Forum Culinar: La ce folosesc? - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La ce folosesc? uleiul de avocado

#1 Useril este offline   simonacris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationFundatura

Postat 03 March 2010 - 09:19 PM

Am primit o butelcuta cu ulei de avocado. Pana zilele astea nici macar nu stiam ca exista asa ceva. La ce merge folosit?

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 March 2010 - 09:44 PM

Am gasit cateva informatii pe net, sper sa-ti fie de folos.

Uleiul de avocado este considerat un ulei vegetal, desi avocado este de fapt un fruct. Uleiul contine gliceridele acizilor grasi (palmitic, stearic, oleic, linoleic), vitamina A, lecitina. Datorita componentelor sale speciale, avocado se foloseste in preparatele cosmetice sub forma de ulei cu agenti activi.
Protejeaza pielea de uscare dar se foloseste si ca tratament in cazul deterioraii pielii de catre paraziti. Are efecte emoliente asupra tesuturilor neelastice si intarite ale pielii. Penetreaza pielea mai bine decat oricare alt ulei de plante. Este renumit pentru proprietatile sale antibacteriene, antiriduri, cicantrizante.
Contine acizi grasi pe care organismul uman nu ii poate sintetiza, dar care intra in componenta lipidelor membranare.
Are rol fundamental in reactiile inflamatorii si de imunizare, dar si in reglarea permeabilitatii celulare.
Uleiul de avocado este usor absorbit de epiderma si este compatibil cu aproape toate tipurile de piele.
Multiplele proprietati ale uleiului de avocado (emolent, penetrant, stabilitate, hidratarea si inmuierea pielii) il fac unul dintre ingredientele de baza pentru produsele cosmetice.

Uleiul de avocado este si comestibil, putand fi folosit la salate, pentru a imbunatati profilul nutritional al dressingurilor.
Uleiul de avocado - vag dulce, parfumat, poate fi folosit si la gatit. Neutru din punct de vedere al sanatatii.
Motive pro consum: este mai bogat in grasimi monosaturate - grasimea principala in dieta mediteraneana - decat uleiul de masline. Este o sursa buna de vitamina E. Are un usor gust de nuci, fiind potrivit pentru sosuri si poate fi utilizat pentru prajit.
Motive contra consumului: este foarte scump si destul de greu de procurat, iar aroma placuta poate provoca dependenta. Nu contine aproape deloc acizi Omega 3.

#3 Useril este offline   simonacris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationFundatura

Postat 03 March 2010 - 09:58 PM

Vezi postareaFoxyy, la 03 March 2010 - 09:44 PM, a spus:

Am gasit cateva informatii pe net, sper sa-ti fie de folos.

Uleiul de avocado este considerat un ulei vegetal, desi avocado este de fapt un fruct. Uleiul contine gliceridele acizilor grasi (palmitic, stearic, oleic, linoleic), vitamina A, lecitina. Datorita componentelor sale speciale, avocado se foloseste in preparatele cosmetice sub forma de ulei cu agenti activi.
Protejeaza pielea de uscare dar se foloseste si ca tratament in cazul deterioraii pielii de catre paraziti. Are efecte emoliente asupra tesuturilor neelastice si intarite ale pielii. Penetreaza pielea mai bine decat oricare alt ulei de plante. Este renumit pentru proprietatile sale antibacteriene, antiriduri, cicantrizante.
Contine acizi grasi pe care organismul uman nu ii poate sintetiza, dar care intra in componenta lipidelor membranare.
Are rol fundamental in reactiile inflamatorii si de imunizare, dar si in reglarea permeabilitatii celulare.
Uleiul de avocado este usor absorbit de epiderma si este compatibil cu aproape toate tipurile de piele.
Multiplele proprietati ale uleiului de avocado (emolent, penetrant, stabilitate, hidratarea si inmuierea pielii) il fac unul dintre ingredientele de baza pentru produsele cosmetice.

Uleiul de avocado este si comestibil, putand fi folosit la salate, pentru a imbunatati profilul nutritional al dressingurilor.
Uleiul de avocado - vag dulce, parfumat, poate fi folosit si la gatit. Neutru din punct de vedere al sanatatii.
Motive pro consum: este mai bogat in grasimi monosaturate - grasimea principala in dieta mediteraneana - decat uleiul de masline. Este o sursa buna de vitamina E. Are un usor gust de nuci, fiind potrivit pentru sosuri si poate fi utilizat pentru prajit.
Motive contra consumului: este foarte scump si destul de greu de procurat, iar aroma placuta poate provoca dependenta. Nu contine aproape deloc acizi Omega 3.



Foxxy,multumesc pt raspuns. Mi se pare ciudatel la gust si vroiam sa stiu cu ce anume ar merge.

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 March 2010 - 11:33 PM

Simona, ti-am corectat titlul, in felul asta lumea citeste deja din titlu despre ce e vorba si poate intra mai repede sa ajute :occasion14:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi