Aperitiv cu ton si masline Aperitiv tartinabil
#1
Postat 25 February 2010 - 02:32 PM
Un aperitiv simplu si rapid, destul de caloric, reteta "furata" de la cel mai bun restaurant cu specific pescaresc din oras. Acest aperitiv este adus la masa in 2 forme, preparat cu acele masline verzi umplute cu ardei si preparat cu masline maro. Gustul e total diferit.
Ingrediente:
3 conserve de ton in ulei (eu am avut conserva de 120g)
2 linguri cu varf maioneza
1 lingura cu varf de smantana acrisoara
vreo 30 masline fara samburi (verzi ori maro)
jumatate ceapa alba
o lingurita mustar
usturoi granulat, piper, sare, un varf de cutit praf de coriandru
Taiem cat putem de marunt maslinele si ceapa, adaugam tonul (eu am pus o conserva cu uleiul de rigoare, celelalte 2 le-am scurs bine)
Amestecam pana se zdrobeste si tonul
Punem maioneza, smantana si condimentele fara sare.
Amestecam, gustam si mai punem sare, daca e nevoie. E foarte bun de mancat pe paine prajita ori biscuiti wasa.
Eu am mancat cu o felie de paine neagra.
Pofta buna!
#2
Postat 25 February 2010 - 02:39 PM
Imi amintesc de aperitivul asta de la restaurantele din Algarve. Saru' mina de reteta !
#3
Postat 25 February 2010 - 02:44 PM
uptown girl, la 25 February 2010 - 02:39 PM, a spus:
Imi amintesc de aperitivul asta de la restaurantele din Algarve. Saru' mina de reteta !
Cand il vei prepara sa vii sa pui o poza din acelea cum numai tu stii sa faci!
Parca-i si mai bunutz cu maslinele maro ca-s mai "tari" la gust, dar la astea-i munca de chinez cu scos samburii, eu n-am aparat din acela minune. Odata si o data tot o sa ma incumet si la varianta nr. 2.
#4
Postat 25 February 2010 - 02:48 PM
#5
Postat 28 February 2010 - 12:11 PM
laura_lala, la 25 February 2010 - 02:44 PM, a spus:
Cand il vei prepara sa vii sa pui o poza din acelea cum numai tu stii sa faci!
Parca-i si mai bunutz cu maslinele maro ca-s mai "tari" la gust, dar la astea-i munca de chinez cu scos samburii, eu n-am aparat din acela minune. Odata si o data tot o sa ma incumet si la varianta nr. 2.
Laura, te-am ascultat (partial - de lene eu am pus la blender toate ingredientele ) si am preparat aperitivul cu masline negre. Nici eu n-am aparat de scos simburii, dar eu le fac o incizie pe oblic de jur imprejur cu un cutit mic. Scot o jumatate de maslina cu ajutorul virfului de cutit si apoi trag de virful simburelui cu degetele, raminind cu cealalta jumatate libera.
L-am servit cu felii de bagueta proaspata si a fost exact cum mi-l aminteam la gust. Inca o data merci.
#6
Postat 28 February 2010 - 12:31 PM
TON !
Favoritul meu.
Am sa incerc reteta asta cat de repede .
Multumesc.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#7
Postat 01 March 2010 - 08:50 PM
uptown girl, la 28 February 2010 - 12:11 PM, a spus:
L-am servit cu felii de bagueta proaspata si a fost exact cum mi-l aminteam la gust. Inca o data merci.
...
Ce apetisant!! Deja imi pare rau ca al meu s-a mancat. Arata mai bine asa facut cu blenderul, eu am doar robot de bucatarie si mi-a fost lene sa-l pun in functiune doar pentru atata . Sa va fie de bine!
Piscotel, la 28 February 2010 - 12:31 PM, a spus:
TON !
Favoritul meu.
Am sa incerc reteta asta cat de repede .
Multumesc.
Nu stiu cum mai e prin Romania cu tonul in ulei, cand am fost asta-vara am vazut prin magazine mai mult ton in suc propriu. Nu-i bai, tot aia este, indiferent ce conserva folosesti. Aici nu gasesc decat ton in ulei, daca vreau sa fie mai dietetic tre' sa-l scurg bine de tot, uneori il "dushez" cu apa fierbinte.
Revino cu impresii!
#8
Postat 02 March 2010 - 11:30 PM
Grazie Laura
Farfuriuta asta s-a redus la mai putin de jumatate, Marco a mincat 2 felii
Eu am folosit 4 conserve mici mici (80 de gr cu tot cu lichid, 3 in ulei si una in apa) de ton, o ceapa micuta, un catel de usturoi, 2 linguri de masline fara simburi si 2 linguri de maioneza.
#9
Postat 02 March 2010 - 11:33 PM
Adriana, la 02 March 2010 - 11:30 PM, a spus:
Grazie Laura
Farfuriuta asta s-a redus la mai putin de jumatate, Marco a mincat 2 felii
Super aperitivul! L-ai facut pe tot la volan?
#10
Postat 03 March 2010 - 12:03 AM
Adriana, la 02 March 2010 - 11:30 PM, a spus:
Grazie Laura
Farfuriuta asta s-a redus la mai putin de jumatate, Marco a mincat 2 felii
Eu am folosit 4 conserve mici mici (80 de gr cu tot cu lichid, 3 in ulei si una in apa) de ton, o ceapa micuta, un catel de usturoi, 2 linguri de masline fara simburi si 2 linguri de maioneza.
Sa va fie de bine! Nici nu stii ce ma bucur ca v-a placut! Daca ai masline dezosate si blender pui ingredientele 'colosha si-i gata in 20 de secunde. Voi stiti deja ca io mi-s gospodina lenesa, imi plac retetele simple, rapide, sa fie asa scurt pe doi.
Editez si la reteta, eu am folosit conserve de 120 g, da' nu-i bai, iese gustos si daca-l faci doar din ochi.
#11
Postat 03 March 2010 - 12:17 AM
laura_lala, la 03 March 2010 - 12:03 AM, a spus:
Pai exact asa am facut, initial vroiam sa il fac in Thermomix care l-ar fi facut ca o crema dar apoi m-am gindit ca iese putin si l-am pus pe treaba pe Russel Hobbs
#12
Postat 03 March 2010 - 02:34 PM
#13
Postat 03 March 2010 - 03:05 PM
Eataly lasand la o parte poza cu crema de ton sa stii ca te invidiez ca mama ta e acolo. Maica-mea nu poate veni la mine ca are 12 pisici si 2 caini, iti dai seama ca nimeni nu se angajeaza/nu vrea sa le poarte de grija in lipsa ei. E foarte greu asa, mi-ar place sa vina sa stea cu noi o luna, doua, e pensionara, insa din cauza animalelor ne vedem cam o data la 2 ani, cand merg eu in Romania.
#14
Postat 03 March 2010 - 03:14 PM
Pai trebuie sa fac iar pateu, ca eu cu mama am ramas cu pofta!
#15
Postat 07 April 2010 - 06:11 PM
Am sa o repet de fffff multe ori... Multam mult pt idee! Sorina
#16
Postat 07 April 2010 - 08:39 PM
sorinadaniela, la 07 April 2010 - 06:11 PM, a spus:
Am sa o repet de fffff multe ori... Multam mult pt idee! Sorina
Mai ai? Arunca si aici la mine! Mi s-a parut mie ca am citit pe la unul din topice dar n-am fost sigura ca te-ai inspirat din reteta aceasta. Sa va fie de bine. Asa-i mereu de sarbatori cand avem de unde alege. Ia sa fi facut tu aperitivul asta in post, intr-o zi cu dezlegare la peste, sa fi vazut atunci cum ar fi ras musafirii bolul cu pasta de ton!
#17
Postat 11 May 2010 - 10:32 PM
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#18
Postat 12 May 2010 - 08:34 AM
Iti multumesc din nou pt preagustoasa reteta! Sorina
#19
Postat 25 June 2010 - 09:05 PM
Am taiat castravetii bastonase si am intins in castronul cu pasta de ton... ma doare burta de cat am mancat...
#20
Postat 06 July 2010 - 10:41 PM
Edit: io uitasem de pasta asta si uite ca acum pe caldura e binevenita, mai dam pauza la aragaz.