Forum Culinar: Piept de pui cu susan - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Piept de pui cu susan ~ a mi manera ~

#1 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 25 February 2010 - 09:09 PM

Se iau 2 piepturi mari de pui (dezosate), se spala si se taie in bucati/fisii potrivit de mari

Imagine postata

se prepara o marinata din: 1 Lg vin alb sec, 1 1/2 ulei de susan (merge si de masline), 1 lg de zahar brun, 1 lg oregano uscat, 2 Lg sos de soya si piper dupa gust

Imagine postata

bucatile de pui se pun intr-o punga de unica folosinta si se toarna marinata peste acestea

Imagine postata

se leaga punga la gura, se agita un pic pt. ca marinata sa cuprinda toata carnea de pui si se lasa la marinat timp de 30'

Imagine postata

intre timp se prepara o pasta subtire din: 1 ou batut, 1 Lg ulei de susan, 3 Lg maisena (amidon de porumb), 2 Lg faina alba, 1/2 lg praf de copt (optional), sare dupa gust, 3 Lg apa rece, prin care se vor trece bucatile de pui marinate

Imagine postata

se prajesc in ulei bine incins pina devin aurii, lasindu-se mai apoi la scurs pe hirtie absorbanta

Imagine postata

in paralel cu prajirea puiului, se fierbe orezul pt. garnitura si se prepara un sos din: 2 Lg ketchup, 3 Lg miere, 1 Lg otet de vin alb, piper dupa gust lasindu-se sa fiarba la foc mic pina se ingroasa

Imagine postata

bucatile de pui fie ca se ung cu sos in momentul servirii, fie ca se tavalesc prin acesta si se presara cu seminte de susan si ceapa verde tocata

Imagine postata

in ambele cazuri dispar cu viteza luminii =)) ... pofta mare ! :D

Imagine postata

#2 Useril este offline   irina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationOrleans, Franta

Postat 25 February 2010 - 09:39 PM

Imi place reteta, o retin!

#3 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 February 2010 - 10:33 AM

Foarte fain de retinut si sosul cu kechup,mi-a placut mult.Ideea care mi-a dat-o si piscotel cu sos rece de: mustar,iaurt,miere si usturoi va asigur ca e dementiala la mine nu mai lipseste la gratar ,mici,carnati,crenvusti etc.scuzati off topicul dar e ''dementiala''

#4 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 February 2010 - 02:53 PM

Imi place cum ai marinat in punga. :wacko:
Nu trebuie intoarsa carnea, cu putina marinata poti marina multa carne si toata sa fie in contact pe toate partile cu alifia.

Si eu facem tot asa.

Aluatul de pane e ca de manual.:lol:
Sosul e inedit. Se va incerca.

Toate imi plac la nebunie pana la ... tavalit :(
Eu as fi prajit un pic semintele de susan. Nu mult. Doar aurii sa fie, dar e chestie de gust.

Voi concluziona cu:
Biiiiiis! Bis!
:lol: :wasted: :lol:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#5 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 February 2010 - 03:36 PM

La mine e mult mai expeditiva reteta: se stropeste pieptul de pui cu niste sos de soia, se trece prin ou batut doar cit sa se insiropeze putin, se tavaleste prin susan si se pune la prajit. Asa il impac si pe sefu' cu susanul prajit :wasted:

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 February 2010 - 05:35 PM

Imi place cum arata... fac aprovizionarea maine si sapt aviatoare sper sa reusesc sa o pun in aplicare... Multumesc! :unsure: Sorina
Sorina

#7 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2010 - 12:36 PM

Vezi postareairina, la 25 February 2010 - 09:39 PM, a spus:

Imi place reteta, o retin!

Irina, spor la preparare ! :wub:

Vezi postareaGeany, la 26 February 2010 - 10:33 AM, a spus:

Foarte fain de retinut si sosul cu kechup,mi-a placut mult.Ideea care mi-a dat-o si piscotel cu sos rece de: mustar,iaurt,miere si usturoi va asigur ca e dementiala la mine nu mai lipseste la gratar ,mici,carnati,crenvusti etc.scuzati off topicul dar e ''dementiala''

Geany, iaurt + miere imi suna a desert grecesc; mustar + usturoi imi aminteste de marinata de la cartofii Narniei. Si toate 4 la un loc imi par o combinatie destul de ciudata pt. un sos rece linga mici. Ramine s-o testez de curiozitate. :)

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 26 February 2010 - 02:53 PM, a spus:

Imi place cum ai marinat in punga. :wub:
Nu trebuie intoarsa carnea, cu putina marinata poti marina multa carne si toata sa fie in contact pe toate partile cu alifia.

Si eu facem tot asa.

Aluatul de pane e ca de manual.=))
Sosul e inedit.Se va incerca.

Toate imi plac la nebunie pana la ... tavalit :P
Eu as fi prajit un pic semintele de susan. Nu mult. Doar aurii sa fie, dar e chestie de gust.

Voi concluziona cu:
Biiiiiis! Bis!
:P :wub: =))

Mamadeus, imi place si in versiunea "susan prajit", dar acum am sarit peste etapa asta ... de lene. :D
Pofta mare pt. cind va fi sa fie ! :P

#8 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2010 - 12:37 PM

Vezi postareaCarmella, la 26 February 2010 - 03:36 PM, a spus:

La mine e mult mai expeditiva reteta: se stropeste pieptul de pui cu niste sos de soia, se trece prin ou batut doar cit sa se insiropeze putin, se tavaleste prin susan si se pune la prajit. Asa il impac si pe sefu' cu susanul prajit :wub:

Carmella, exceptind etapa cu sosul de soia, cam tot asa fac pieptul de curcan taiat felii. :wub:

Vezi postareasorinadaniela, la 26 February 2010 - 05:35 PM, a spus:

Imi place cum arata... fac aprovizionarea maine si sapt aviatoare sper sa reusesc sa o pun in aplicare... Multumesc! :wub: Sorina

Sorina, sper sa-ti placa gustul puiului cu susan in saptamina care vine. =))

#9 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Locationinto the wild

Postat 28 February 2010 - 09:13 PM

Tare fain arata pieptii tai cu susan Imagine postata. Imi place mult mancarea asta, o sa incerc varianta ta cu prima ocazie.
Take a walk on the wild side...

artizan

#10 Useril este offline   pansy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 04 March 2010 - 02:31 AM

acuma am si io o nelamurire .de ce trebuie si faina si amidon,ca sa nu pui mai multa faina,sa fie pane-ul mai subtire?intreb ca nu stiu.
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#11 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 05 March 2010 - 07:38 AM

Vezi postareaKikenHana, la 28 February 2010 - 09:13 PM, a spus:

Tare fain arata pieptii tai cu susan Imagine postata. Imi place mult mancarea asta, o sa incerc varianta ta cu prima ocazie.

KHana, nu-s ai mei ! =)) (erau ai puiului :biggrin:)
Pofta buna cind ii faci !

Vezi postareapansy, la 04 March 2010 - 02:31 AM, a spus:

acuma am si io o nelamurire .de ce trebuie si faina si amidon,ca sa nu pui mai multa faina,sa fie pane-ul mai subtire?intreb ca nu stiu.

Pansy, daca pui numai faina iti iese o pasta viscoasa, iar pane-ul dupa prajire e un pic amarui si cu un aspect de omleta infainata. :D In timp ce amidonul il face sa aiba o textura crocanta si mai placuta la gust. ;)

#12 Useril este offline   sarabendis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 523

Postat 05 March 2010 - 12:02 PM

Vezi postareauptown girl, la 25 February 2010 - 09:09 PM, a spus:

Imagine postata

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-74-126778250511.gifăăăă...salata tre'să fie mai verde iar nește boabe de piper negru,
foarte negru, cel mai negru și-ar fi găsit locul pe roșia 'ceea,
căci, nu-i așa Imagine atasata: monthly_03_2010/post-74-126778276651.gifStendhal...Roșu și negru...blablabla

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-74-12677829303.gif1. papa_buuun_de_tot ce-a făcut Dănuța! Imagine atasata: monthly_03_2010/post-74-126778301776.gif
2. o să tocești formele alea cilindrice Imagine atasata: monthly_03_2010/post-74-126778327416.gif

#13 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 05 March 2010 - 05:31 PM

Am facut si eu azi pui cu miere si susan, ca imi facui pofta! Am imprumutat de la tine marinarea, eu nu obisnuiam sa marinez carnea la reteta asta, dar "aluatul" si sosul l-am facut dupa reteta mea, daca nu te superi pun cantitatile mai jos.Imagine postata
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-44-126780279749.jpg

Aluatul il fac dintr-un ou, 3 linguri de faina, 3 linguri de amidon, 150 ml apa, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita bicarbonat

Sosul il fac din 4 catei de usturoi zdrobiti, o bucata de ghimbir rasa, 200 ml apa, 2 linguri otet, 3 linguri miere, 2 linguri sos soia, 1 lingura ketchup, 1/2 lingurita sare, 1 lingura amidon. Prajesc usturoiul si ghimbirul, adaug apa, otetul, mierea, sosul de soia, ketchupul, sarea, dau la in clocot iar la sfarsit adaug amidonul dizolvat in putina apa.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-44-126780343812.jpg

artizan

#14 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 06 March 2010 - 08:11 AM

Vezi postarearememberBendis, la 05 March 2010 - 12:02 PM, a spus:

Atasament food_MANINCA INCHETATA.gifăăăă...salata tre'să fie mai verde iar nește boabe de piper negru,
foarte negru, cel mai negru și-ar fi găsit locul pe roșia 'ceea,
căci, nu-i așa Atasament citeste_printre carti.gifStendhal...Roșu și negru...blablabla

aaaa ... pesemne ca a trecut Bonicelli inaintea mea pe la supermarket si a luat tot ce era verde-semafor :( , ca eu n-am mai gasit decit o varzuca de China (napa cabbage) cu frunze de un green-crud-primavaratic :( (vezi ca daca-l cauti mai atent cu privirea, pe julien a lui Stendhal il regasesti in ceapa verde pusa ca decor pe cichin_ui nagîtzii cu susan :-* )

Atasament banner_offtopic1.gif1. papa_buuun_de_tot ce-a făcut Dănuța! Atasament doi_kiss3.gif
2. o să tocești formele alea cilindrice Atasament NEBUNEL.gif

promit sa caut altele in forma de piramida cind ajung la galeriile Lafayette :floare:

#15 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 06 March 2010 - 08:21 AM

Vezi postareaKikenHana, la 05 March 2010 - 05:31 PM, a spus:

Am facut si eu azi pui cu miere si susan, ca imi facui pofta! Am imprumutat de la tine marinarea, eu nu obisnuiam sa marinez carnea la reteta asta, dar "aluatul" si sosul l-am facut dupa reteta mea, daca nu te superi pun cantitatile mai jos.

Aluatul il fac dintr-un ou, 3 linguri de faina, 3 linguri de amidon, 150 ml apa, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita bicarbonat

Sosul il fac din 4 catei de usturoi zdrobiti, o bucata de ghimbir rasa, 200 ml apa, 2 linguri otet, 3 linguri miere, 2 linguri sos soia, 1 lingura ketchup, 1/2 lingurita sare, 1 lingura amidon. Prajesc usturoiul si ghimbirul, adaug apa, otetul, mierea, sosul de soia, ketchupul, sarea, dau la in clocot iar la sfarsit adaug amidonul dizolvat in putina apa.

KHana, ma suparam daca nu le puneai. :( Ma incinta varianta ta de sos si te asigur ca nu va ramine neincercata. :-*

Supeeeerbe poze ! :( Sa va fie de bine ! :floare:

#16 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 06 March 2010 - 12:10 PM

Vezi postareauptown girl, la 06 March 2010 - 08:21 AM, a spus:

KHana, ma suparam daca nu le puneai. :( Ma incinta varianta ta de sos si te asigur ca nu va ramine neincercata. :-*

Supeeeerbe poze ! :( Sa va fie de bine ! :floare:

Ma bucur ca iti place Imagine postata

artizan

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi