Aceeasi reteta este postata si pe blogul lui Paradis!
Iata reteta din revista:

Ingrediente blat:

- 8 oua
- 1 praf sare
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
Se bat albusurile bat, cu sarea si zaharul adaugat treptat:

Se adauga rand pe rand galbenusele amestecand usor:

Apoi faina:

Compozitia astfel obtinuta, se coace in tava tapetata cu unt si faina, sau hartie de copt, cam 25-30 min. la foc potrivit. Sau mai bine pana la proba cu scobitoarea:

Ingrediente crema: la mine sunt mai multe (am facut mai multa crema)

- 3 oua
- 4 linguri cacao
- 16 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 1 litru lapte
- 200 gr unt
Intr- cratita se mixeaza ouale bine cu zaharul:

Se adauga faina si cacaoa si se omogenizeaza:

Apoi laptele adaugat treptat:

Cratita se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa compozitia:

Crema se da la rece.
Untul se mixeaza bine, apoi se adauga crema racita bine, lingura cu lingura :


Se mai lasa crema cam 30 min la frigider!
Se insiropeaza blatul:

Pentru ornare:
- 200 ml frisca (mie imi trebuia mai multa)
- 1 ciocolata cu lapte
Crema racita se intinde uniform peste blatul insiropat:

Apoi se intinde frisca batuta si se rade ciocolata:

Sectiuni:



Stratul de frisca ar fi trebuit sa fie inalt, cam jumatate din inaltimea stratului de crema! Data viitoare!

Este o reteta banal de simpla, dar va garantez ca este foarte gustoasa!