Forum Culinar: Piroaste - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Piroaste

#1 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 March 2010 - 10:30 PM

La noi se fac si dulci si sarate,daca nu-si au locul aici rog frumos :violent1: un moderator sa le duca unde e locul lor(nu stiu,bucatariile lumii sau ce??!!)
Deci azi eu le-am facut cu resturile de la aluatul taiat cu paharul de la trandafirasii gogosi(dar se pot face si sarate cu aluatul de paine,pizza)

Mai postez o data aluatul:1/2 cubulet de drojdie(24g:2=12gr),1 galbenus de ou,200ml.lapte,1 paharel de iaurt(eu am avut ceva smantana de reciclat)50 gr.unt moale,un praf de sare, 2 linguri de zahar,1 vf.de cutit de praf de copt,esenta de rom(sau ce mirodenii va plac),faina cat cuprinde pt. a obtine un aluat mai consistent(intrucat vine intins cu sucitorul)

Eu am facut cu acest aluat gogosi si resturile de la taiat cu paharul le-am reframantat

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126764708546.jpg

Ajutandu-ma de faina si sucitor am intins o foaie

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126764715289.jpg

Am taiat patrate si am facut o compozitie din cas de vaci framantat cu ceva burduf,putin zahar ,1ou,stafide,mac si am dispus cu generozitate in fiecare patrat(mai mult sau mai putin patrat :occasion14: )

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126764737399.jpg

Am pliat.Iata diferite faze ale pliatului:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126764743515.jpg

Si pliate cu pliul in jos,usor aplatizate intre palme:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126764820551.jpg

Am prajit in untura,dar merge si in ulei:


Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126764754555.jpg


Le-am prajit incepand cu pliul in jos

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126764759605.jpg

Asa arata prajite

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126764763621.jpg

Iata si o sectiune

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-405-126764767217.jpg

De data asta sunt sa spunem'' mai dulci dar se pot face si sarate cu urda si marar de exemplu,cas de oi etc...in cazul asta si aluatul trebuie sa fie sarat chiar doar drojdie apa faina,scuzati din nou off topicul chiar nu stiam unde sa postez,daca am gresit va rog frumos mutati voi unde ii e locul???
Din nou salutari de la moldova :scratch:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi