Pagina 1 din 1
"Ton" din iepure reteta piemonteza
#1
Postat 24 February 2010 - 11:24 AM
Aceasta este o reteta traditionala piemonteza, se serveste ca aperitiv. L-am facut intotdeauna “cum trebuie”, doar de data aceasta am facut o mica variatie adaugind otetul balsamic, l-am gustat asa de curind intr-un restaurant si mi-a placut asa ca am vrut sa il incerc.
Ingrediente
un iepure taiat bucati
pentru supa: apa, o ceapa “captusita” cu cuisoare, un morcov, foi de salvie, o ramura de rozmarin, cozi de patrunjel, sare si piper asta era verdeata pe care o aveam eu in casa dar se poate pune si telina sau alte verdeturi
pentru maturare: catei de usturoi, frunze de salvie, ulei de masline extravirgin, optional otet balsamic
Pregatiti o supa concentrata de legume fierbindu-le
Dupa ce supa a fiert putin se adauga bucatile de iepure care se scot cind carnea e fiarta bine si se desprinde de pe oase. Dupa ce s-a racit putin se desprinde cu miinile toata carnea de pe oase, facind bucatele mici. Se lasa sa se raceasca si sa se svinte, se ia o forma si se face un strat de carne, deasupra se pun citiva catei de usturoi si frunze de salvie proaspete si apoi abundent ulei si un pic de otet balsamic, carnea trebuie sa fie acoperita de ulei. In acelasi fel se face al doilea si al treilea strat pina cind se termina ingredientele.
Se lasa la frigider acoperit cel putin o noapte si se mai adauga ulei daca e necessar. In acest fel carnea de iepure il absoarbe si devine moale precum carnea de ton. Eu obisnuiesc sa il scot din frigider si din ulei cu o ora inainte de a-l servi. Se mentine foarte bine la frgider citeva zile, daca ramine.
Mie mi-a placut foarte mult in varianta asta, nu-mi pare rau ca am incercat. Evident ca, inainte de a-l servi trebuie scurs bine din ulei pentru ca nu e frumos sa balteasca uleiul in farfurie
Ingrediente
un iepure taiat bucati
pentru supa: apa, o ceapa “captusita” cu cuisoare, un morcov, foi de salvie, o ramura de rozmarin, cozi de patrunjel, sare si piper asta era verdeata pe care o aveam eu in casa dar se poate pune si telina sau alte verdeturi
pentru maturare: catei de usturoi, frunze de salvie, ulei de masline extravirgin, optional otet balsamic
Pregatiti o supa concentrata de legume fierbindu-le
Dupa ce supa a fiert putin se adauga bucatile de iepure care se scot cind carnea e fiarta bine si se desprinde de pe oase. Dupa ce s-a racit putin se desprinde cu miinile toata carnea de pe oase, facind bucatele mici. Se lasa sa se raceasca si sa se svinte, se ia o forma si se face un strat de carne, deasupra se pun citiva catei de usturoi si frunze de salvie proaspete si apoi abundent ulei si un pic de otet balsamic, carnea trebuie sa fie acoperita de ulei. In acelasi fel se face al doilea si al treilea strat pina cind se termina ingredientele.
Se lasa la frigider acoperit cel putin o noapte si se mai adauga ulei daca e necessar. In acest fel carnea de iepure il absoarbe si devine moale precum carnea de ton. Eu obisnuiesc sa il scot din frigider si din ulei cu o ora inainte de a-l servi. Se mentine foarte bine la frgider citeva zile, daca ramine.
Mie mi-a placut foarte mult in varianta asta, nu-mi pare rau ca am incercat. Evident ca, inainte de a-l servi trebuie scurs bine din ulei pentru ca nu e frumos sa balteasca uleiul in farfurie
#2
Postat 24 February 2010 - 11:37 AM
Cum sau cu ce il servesti?Ma tenteaza ideea si cum n-am mai avut iepure de ceva vreme,as incerca-o
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#3
Postat 24 February 2010 - 11:43 AM
#4
Postat 24 February 2010 - 11:45 AM
Adriana, la 24 February 2010 - 11:43 AM, a spus:
Ce rapida esti!Multumesc frumos !Vin cu dovezi de indata ce il fac(cat de curand)
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#5
Postat 24 February 2010 - 11:47 AM
#6
Postat 24 February 2010 - 11:57 AM
Adriana, la 24 February 2010 - 11:24 AM, a spus:
Aceasta este o reteta traditionala piemonteza, se serveste ca aperitiv.
Pur si simplu imi curg balele pana la pamant!!!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#7
Postat 24 February 2010 - 02:37 PM
Adriana, la 24 February 2010 - 11:24 AM, a spus:
Aceasta este o reteta traditionala piemonteza, se serveste ca aperitiv. L-am facut intotdeauna “cum trebuie”, doar de data aceasta am facut o mica variatie adaugind otetul balsamic, l-am gustat asa de curind intr-un restaurant si mi-a placut asa ca am vrut sa il incerc.
Iepuras, coconas, a fugit peste imas!
De mult n-am mai papat eu iepuras! O matusa de-a mea facea mancarica rece din carnea de iepure - o minunatie! Cu maslinute, ceapa si vin..... Na, ca-mi adusasi aminte de mancarurile din copilarie! Cred ca-i inutil sa-ti zic de baltoacele de pe tastatura, da?
Sa va fie de bine!
#8
Postat 24 February 2010 - 04:48 PM
Adriana, sunt intr-o mare dilema. Da' mare! Iepuri am, dar sunt in curte si sunt vii (poate ma invrednicesc sa ii pozez, ca sunt atat de dragalasi, de te topesc!) Deci ei ies din calcul. Daca gasesc insa iepure la Metro fac cu siguranta reteta asta, pare a fi delicioasa!
#9
Postat 13 April 2015 - 03:34 AM
Eu i-am pus si otet balsamic si nu mi-a parut rau. E un aperitiv foarte bun.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1