Forum Culinar: File de peste cu legume - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

File de peste cu legume

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 February 2010 - 12:05 PM

Se poate folosi orice file de peste se doreste, proaspat sau congelat (va lasa mai multa apa) sau decongelat.
Se pot folosi orice fel de legume se doresc.
Se poate face in tigaie sau la cuptor.

Mai intii se taie legumele cubulete, eu am folosit aligatorul, cum il numeste Dana si am taiat: morcovi, praz, cartofi, ardei si dovlecei.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126691916317.jpg
Apoi se coc citeva minute in tigaie intr-un strop de ulei, la foc mare si fara capac, dar trebuie sa stati linga ele ca sa amestecati des, in acest fel ramin crocante.

Se iau file-urile de peste, si se pun fie intr-o tigaie care se va pune pe foc fie intr-o tava care se va pune la cuptor, se pune un strop de ulei si se aseaza pestele. Daca e inca congelat se va coace in mai mult timp si va lasa mai multa apa. In cazul de fata am folosit file de peste persico (Perca fluviatilis)si l-am copt in tigaie, citeva minute pe parte pentru ca era proaspat, am folosit tigaia in care am copt legumele
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126691943774.jpg
Dupa ce l-am intors am pus deasupra legumele, pret de citeva minute, cit trebuie sa se incalzeasca, puteti presara deasupra sare, piper, eu sincer, n-am pus nimic si nici nu era nevoie, imi place sa simt gustul adevarat al lucrurilor
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126691950825.jpg
Si gata, e foarte bun si il maninca cu succes si copiii :)
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126691954917.jpg

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,679
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 February 2010 - 01:08 PM

Eu il fac saptamanal , iti raman recunoscatore "per sempre"! :)

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 February 2010 - 01:19 PM

Vezi postareaEataly, la 23 February 2010 - 01:08 PM, a spus:

Eu il fac saptamanal , iti raman recunoscatore "per sempre"! :)

Placerea cea mai mare a fost sa o vad pe Manu cu cit drag minca :)

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,679
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 February 2010 - 01:37 PM

In seara aceea m-a surprins si pe mine, nu-i pretentioasa dar mananca cantitati destul de reduse si des.Parea ca n-a mancat nimic toata ziua! :) :)

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,679
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 February 2010 - 01:52 PM

Ca sa ramanem in tema, am facut cu file de leccia , nu stiu cum e in romaneste Uite leccia

un gust delicat, parea carne de pui. Un deliciu.

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 February 2010 - 01:57 PM

Vezi postareaEataly, la 23 February 2010 - 01:52 PM, a spus:

Ca sa ramanem in tema, am facut cu file de leccia , nu stiu cum e in romaneste Uite leccia

un gust delicat, parea carne de pui. Un deliciu.

Nu mi se pare s-o fi vazut pina acum, dar daca mi se intimpla, o incerc :)

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 April 2019 - 01:33 PM

L-am refacut aseara folosind merluzzo cica Gadus morhua
direct in cuptor
tava cu hirtie de copt
pestele sarat piperat si uleiat
un ardei, un dovlecel, 3 cartofi mici si o ceapa rosie plus un pic de varza rosie deasupra, tot sarat si uleiat
cind il voi papa va voi arata poza :)

#8 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 April 2019 - 01:42 PM

si eu fac garnitura de legume de genul asta des, fie ptr peste sau alt fel de carne, dar pregatesc legumele pe rand, adica nu toate deodata. si incep cu cartofii, ca sa fie ardeii sau dovlecelul crocanti le ametesc f putin la sfarsit.
de exemplu, ma gandesc ca s-ar farama pestele pana se fac cartofii.

cel mai recent am facut cu pieptul de rata, trase la tigaie.

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 April 2019 - 01:46 PM

ideea e sa se faca cu cit mai putin efort pentru mine :D
nu se farima nimic pentru ca nu le atingi deloc
eu aseara, dupa ce s-a copt, neavind loc in frigider pentru tava in care erau i-am travasat in alta forma si am rupt pestele
initial am vrut sa fac un pachet gen cartoccio da' cum eram in criza de timp le-am pus pe toate la gramada

#10 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 April 2019 - 01:54 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 April 2019 - 01:46 PM, a spus:

da' cum eram in criza de timp le-am pus pe toate la gramada


fie primit! :D

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,738
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 October 2019 - 07:26 PM

ieri facut iar integral in microunde
pestele cu ulei si sare pe el cu functia crisp
legumele cu sare si ulei in castron inchis cu capac
foarte bunut
Imagine atasata: monthly_10_2019/post-4-0-90276100-1570987560.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi