Coaste picante de porc, ca la mama(deus) acasa
.
.
Ingrediente:
Coaste de porc sau chiar scarita afumata, daca are suficienta carnita si vreti sa nu mancati atat de gras.
Marinata:
3-4 catei de usturoi
Un ardei iute, rosu curatat de seminte, sau fulgi de ardei iuti uscati - o lingurita
O lingura buna de untdelemn
O lingura de miere
O lingura de boia dulce.
O lingura de ierburi aroamate. Macinate daca sunt uscate, tocate daca sunt verzi : Cimbru, cimbrisor salbatic, rozmarin, busuioc, magheran.
O lingurita de ghimbir ras (optional)
Doua linguri de pasta de rosii
Sare grunjoasa - o jumatate de lingurita.
Mod de preparare:
Coastele se spala se sterg bine si se cresteaza cu cutitul intre oase, pentru a se putea marina / praji mai bine.
Se prepara Alifia. Vine de la alium - Dumnealui (G)Usturoiul.
Cateii de usutoi se zdrobesc cu sarea grunjoasa impreuna cu ardeiul iute daca este crud.
Taina:
Cand folosesc ardei iuti uscati i afum cateva minute in tigaie uscata, fara ulei sau chiar direct pe flacara aragazului. Asa am vazut ca procedeaza las chicas mexicanas din Oaxaca (fetilii, bre!), am incercat tehnica si mi-a placut rezultatul.
Feriti ochiii!
Nu trageti in piept!!!
Iobagii stiu de ce. Grofii :twisted: i puneau in butuci si-i aromatizau cu fum de chilli, ca sa nu mai atata noi-vrem-pamant
.
.
In pasta de usturoi se incorporeaza apoi uleiul si apoi toate ingredientele amintite. Cele pentru marinata, nu coastele - Pacatele mele!
Sau numai cele care va plac.
Coastele se ung cu toate alifiile si se lasa la marinat la rece, doua-trei ore, de azi pe maine. Nu are ce sa strice.
Se prajesc in cuptorul preincalzit, pe un gratar asezat deasupra unei tavi cu un parter de le legume, sau doar cartofi. Circa 40 de minute.
.
.
Daca ati folosit coaste afumate si mai putin groase/grase timpul se injumatateste.
Se servesc cu garnitura de legume, cartofi la cuptor, piure de cartofi, orez, etc ., muraturi si un vinisor rosu si vioi.
Pagina 1 din 1
Coaste picante de porc, ca la mama(deus) acasa
#1
Postat 27 November 2009 - 05:00 PM
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#2
Postat 27 November 2009 - 05:03 PM
Sa pun si o sexiune:
.
.
si blidul de la pranz, cu pepenasi murati
.
.
.
.
si blidul de la pranz, cu pepenasi murati
.
.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#3
Postat 30 November 2009 - 07:25 PM
nu le am cu porcu',dar la Craciun cred ca le fac!!!!!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]
#4
Postat 30 November 2009 - 07:37 PM
W Mamadeus Paparotti a spus:
Coaste picante de porc, ca la mama(deus) acasa
Coaste de porc sau chiar scarita afumata, daca are suficienta carnita si vreti sa nu mancati atat de gras.
Coaste de porc sau chiar scarita afumata, daca are suficienta carnita si vreti sa nu mancati atat de gras.
of, of, mai, mai!
ma duc dupa scobitori!
#5
Postat 30 November 2009 - 07:40 PM
Maestre, m-ai innbunit cu coastele astea de porc. Caut scarita si fac neaparat, ca prea arata bine.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1