La noi se fac si dulci si sarate,daca nu-si au locul aici rog frumos un moderator sa le duca unde e locul lor(nu stiu,bucatariile lumii sau ce??!!)
Deci azi eu le-am facut cu resturile de la aluatul taiat cu paharul de la trandafirasii gogosi(dar se pot face si sarate cu aluatul de paine,pizza)
Mai postez o data aluatul:1/2 cubulet de drojdie(24g:2=12gr),1 galbenus de ou,200ml.lapte,1 paharel de iaurt(eu am avut ceva smantana de reciclat)50 gr.unt moale,un praf de sare, 2 linguri de zahar,1 vf.de cutit de praf de copt,esenta de rom(sau ce mirodenii va plac),faina cat cuprinde pt. a obtine un aluat mai consistent(intrucat vine intins cu sucitorul)
Eu am facut cu acest aluat gogosi si resturile de la taiat cu paharul le-am reframantat
Ajutandu-ma de faina si sucitor am intins o foaie
Am taiat patrate si am facut o compozitie din cas de vaci framantat cu ceva burduf,putin zahar ,1ou,stafide,mac si am dispus cu generozitate in fiecare patrat(mai mult sau mai putin patrat )
Am pliat.Iata diferite faze ale pliatului:
Si pliate cu pliul in jos,usor aplatizate intre palme:
Am prajit in untura,dar merge si in ulei:
Le-am prajit incepand cu pliul in jos
Asa arata prajite
Iata si o sectiune
De data asta sunt sa spunem'' mai dulci dar se pot face si sarate cu urda si marar de exemplu,cas de oi etc...in cazul asta si aluatul trebuie sa fie sarat chiar doar drojdie apa faina,scuzati din nou off topicul chiar nu stiam unde sa postez,daca am gresit va rog frumos mutati voi unde ii e locul???
Din nou salutari de la moldova
Pagina 1 din 1
Piroaste
Arata acest topic
Pagina 1 din 1