Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#121 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 06 September 2011 - 12:37 PM

Boni, alege de-aici!
http://www.google.ro...iw=1024&bih=596
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#122 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 06 September 2011 - 12:59 PM

merci zozo. am gasit pana la urma ceva, pe blogul Laurei Sava.
da' io vroiam de pe forum, ca am incredere in oamenii de aici si stiam ca nu dau gres.
cred ca am visat si nu era pe aici nici o discutie despre asa ceva... Imagine postata

#123 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 September 2011 - 01:38 PM

as vrea sa-mi ziceti si mie cam ce temperatura se seteaza ptr un aragaz electric,la plita dar si la cuptor. de ex cat ptr o prajeala, cat ptr un foc domol de fiert apa fara clabuci, cat ptr prajit un ou/cartof...intelegeti voi. merci!

#124 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 September 2011 - 02:02 PM

Vezi postareamoatza, la 06 September 2011 - 01:38 PM, a spus:

as vrea sa-mi ziceti si mie cam ce temperatura se seteaza ptr un aragaz electric,la plita dar si la cuptor. de ex cat ptr o prajeala, cat ptr un foc domol de fiert apa fara clabuci, cat ptr prajit un ou/cartof...intelegeti voi. merci!


Pentru prajeli, setezi în functie de temperatura de fierbere a uleiului, în general +/- 180°C
Fiertul domol în apa se face pe la 90°C.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#125 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 September 2011 - 07:38 PM

merci, Alexandru. e adevarat ca dureaza mai mult timp decat la cele pe gaz sa reduci temperatura la plita? sa dai focul mai mic adica.

#126 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 September 2011 - 09:22 PM

Moatzo, e bine ca dupa ce stingi electrica, sa dai cratita deoparte...ca altfel mai continua sa fiarba :pupic:
eu am cifre de la 1-10, si foc domol e cam pe la 4-5 , foc foarte mic 2-3 ;daca vreau prajeala crocantoasa pun la 10 etc...

#127 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 September 2011 - 09:29 PM

merci, Stellino! :pupic:

#128 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 16 September 2011 - 09:54 PM

Am o dilema.Mi-am luat de curand niste 'sfori' de silicon.Dar studiind acasa eticheta mai detaliat,am vazut ca-s preconizate pentru 220 grade C.Sa-nteleg ca asta-i maximum pe care-l pot 'duce' si daca pun la cuptor rulouri de carne sa zicem la 230-240 C sforile ies din 'peisaj'?

#129 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 September 2011 - 10:27 PM

Nu-mi amintesc daca pe ale mele scria asa ceva dar as inclina sa cred ca nu e o problema, adica ca ar trebui sa reziste, singura problema e ca nu tre sa atinga grillul.
Dar ca sa fii linistita pune rulourile mai din timp la cuptor si le lasi la foc mai mic, oricum daca sunt rulouri presupun ca nu's foarte groase si se coc repede :scratch:

#130 Useril este offline   raluca_teodora 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 58
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationun sat din vest

Postat 17 September 2011 - 04:56 PM

N-am dat demult pe la voi, dar va citesc constant! :D :floare:

Acu', e musai sa intru in vorba, ca e ceva ce ma framanta demult. La o cofetarie in satu' meu am gasit o prajitura/tort, de care m-am indragostit iremediabil!! Ii zice Ricardo sau Richard. E ciocolatoasa raaaauuuu, si mor de dragul ei. Ceva imi spune ca facuta in casa ar fi si mai buna... dar am scofarlit netul in cateva seri si nu l-am gasit pe Ricardo/Richard. Nu l-a intalnit, absolut intamplator... una dintre voi??

#131 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 September 2011 - 09:55 AM

Raluca-Teodora ma bucur sa te "Vad" pe la noi!
Mie nu-mi zice nimic numele, E cu foi? Cu crema? cu glazura?

#132 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 18 September 2011 - 12:17 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 September 2011 - 10:27 PM, a spus:

Nu-mi amintesc daca pe ale mele scria asa ceva dar as inclina sa cred ca nu e o problema, adica ca ar trebui sa reziste, singura problema e ca nu tre sa atinga grillul.
Dar ca sa fii linistita pune rulourile mai din timp la cuptor si le lasi la foc mai mic, oricum daca sunt rulouri presupun ca nu's foarte groase si se coc repede =))


Multumesc,cred ca puse in cuptor din timp ar fi o optiune,asa incat sa nu ma trezesc cu rulouri cu umplutura din silicon.

#133 Useril este offline   raluca_teodora 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 58
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationun sat din vest

Postat 18 September 2011 - 12:34 PM

Eataly, =))

Praji de care va zic e un tortulet de fapt, mie mi se pare a fi un blat de tip amandina, dar cu ceva samburi inauntru (nuci, alune, migdale...), taiat in trei, si umplut cu crema cicolatoasa, dar inainte de crema de ciocolata neagra (asa mi se pare a fi) este si o crema alba, subtire, despre care nu-mi dau seama defel, ce hram poarta...

Singura descriere pe care am gasit-o pe net despre onor Ricardo este asta

"Ricardo- Walnut meringue layered cake, dark cherry chocolate butter cream (SC)"

Hmm, eu n-as fi zis ca e buttercream, e mai buna decat un buttercream!

Deasupra cofetaria o glazureaza cu ciocolata si ii trantesc o capsunica drept mot.

#134 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 September 2011 - 06:48 PM

Vezi postareaEllani, la 16 September 2011 - 09:54 PM, a spus:

Am o dilema.Mi-am luat de curand niste 'sfori' de silicon.Dar studiind acasa eticheta mai detaliat,am vazut ca-s preconizate pentru 220 grade C.Sa-nteleg ca asta-i maximum pe care-l pot 'duce' si daca pun la cuptor rulouri de carne sa zicem la 230-240 C sforile ies din 'peisaj'?



Vezi postareaAdriana, la 16 September 2011 - 10:27 PM, a spus:

Nu-mi amintesc daca pe ale mele scria asa ceva dar as inclina sa cred ca nu e o problema, adica ca ar trebui sa reziste, singura problema e ca nu tre sa atinga grillul.
Dar ca sa fii linistita pune rulourile mai din timp la cuptor si le lasi la foc mai mic, oricum daca sunt rulouri presupun ca nu's foarte groase si se coc repede =))

Siliconul de cea mai buna calitate se poate folosi de la -60 pîna la +230°C maxim.
Nu stiu despre ce ruloruri vorbesti, dar daca e vorba despre rulouri de carne, nici nu le-as expune la temperatura mai mare de 200°C. Nu din cauza sforilor de silicon, ci din cauza lor =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#135 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 September 2011 - 12:25 PM

Fratilor, cu ce se poate inlocui golden syrup?

#136 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 September 2011 - 12:26 PM

cu glucosio?

#137 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 29 September 2011 - 12:36 PM

Vezi postareaEataly, la 29 September 2011 - 12:25 PM, a spus:

Fratilor, cu ce se poate inlocui golden syrup?

Wikipedia zice: miere, corn syrup, molasses (melasa) sau cu dark treacle.

#138 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 September 2011 - 12:45 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 September 2011 - 12:26 PM, a spus:

cu glucosio?


Nu am. :D

Am miere, am terminat melassa si am uitat sa cumpar.

#139 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 29 September 2011 - 05:10 PM

Lilly ,

Se poate inlocui cu glucoza,malt de orez sau in lipsa....

Eu as face un sirop gros de zahar brun (sau alb).
Goden sirup e un zahar invertit .

Fierbi zaharul cu putina apa pana face bule si il folosesti .Poti sa pui si cateva picaturi de lamaie ,care nu permite zaharisirea siropului .
Cat zahar ? 80 % fata de cantitatea de sirop din reteta.
Pentru ca zaharul are putere de indulcire 100 % ,pe cand mierea,glucoza sau maltul au cam 80 % .

Pup .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#140 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 September 2011 - 08:58 PM

Am malt de orez. :rolleyes:

Am mai cautat si eu si l-au inlocuit si cu sirop de artar.

In fine, experimentez si dau de veste.

Multumesc! :)

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi