateti pe rind toate bucatile
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126690812319.jpg
In acest moment crevetii sunt gata pentru a fi folositi la orice fel de reteta, de exemplu:
creveti cu vermut
creveti in tempura
Stiu ca e un lucru extrem de simplu dar mai stiu si ca multa lume pe aici inca e reticenta la fructe de mare si e pacat pentru ca sunt foarte bune, de aceea m-am gindit sa public pozele, poate cineva se incumeta. :occasion15:

#2 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 27 March 2010 - 06:10 AM

bine ai facut ca ai deschis topicul asta.eu nu am cumparat niciodata proaspeti pentru ca mi-era frica de matul ala ca n-o sa stiu sa-l scot
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 March 2010 - 09:56 AM

Pai nu e asa de greu sa il scoti, cind sunt asa cruzi se scoate usor, cind sunt roz, deci prefierti se rupe bucatele. Dar in orice caz si daca se maninca cu tot cu intestinul asta nu se intimpla nici o nenorocire, daca nu te deranjeaza psihic chestia asta :thumleft:

#4 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 July 2011 - 12:20 PM

aici pare simplu si rapid tzac-pac, dar cred ca e destul de migalos ca si scosul intestinelor la pestele mic (gen hamsie/anchois)...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 September 2011 - 09:00 AM

Eu ii curat asa, mai ales in cazul in care am nevoie de ei intregi.

Bag un ac, scobitoare sub firul intestinal, intre doua "vertebre" la jumatatea vietatii.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13152059533104.jpg

Trag, ridic in sus si extrag firul.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-9-13152060310695.jpg

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 September 2011 - 09:12 AM

Fain de tot, merge bine, nu se rupe intestinul?

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 September 2011 - 09:15 AM

In 99% din cazuri, nu.Daca-mi ramane o jumatate de fir, ma mut o vertebra mai incolo. :)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi