Forum Culinar: Despre gradinarit - Forum Culinar

Salt la continut

• 47 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre gradinarit ...agricultura :D

#381 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 July 2012 - 10:45 PM

Foarte profesionist organizata gradina, felicitari. Am vazut ca aveti sistem de irigatie, nu?

#382 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 10 July 2012 - 10:30 AM

Tare frumoasa gradina, daca ma primesti te ajut si eu la cules de ceva!! :lol:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#383 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 10 July 2012 - 11:04 AM

Ce gradina frumoasa, Iulia! Rod cat mai mult si cat mai bun! ti-as trimite un pic de ploaie, ca noi ne-am saturat de ea :lol:
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#384 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 July 2012 - 11:25 AM

Ce frumusete de gradina! Iar ultima poza, arunca direct în butoiul cu melancolie :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#385 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 10 July 2012 - 03:03 PM

Ce frumos e prin gradinile voastre!
Eu la intoarcerea din Turcia am gasit gradina vraiste...varfurile coacazilor uscate, cam 20 de cm, acum se vestejesc frunzele, cred ca se vor usca de tot, probabil a fost ceva in aer, unui prieten de familie i s-a uscat toata livada de caisi si piersici, doar merii si prunii ii mai are vii. Busuiocul a facut samanta mult prea devreme, mararul se usuca deja, a semanat legitimul altul, si rucola si salata verde, mai multe, turul doi.Am pozat aseara bamele fiindca erau in preajma unui cais pe care l-am tras in poza.
Fisier atasat  Picture 280.jpg (107.01K)
Number of downloads: 0
Fisier atasat  Picture 281.jpg (114.27K)
Eu am rosii coapte de pe 4 iunie in solar si acum au inceput sa se coaca si afara cherriutzele dar se crapa de la arsita, am trei tipuri de cherry, nu mi s-au facut prunisoarele portocalii, a fost eticheta mincinoasa, sunt prunisoare obisnuite.

Si am editat ca sa va trimit si flori, eru prin preajma, menta indiana.
Fisier atasat  Picture 288.jpg (109.69K)

#386 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 10 July 2012 - 05:30 PM

Multumesc tare, tare mult de aprecieri.

Asa cum spuneam si in postul precedent e meritul parintilor !

Carmella, da, avem sistem de irigare prin picurare. Procedem cam asa : scoatem apa din fantana, o depozitam intr-o cisterna, o lasam sa se incalzeasca dupa care dam drumul la sistem. Nu stiu ce faceam daca nu aveam sistemul asta pe caldurile astea. Pastaile sunt pline de floare, dar " nu leaga" din lipsa de ploaie.

Zerda, te astept la rosii. Acolo parca-i munca cea mai multa ! :thumleft:
Adriana, Maya, Alpha, sar-mana !:thumleft:

#387 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 July 2012 - 06:38 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 10 July 2012 - 05:30 PM, a spus:

Carmella, da, avem sistem de irigare prin picurare. Procedem cam asa : scoatem apa din fantana, o depozitam intr-o cisterna, o lasam sa se incalzeasca dupa care dam drumul la sistem. Nu stiu ce faceam daca nu aveam sistemul asta pe caldurile astea. Pastaile sunt pline de floare, dar " nu leaga" din lipsa de ploaie.

Am vazut sistemul asta si la niste vecini de linga locul meu si mi-a placut ideea, e posibila si la mine si cred c-o s-o aplic in viitorul apropiat. Anul asta am aplicat scosul apei manual din fintina, turnatul in stropitoare si mersul la plante sa le ud. Iar asta de doar 2 ori pe saptamina :thumleft: in afara de rosii si ardei care sint putine fire si foarte aproape de fintina, e un dezastru pe care l-am prevazut, dar pentru care nu am solutii atita timp cit nu putem ramine acolo mai mult de citeva ore din lipsa de conditii de locuit, iar de mers in fiecare zi nu e posibil ca e cam departe...
Oricum, am cules o frumusete de ceapa, mi se pare mai gustoasa decit tot ce am mincat pina acum. O mai las putin sa se usuce si o impletesc in funii :thumleft:

#388 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 July 2012 - 07:13 PM

Recolta de azi, de dovlecei si citeva rosioare chery . In 3-4 zile, o alta tura :thumleft:

Fisier atasat  Dovlecei.jpg (307.8K)

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#389 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 July 2012 - 09:30 PM

La mine, din cauza caldurii si a umezelii, frunzele rosiilor au inceput sa se pateze. Iar rosiile de la un soi (anul asta am pus 2 soiuri de rosii si bine am fact!) nici nu apuca sa creasca ca deja sunt stricate :thumleft: Am pus si dovlecei, dar inca nu au iesit. Castravetii s-au facut, dar au coaja patata :hug: Dar ii curat si sunt buni de mancat, au gust bun.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#390 Guest_Gelutza_*

Postat 18 July 2012 - 08:11 AM

Vezi postareaaura, la 17 July 2012 - 09:30 PM, a spus:

La mine, din cauza caldurii si a umezelii, frunzele rosiilor au inceput sa se pateze. Iar rosiile de la un soi (anul asta am pus 2 soiuri de rosii si bine am fact!) nici nu apuca sa creasca ca deja sunt stricate :thumleft: Am pus si dovlecei, dar inca nu au iesit. Castravetii s-au facut, dar au coaja patata :hug: Dar ii curat si sunt buni de mancat, au gust bun.

Pentru rosii in cazul tau ar trebui un tratament cu "bravo", daca esti in Romania...
La mine e totul ok. pana la ora asta cu tomatele, atat in solar cat si in aer liber.Doat copacii si arbustii au fost afectati.
Aici un prun care s-a uscat cand era gata sa se coaca...imi vine sa plang vazand cum atarna prunele stafidite in el, parca-s poame!
Si cu coacazii am patit la fel, nimeni nu stie sa ma lamureasca...
Fisier atasat  Picture 624.jpg (135.13K)
Castravetii din solar
Fisier atasat  Picture 645.jpg (101.09K)
Un fir de rosie din solar cu mult, mult rod.
Fisier atasat  Picture 647.jpg (96.42K)
Ceryutzele acum au inceput sa se coaca
Fisier atasat  Picture 638.jpg (112.6K)
Tartagutzele, azi doar pe astea, ca am multe feluri.
Fisier atasat  Picture 626.jpg (95.37K)

#391 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 18 July 2012 - 09:02 AM

Ce roade faine aveti!
Eu sunt necajita ca mi-a mancat cartita,cred,radacina la leustean;banuiesc ca a fost cartita ca se vede si o umflatura in pamant,cum a umblat nenorocita!!!.M-am mirat ca s-a pleostit asa leusteanul,cand dau sa ma uit,am ramas cu frunzele in mana.Numai niste tulpini micute mai amImagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#392 Guest_Gelutza_*

Postat 18 July 2012 - 09:25 AM

Vezi postareapetunie, la 18 July 2012 - 09:02 AM, a spus:

Ce roade faine aveti!
Eu sunt necajita ca mi-a mancat cartita,cred,radacina la leustean;banuiesc ca a fost cartita ca se vede si o umflatura in pamant,cum a umblat nenorocita!!!.M-am mirat ca s-a pleostit asa leusteanul,cand dau sa ma uit,am ramas cu frunzele in mana.Numai niste tulpini micute mai amImagine postata

Cu multi ani i urma am patit-o si noi cu cartitele, se indragostisera de gradina noastra si dimineata gaseam numai movilite prin gradina...in toamna si iarna ce au urmat am aruncat prin toata gradina cenusa pe care o dadea legitimu' printr-o sita si de atunci nu mai avem probleme-sfatul l-am primit de la un ing. agronom cu experienta. De atunci nu mai aruncam cenusa ci o imprastiem prin gradina in sezoanele cand nu sunt plantele in vegetatie.Anul acesta cand am plantat rasadurile de orice fel, am pus pe santuletele unde urma sa plantam cenusa ca sa nu vina coropisnitele si nu ni s-a taiat niciun fir de rasad.Noi recurgem la tratament cu chimicale numai in caz de urgenta majora.Cat is mici rasadurile le stropim cu ceai de urzica.Aducem urzica din padure, o fierbem intr-un cazan mare si o lasam acolo pana a doua zi.Scoatem folostinele si cu zeama stropim plantele cu stropitoarea si pe frunze si la radacina.Acest tratament naturist alunga si puriceii aceia minusculi.
Imi pare rau pentru leusteanul tau, eu l-am tuns de doua ori pana acum si am dat tuturor prietenilor, asta e a treia recolta.

Fisier atasat  Picture 653.jpg (130.15K)
Si daca tot sunt la capitolul ierburi aromatice, am aproape si lamaita, cimbrul, busuiocul.
Fisier atasat  Picture 654.jpg (103.56K)
In spatele busuiocului( tura a doua) nu e buruian, este coriandru care a facut samanta, il mai las o sapt. si il tai sa-l scutur.
Fisier atasat  Picture 658.jpg (133.93K)
Cimbrul acesta este batran, il las de samanta, am si altul mai tanar si altul semanat de o saptamana.
Fisier atasat  Picture 659.jpg (132.2K)
Se vede locul uscat, din cauza arsitei, dar noi udam in ficare seara dupa orele 21, sar apometrele in aer de atat consum, dar trebuie sa le intretinem, altfel se parjoleste totul.
Mai am poze si cu alte cuturi, dar sa nu monopolizez topicul...

#393 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 July 2012 - 09:32 AM

Pai pun fetele care au gradina eu personal , n-am, asa ca ma uit de curiozitate :thumleft:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#394 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 18 July 2012 - 09:45 AM

Vezi postareaGelutza, la 18 July 2012 - 09:25 AM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 18 July 2012 - 09:02 AM, a spus:

Ce roade faine aveti!

Cu multi ani i urma am patit-o si noi cu cartitele, se indragostisera de gradina noastra si dimineata gaseam numai movilite prin gradina...in toamna si iarna ce au urmat am aruncat prin toata gradina cenusa pe care o dadea legitimu' printr-o sita si de atunci nu mai avem probleme-sfatul l-am primit de la un ing. agronom cu experienta. De atunci nu mai aruncam cenusa ci o imprastiem prin gradina in sezoanele cand nu sunt plantele in vegetatie.Anul acesta cand am plantat rasadurile de orice fel, am pus pe santuletele unde urma sa plantam cenusa ca sa nu vina coropisnitele si nu ni s-a taiat niciun fir de rasad.Noi recurgem la tratament cu chimicale numai in caz de urgenta majora.Cat is mici rasadurile le stropim cu ceai de urzica.Aducem urzica din padure, o fierbem intr-un cazan mare si o lasam acolo pana a doua zi.Scoatem folostinele si cu zeama stropim plantele cu stropitoarea si pe frunze si la radacina.Acest tratament naturist alunga si puriceii aceia minusculi.
Imi pare rau pentru leusteanul tau, eu l-am tuns de doua ori pana acum si am dat tuturor prietenilor, asta e a treia recolta.

Si daca tot sunt la capitolul ierburi aromatice, am aproape si lamaita, cimbrul, busuiocul.
In spatele busuiocului( tura a doua) nu e buruian, este coriandru care a facut samanta, il mai las o sapt. si il tai sa-l scutur.
Cimbrul acesta este batran, il las de samanta, am si altul mai tanar si altul semanat de o saptamana.
Se vede locul uscat, din cauza arsitei, dar noi udam in ficare seara dupa orele 21, sar apometrele in aer de atat consum, dar trebuie sa le intretinem, altfel se parjoleste totul.
Mai am poze si cu alte cuturi, dar sa nu monopolizez topicul...

Ce frumoase sunt plantele tale aromatice si ce tufa de leustean,mamaaaaa

Eu nu am de unde lua cenusa,numai daca reusim sa ne cumparam casa si o sa am semineu :thumleft:

Zeama de urzica mi-a dat si socru(Fie iertat!) in primii ani in gradina.A fost eficienta,dar a putit de ti-a luat nasul.El nu a fiert ci a lasat apa cu urzici sa stea nu stiu cat timp,pana pute :hug: ,apoi a dat la plante.

#395 Guest_Gelutza_*

Postat 18 July 2012 - 10:09 AM

[quote name='petunie' date='18 July 2012 - 11:45 AM' timestamp='1342597555' post='157670']
[quote name='Gelutza' date='18 July 2012 - 10:25 AM' timestamp='1342596344' post='157666']
[quote name='petunie' date='18 July 2012 - 11:02 AM' timestamp='1342594926' post='157663']

Eu nu am de unde lua cenusa,numai daca reusim sa ne cumparam casa si o sa am semineu :D

Zeama de urzica mi-a dat si socru(Fie iertat!) in primii ani in gradina.A fost eficienta,dar a putit de ti-a luat nasul.El nu a fiert ci a lasat apa cu urzici sa stea nu stiu cat timp,pana pute :P ,apoi a dat la plante.
[/quote]
Samanta leusteanului mi-a adus-o mama din Basarabia si am multa, ma gandesc sa iti trimit si tie cumva, sa ne gandim cum facem,merge la plic. Primavara, la Paste, cand la multa lume abia daduse lujer mic, la mine era bun de pus la ciorba si am impartit tuturor...din ce-l tai din aia creste, parca ar fi leusteanul din poveste! =))
Anul trecut am lasat o tufa sa faca si seminte ca sa pot da tuturor acest soi, am dat cui a vrut si mai am si acum, da-mi Mp. daca vrei si cu drag iti trimit.

#396 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 18 July 2012 - 10:13 AM

[quote name='Gelutza' date='18 July 2012 - 11:09 AM' timestamp='1342598965' post='157672']
[quote name='petunie' date='18 July 2012 - 11:45 AM' timestamp='1342597555' post='157670']
[quote name='Gelutza' date='18 July 2012 - 10:25 AM' timestamp='1342596344' post='157666']
[quote name='petunie' date='18 July 2012 - 11:02 AM' timestamp='1342594926' post='157663']

Eu nu am de unde lua cenusa,numai daca reusim sa ne cumparam casa si o sa am semineu

Zeama de urzica mi-a dat si socru(Fie iertat!) in primii ani in gradina.A fost eficienta,dar a putit de ti-a luat nasul.El nu a fiert ci a lasat apa cu urzici sa stea nu stiu cat timp,pana pute ,apoi a dat la plante.
[/quote]
Samanta leusteanului mi-a adus-o mama din Basarabia si am multa, ma gandesc sa iti trimit si tie cumva, sa ne gandim cum facem,merge la plic. Primavara, la Paste, cand la multa lume abia daduse lujer mic, la mine era bun de pus la ciorba si am impartit tuturor...din ce-l tai din aia creste, parca ar fi leusteanul din poveste!
Anul trecut am lasat o tufa sa faca si seminte ca sa pot da tuturor acest soi, am dat cui a vrut si mai am si acum, da-mi Mp. daca vrei si cu drag iti trimit.
[/quote]

Mersi mult =)) ,dar nu asta-i problema,ca pot sa-mi duc iar de la mama cand merg in tara sa nu te pui pe costuri,dar ma enerveaza nenorocita de cartita ca exact leusteanul l-a nimerit si unul dintre fire l-am lasat sa faca floare ca sa am samanta,si chiar si ala a fost printre alea mancate.

Acuma chiar mi-ati facut pofta si ma duc jos la gradina sa vad daca mai am ceva fasole :D ca rosiile la mine au au pana se coc

#397 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 18 July 2012 - 10:49 AM

Petunie, Maya spunea aici c-a scapat de cartite cu moristi. Eu n-am testat, dar am retinut ideea, in orice eventualitate.

#398 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 18 July 2012 - 01:18 PM

Vezi postareaMyra, la 18 July 2012 - 10:49 AM, a spus:

Petunie, Maya spunea aici c-a scapat de cartite cu moristi. Eu n-am testat, dar am retinut ideea, in orice eventualitate.

O sa incerc cu moristile sa vad daca avem succes.Am fost astazi la gradina si am avut alta surpriza neplacuta,pe langa iarba care a dat ca nebuna cu atatea ploi,am mai gasit un fir de rosie mancat la radacina si avea si niste rosiute Imagine postata

Fisier atasat  044.jpg (278.39K)

Fisier atasat  047.jpg (251.85K)

Eu sunr cu mult in spatele vostru cu roadele,ca am plantat totul mai tarziu,dar totusi vad ca incepe asa usor sa prinda "forma" toate:

-niste ardei,gogosari,ardei iuti:

Fisier atasat  051.jpg (340.73K)

Fisier atasat  057.jpg (286.07K)

Fisier atasat  058.jpg (273.12K)

-rosii normale si cherry:

Fisier atasat  048.jpg (302.48K)

Fisier atasat  061.jpg (252.49K)

-telina,patrunjel,salata:

Fisier atasat  025.jpg (407.5K)

Fisier atasat  020.jpg (408.97K)

Fisier atasat  022.jpg (420.04K)

Fisier atasat  021.jpg (385.18K)

#399 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 18 July 2012 - 01:27 PM

-castraveti,zuchinni si fasolea care imi face deja roade:

Fisier atasat  032.jpg (399.48K)

Fisier atasat  035.jpg (363.14K)

Fisier atasat  065.jpg (333.67K)

-menta,majoran,salvie si ce a mai ramas din leustean:

Fisier atasat  039.jpg (418.98K)

Fisier atasat  040.jpg (438.15K)

Fisier atasat  041.jpg (441.74K)

Fisier atasat  043.jpg (323.44K)

-fenchel;am semanat un plic cu diverse plante aromaticeImagine postata ,am un fir sau doua de marar,un fir de patrunjel cret,am avut si rucola si am si 5 fire,parca,de fenchel.Cand e bun de mancat sau cum se procedeaza cu el,ca habar nu am,dar miroase a fenchel,deci aia e

Fisier atasat  023.jpg (402.86K)

-ceapa:

Fisier atasat  028.jpg (410.34K)

-morcovii:

Fisier atasat  067.jpg (392.92K)

-si niste floricele,floarea soarelui,iarba si urzici Imagine postata

Fisier atasat  069.jpg (396.84K)

Fisier atasat  072.jpg (376.65K)

Era sa uit lanul de verdeata(proprietatea taranului de la care avem gradinuta) care ne inconjoara gradina =)) mult aer curat

Fisier atasat  076.jpg (359.62K)

Fisier atasat  077.jpg (370.14K)

Fisier atasat  081.jpg (399.83K)

Fisier atasat  083.jpg (381.74K)

#400 Guest_Gelutza_*

Postat 18 July 2012 - 01:35 PM

Petu, arata bine gradina ta, doar ca sunt intr-un alt stadiu de dezvoltare plantele la tine.Ai incercat sa cauti la radacina patlagelei mancate,s-ar putea sa fie si un musuroi de furnici acolo si sa faca rau fara sa vrea!
Daca ai cartita, ea umbla pe sub pamant si te vei trezi cu multe plante uscate fiindcaea si daca nu le mananca, le deranjeaza radacinile in timp ce-si sapa culoarele subpamantene. Sper sa nu mai gasesti si alte stricaciuni pe viitor fiindca e pacat de frumusetea plantelor, sunt verzi si pline de seva!

Arata acest topic

• 47 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul