Forum Culinar: Lasagna - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Lasagna cu diferite umpluturi

#41 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 October 2018 - 05:58 PM

Cu ciuperci chiar ca n-am incercat niciodata

#42 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 31 October 2018 - 06:01 PM

Funghi porcini (ar fi ghebele noastre?) pe care le-am calit putin inainte si le-am lasat bucati mai mari
fiica dacilor

#43 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 01 November 2018 - 12:18 AM

Vezi postareaAdriana, la 31 October 2018 - 05:58 PM, a spus:

Cu ciuperci chiar ca n-am incercat niciodata


Eh, mai ai o varianta de incercat :love3:
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#44 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,613
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 01 November 2018 - 10:45 AM

Vezi postareabristena, la 31 October 2018 - 06:01 PM, a spus:

Funghi porcini (ar fi ghebele noastre?) pe care le-am calit putin inainte si le-am lasat bucati mai mari

Porcini sunt manatarci/hribi/mitarci - de vara.
Ghebele sunt alt soi, mult mai maruntele - de toamna.
Doar ca sa stii ce ai mancat pe romaneste :love3:

#45 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 November 2018 - 11:19 AM

Daa! in Italia ,doamna mea stia ghebele sub denumirea de chiodini https://www.alimenti...t/chiodini.html :hug: (dar nu le utiliza niciodata,ea avea ciuperci dezhidratate,pe care inainte de utilizare le rehidrata,aka' tinute in apa calda,si le utiliza la rizotto sau paste :love3: )

#46 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 01 November 2018 - 11:40 AM

Vezi postareabellamama, la 01 November 2018 - 10:45 AM, a spus:

Vezi postareabristena, la 31 October 2018 - 06:01 PM, a spus:

Funghi porcini (ar fi ghebele noastre?) pe care le-am calit putin inainte si le-am lasat bucati mai mari

Porcini sunt manatarci/hribi/mitarci - de vara.
Ghebele sunt alt soi, mult mai maruntele - de toamna.
Doar ca sa stii ce ai mancat pe romaneste :love3:



Saru-mana de lamuriri
fiica dacilor

#47 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2019 - 12:55 AM

pentru familie lasagna radicchio e gorgonzola
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-4-0-49600700-1546815207.jpg
pentru mine cu emmental si jambon
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-4-0-06833000-1546815293.jpg

#48 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 January 2019 - 03:24 PM

Clasica

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-47277700-1548595444.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-33650400-1548595455.jpg

#49 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 January 2019 - 12:34 AM

Lasagna cu urda si spanac
Imagine atasata: monthly_01_2019/post-4-0-52182600-1548628465.jpg

#50 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2019 - 11:03 PM

cred ca-i putem zice Lasagna in bianco
adica sos de carne tocata de vita si de porc
sos bechamel
o mozzarella
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-75755900-1550782997.jpg
mi-a placut mult
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-33235500-1550783027.jpg

#51 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 February 2019 - 11:08 PM

Luati si de la mami!
Luati si de la tati!
Luati si de la Basescu!
Pe asta o stiati?
Clasica lasagna bologneza
Paedon, nur clasica pt ca nu folosesc Bechamel, nu place nimanui la noi...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2019/post-685-0-70783300-1550783236.jpeg
  • Imagine atasata: monthly_02_2019/post-685-0-42869100-1550783254.jpeg

Aceasta postare a fost editata de Daniella: 21 February 2019 - 11:09 PM


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#52 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 February 2019 - 11:14 PM

Vezi postareaAdriana, la 31 October 2018 - 05:58 PM, a spus:

Cu ciuperci chiar ca n-am incercat niciodata


Foarte buna cu ciuperci, eu fac cu ciuperci, carnati si besamel besinel cum zice Stella :crying:

#53 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2019 - 11:59 PM

Lasagna ai piselli
aveam mazare congelata pe care am copt-o in microunde
aveam sos bechamel cu resturi de brinzeturi prin el
asa ca am incropit-o adaugind si mozzarella printre straturi
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-81486500-1552255165.jpg

#54 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 April 2019 - 01:24 PM

Imagine atasata: monthly_04_2019/post-9-0-66539900-1556018387.jpg

Lasagna cu legume diverse(varza, zucchine si radicchio).Sosul ne-bechamel facut cu legume fierte pasate ulei si ingrosat cu amidon.Muuuuult pecorino si ricotta sarata.Plus de gust de la prosciutto cubulete rapid prajit in tigaie.

Buna rau de repetat si experimentat cu alte legume.

Ps.
Foile de lasagne cumparate verzi cu spanac.

#55 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,066
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 April 2019 - 11:27 PM

si eu am facut aseara dar clasica

#56 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 September 2019 - 10:49 AM

Clasica, cu foile ondulate Delverde.S-au comportat excelent.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-9-0-53158500-1568450936.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-9-0-83835500-1568450954.jpg

#57 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 September 2019 - 07:38 PM

Nu sunt absolut deloc fan lasagna, dar stiu ce fac data viitoare ca paste Imagine postata
@Any, cand ai timp, povestesti si tu , te rog , cum o faci pe aia cu ciuperci? Suna tare tare bine...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#58 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 September 2019 - 10:01 PM

Lori ia de-aici, am copiat de pe blog. Apropos ar trebui s-o fac si eu din nou.

Ingrediente pentru 2 tavi (fiecare tava e de 28 cm x 18 cm, tava masurata la baza):

1,1 kg ciuperci mixte congelate
400 gr carnati proaspeti
150 gr branza afumata (tip cascaval)
sos besciamel
parmigiano razuit
ulei extravirgin de masline
4 catei de usturoi
lasagne 
sare

Pentru sosul besciamel:

1 litru de lapte
60 gr faina
60 gr unt
1 lingurita de sare
un praf de nucsoara

Pentru sosul besciamel, se topeste untul cu faina intr-o cratita antiaderenta si se amesteca cu un tel asa incat sa nu se formeze cocolosi.

Se adauga laptele, sarea si nucsoara, se amesteca si se lasa la fiert cateva minute amestecind mereu. Sosul rezultat va fi lichid, deci nu ingrosat tare. Se lasa deoparte.

Ps. eu il fac la termomix si iese perfect fara sa stau sa amestec sau sa-i am de grija.

Se elimina matul de la carnati si se rup carnatii bucatele. Se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si se lasa sa prinda culoare.

Se taie branza bucatele mici.

Intr-o alta tigaie se pun cateva linguri de ulei extravirgin de masline si cei patru catei de usturoi. Cand uleiul incepe a sfarai se adauga si ciupercile congelate, la foc mare. Cand se dezgheata ciupercile se adauga sarea si se lasa in continuare pe foc, pana cand se elimina aproape toata apa si ciupercile sunt gata. Se elimina cateii de usturoi.

Se pune pe fundul tavii sos besciamel pe care il intindem cu o lingura pe toata suprafata tavii, se pun 3 foi de lasagna aliniate (mie imi intra perfect trei foi intr-o tava cu dimensiunile date, eventual rupeti un pic din colturile de pe dreapata si din cele de pe stanga tavii), deasupra se pun ciuperci, bucatele de carnati, bucatele de branza afumata, sos besamel, parmigiano razuit. 

Se repeta operatiunea de trei ori, iar pe ultimul strat se pune ceva mai mult parmigiano.

Deci am folosit 9 foi de lasagna pentru fiecare tava.

Se repeta procedeul pentru a doua tava, cum spuneam, mi-au iesit doua tavi din cantitatile date.

Se da la cuptor la 200 de grade (cuptor preincalzit) pentru circa 30 de minute.

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-13-0-26534000-1568494273.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 14 September 2019 - 10:51 PM


#59 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 September 2019 - 09:47 AM

Sweety, multumesc mult de tot ca ti-ai facut timp sa scrii asa de detaliat! O sa mai am niste musafiri luna viitoare si caut chestii pe care sa le fac sa se poate servi gen bufet si mi se pare ideala lasagna. Imi surade tare asta cu ciuperci si o sa o fac negresit! Mii de multumiri! Imagine postata


Dar tu ce carnati folosesti? Italieni proaspeti?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#60 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 September 2019 - 10:52 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 15 September 2019 - 09:47 AM, a spus:

Sweety, multumesc mult de tot ca ti-ai facut timp sa scrii asa de detaliat! O sa mai am niste musafiri luna viitoare si caut chestii pe care sa le fac sa se poate servi gen bufet si mi se pare ideala lasagna. Imi surade tare asta cu ciuperci si o sa o fac negresit! Mii de multumiri! Imagine postata


Dar tu ce carnati folosesti? Italieni proaspeti?


Carnati proaspeti de la macelarie.

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi