E aproape ca salata ruseasca.
Ingrediente:
200 gr.mazare congelata
1 telina medie
4 morcovi
3 gogosari (castraveti) la otet
1 pahar fasole boabe fiarta
maioneza dintr-un ou ( eu o fac din ou intreg cu mixerul vertical)
sare, piper, boia dupa gust
Am fiert morcovii si telina,cand erau aproape fierte am adaugat si mazarea. Am mai lasat sa clocoteasca 5 minute, apoi am strecurat legumele.Separat, pentru ca nu am vrut sa desfac un borcan mare de gogosari la otet, am luat 3 gogosari proaspeti, i-am taiat si i-am fiert in otet cu piper si foi dafin.
Dupa ce s-au racit, am taiat cubulete telina si morcovii. Am adaugat fasolea fiarta si gogosarii, sare, piper, boia si maioneza.
De data aceasta nu am stat prea mult sa o decorez, ma grabeam sa fie gata pentru masa.
Pagina 1 din 1
Salata dobrogeana
#2
Postat 27 November 2009 - 05:46 PM
Vad ca nu a intrat decat o poza, mai incerc, imi cer scuze, pana ma obisnuiesc
#3
Postat 27 November 2009 - 06:05 PM
Monica,ti-am aranjat putin imaginile în post.Poti sa citesti aici despre cum se ataseaza imaginile: viewtopic.php?f=11&t=33 ,daca ai întrebari sau nelamuriri,spune , si te ajut cu placere
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 27 November 2009 - 06:29 PM
Multumesc, Maya, ar fi trebuit sa citesc inainte sa ma apuc de postat. {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
#5
Postat 27 November 2009 - 06:43 PM
Monica a spus:
Multumesc, Maya, ar fi trebuit sa citesc inainte sa ma apuc de postat. {SMILIES_PATH}/6.gif<" title="arms" />
Nicio problema,este timp
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#6
Postat 29 November 2009 - 12:56 PM
Nu o lua ca o critica dar de ce se numeste salata asta dobrogeana? Eu salata dobrogeana o stiu altfel. Rosii, castraveti, telemea, salta verde, ardei, ceapa, masline, marar si sos de maioneza optional. Salata dobrogeana e renumita pt ca toate ingredientele sunt crude. Eu mi-s dobrogeanca dar ta pe masa noastra se numea salata boeuf!
#7
Postat 29 November 2009 - 02:40 PM
La noi in Portugalia se numeste salata ruseasca fie ca-i cu carne ori nu. Cate bordeie atatea obiceiuri si denumiri.
Edit: E foarte apetisanta. Sa va fie de bine!
Edit: E foarte apetisanta. Sa va fie de bine!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1