Dupa judecata mea adanca, am considerat ca aici le e locul, la produse de panificatie.
Reteta am cules-o de aici.
Avem nevoie de :
400 grame de faina
100 ml de apa
100 ml de lapte
12 grame de drojdie
3 linguri de untura
20 grame de grana padano
1 lingurita de sare
piper
250 de grame de prosciutto cotto, sunculita si provolone picante(eu l-am inlocuit cu dolce, pentru ca nu apreciaza nimeni la noi picanteriile )
Am pus 100 de provolone, 100 de prosciutto si 50 de sunculita.
1 ou pentru uns(care lipseste la poza de prezenta)
Laptele se incalzeste putin, se pune drojdia in el. Intr-un vas se pune faina, se face o adancitura unde se adauga apa, 2 linguri de untura si laptele cu drojdia, sarea si piperul.
Se framanta, eu n-am mai avut nevoie de faina in plus, am obtinut o coca nelipicioasa si elastica pe care am pus-o la cald pentru o ora.
Dupa o ora, am intins foaie din aluatul obtinut, nu foarte subtire, pe care am presarat prosciutto:
Apoi sunculita, provolone si grana:
Am rulat nu foarte strans:
Am feliat,bucati cam de un deget lungime:
Am pus in tava pe hartie de copt, le-am mai lasat la crescut inca 30 de minute, dupa care le-am uns cu un ou batut cu 1 lingura de untura topita.Poza cu procedeul asta s-a pierdut pe drum.
I-am copt in cuptorul preincalzit, la 180 de grade 20-30 de minute.
Sectiune fierbinte... ca apoi n-as mai fi avut cand sa-i si pozez:
Sunt foarte gustosi, au fost gustarea de dupa amiaza a lui Darius, dupa somnul de pranz... si micul dejun de a doua zi al meu:)Sunt mult mai buni calzi dar nici reci nu-s de lepadat.
Sunt necajita ca nu au crescut prea mult... Dar o sa fie cu noroc data viitoare, ca sigur ii repet.
Pofta buna!
Pagina 1 din 1
Panini Napoletani pagnotti cicciottosi
#2
Postat 03 March 2010 - 03:15 PM
Perfecte ca gustarea de la ora 4! Parca ma saturasem de eternele pizzette!Brava!
#3
Postat 03 March 2010 - 03:21 PM
alimocanu, la 02 March 2010 - 10:49 PM, a spus:
Dupa judecata mea adanca, am considerat ca aici le e locul, la produse de panificatie.
Sunt foarte gustosi, au fost gustarea de dupa amiaza a lui Darius, dupa somnul de pranz... si micul dejun de a doua zi al meu:)Sunt mult mai buni calzi dar nici reci nu-s de lepadat.
Sunt necajita ca nu au crescut prea mult... Dar o sa fie cu noroc data viitoare, ca sigur ii repet.
Pofta buna!
Sunt foarte gustosi, au fost gustarea de dupa amiaza a lui Darius, dupa somnul de pranz... si micul dejun de a doua zi al meu:)Sunt mult mai buni calzi dar nici reci nu-s de lepadat.
Sunt necajita ca nu au crescut prea mult... Dar o sa fie cu noroc data viitoare, ca sigur ii repet.
Pofta buna!
Foarte buna idee! Par perfecte pentru micul dejun! Intrebare-ntrebatoare: daca fac aluatul cu o zi inainte si-l tin la frigider peste noapte, mai ies la fel de bune painicile?
#4
Postat 03 March 2010 - 03:33 PM
Eataly... ma bucur ca te-am putut ajuta:) si eu tot in cautare de altceva.. le-am facut, pentru ca Darius cand se trezeste... cere pizza:))Copilul meu mananca pasta si pizza, la orice ora din orice pozitie.
Foxxy, eu cred ca da.. stiu ca aluatul chiar si la rece isi continua procesul de crestere ...exista posibilitatea sa fie chiar mai bune.
De la oul si untura cu care le-am uns... coaja a venit crocanta.. si miezul e pufos... o sa retin ideea si pentru alte aluaturi care necesita sa fie unse.
Foxxy, eu cred ca da.. stiu ca aluatul chiar si la rece isi continua procesul de crestere ...exista posibilitatea sa fie chiar mai bune.
De la oul si untura cu care le-am uns... coaja a venit crocanta.. si miezul e pufos... o sa retin ideea si pentru alte aluaturi care necesita sa fie unse.
#5
Postat 03 March 2010 - 03:58 PM
Aluaturi,yummmmmy !
Febletea mea.
Eu ca si ingerul tau blond,as manca in fiecare zi.
Febletea mea.
Eu ca si ingerul tau blond,as manca in fiecare zi.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
Arata acest topic
Pagina 1 din 1