Forum Culinar: Rissois De Camarao - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rissois De Camarao coltunasi cu creveti

#1 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 23 February 2010 - 08:24 PM

Reteta este portugheza si apartine mamei unei prietene, la care am mincat prima oara.

Aluat:

1 cana apa
1 nuca de unt
1 praf de sare
1 cana faina

Umplutura:

350 gr creveti
1 catel usturoi
1 salota
1 ardei iute
sos de piri piri - dupa gust - eu am pus un sos de ardei iute productie proprie
30 gr unt
60 gr faina
supa de peste - in poza mea e congelata
patrunjel

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-10-126694862157.jpg

Crevetii ii acoperim cu supa si punem pe foc mic:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-10-126694874728.jpg

ii urmarim cu atentie, ca se fac numaidecit, chiar pina sa dea in clocot supa:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-10-12669487995.jpg

Ii strecuram si pastram supa, pe ei ii tocam grob. Tocam ceapa si usturoiul marunt, punem la topit in unt:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-10-126694870009.jpg

Presaram alternativ faina si supa, ca la ciulama, pina se ingroasa, mai catre sfirsit adaugam si piri piri:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-10-126694888426.jpg

Potrivim de condimente, adaugam crevetii si patrunjelul tocat marunt:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-10-12669489372.jpg

Cit se raceste umplutura, ne apucam de aluat: fierbem apa cu untul si sarea, cind da in clocot tragem de pe foc, adaugam toata faina oadata si amestecam virtos cu o lingura de lemn, pina ajunge sa se formeze o bila:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-10-126694902989.jpg

Aluatul il intindem pe masa infainata, decupam cercuri:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-10-126694908255.jpg

Pe care le umplem cu cite o lingurita din amestecul preparat si le inchidem prin presare la capete:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-10-1266949140.jpg

Le dam pe rind prin ou si pesmet:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-10-126694917567.jpg

Si le prajim in ulei:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-10-126694920861.jpg

Eu le-am servit linga salata verde:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-10-126694927178.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-10-126694930062.jpg
raluca elena

#2 Useril este offline   Bunny 

  • Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 23 February 2010 - 11:36 PM

Ralu, imi place de tine maxim, mai astfel de retete minunate in tolba :pupic: ?
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#3 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 24 February 2010 - 09:27 AM

Cori, retete mai am, dar nu gasesc toate ingredientele... deh, iarna nu-i ca vara si romania nu-i portocalia :-*
Sa le incerci, pun pariu ca o sa fii surprinsa de gust!
raluca elena

#4 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 08 March 2010 - 12:07 AM

Acushi vazui si io minunatia de rizois de camarão. :sad1: :cheers: De aici din Portocalia imbujorata de rusine (doar trebuia sa postez eu asa ceva! :drool: )iti zic mersi de reteta si de imagini, io cumpar gata facuti de la magazin da' nu se compara cu ce bunatati ai facut tu aici! Se fac si cu carne de pui ori de peste - merlucius.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi