Forum Culinar: AJUTOR ! - Intrebari culinare. - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

#221 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 December 2011 - 05:06 PM

Iar vin sa va-ntreb :lol: !
Vol au vent, se pot prepara cu o zi inainte? Isi pierd din fragezime, cum sta treaba?
As vrea sa-i fac pentru ajun si sa-i umplu cu o crema de somon ceva, nu stiu sigur inca.
Inainte de a-i umple trebuie sa-i mai incalezesc in cuptor?
Multumesc frumos :pupic: !

#222 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 December 2011 - 05:20 PM

Da, poti sa-i faci inainte, daca ii umpli cu ceva rece ii poti pune un picut in cuptor inainte ca sa devina crocanti, daca crema se poate incalzi ii umpli si apoi ii treci un pic in cuptor si ii servesti calduti.

#223 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 December 2011 - 05:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 December 2011 - 05:20 PM, a spus:

Da, poti sa-i faci inainte, daca ii umpli cu ceva rece ii poti pune un picut in cuptor inainte ca sa devina crocanti, daca crema se poate incalzi ii umpli si apoi ii treci un pic in cuptor si ii servesti calduti.


Crema e rece, presupun ca pana la urma o sa-i umplu cu o crema de somon.
Dupa ce ii scot de la cuptor, astept sa se raceasca putin inainte de a-i umple?

#224 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 December 2011 - 11:33 PM

Da, dar doar ca sa ii faci crocanti ajunge sa ii pui 5 minute la 200°C nu mai mult.

#225 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 December 2011 - 02:50 AM

Vezi postareaAdriana, la 16 December 2011 - 11:33 PM, a spus:

Da, dar doar ca sa ii faci crocanti ajunge sa ii pui 5 minute la 200°C nu mai mult.


:floare:

#226 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 10 January 2012 - 11:41 AM

Sa vedeti intamplare: m-am pus ieri sa refac reteta lu' Maya de broccoli cu bechamel & staff. O facusem cu ceva vreme in urma si a placut, insa aseara, toate au mers ca unse, pana cand am scos tava de la cuptor si am constatat ca sosul bechamel s-a branzit (sau s-a taiat ca maioneza sau a "impazzito" cum se mai spune pe-aici) si nu inteleg de ce??!! :angryfire:

#227 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 January 2012 - 02:17 PM

Nu mi s-a intimplat niciodata, sa fi fost laptele pe cale de a expira? Dar cred ca ar fi trebuit sa se strice deja cind faceai bechamelul, nu cind era deja la cuptor.

#228 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 10 January 2012 - 04:30 PM

Vezi postareaCristinica, la 10 January 2012 - 11:41 AM, a spus:

Sa vedeti intamplare: m-am pus ieri sa refac reteta lu' Maya de broccoli cu bechamel & staff. O facusem cu ceva vreme in urma si a placut, insa aseara, toate au mers ca unse, pana cand am scos tava de la cuptor si am constatat ca sosul bechamel s-a branzit (sau s-a taiat ca maioneza sau a "impazzito" cum se mai spune pe-aici) si nu inteleg de ce??!! :71:


Prima posibilitate : broccoli nu erau destul de bine scursi si au lasat apa (cel mai bine e sa-i fierbi la vapori)
A doua, mai improbabila, temperatura cuptorului prea înalta.

Eu as paria pe varianta cu apa lasata de broccoli.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#229 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 11 January 2012 - 03:44 PM

Cine stie... mai asteptam opinii. :thumleft:
Laptele era UHT. Broccoli i-am lasat la scurs destul de multisor... i-am pregatit primii.
Sa fi fost temperatura cuptorului...
Ciudatenie neica!

#230 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 January 2012 - 04:26 PM

Vezi postareaCristinica, la 10 January 2012 - 11:41 AM, a spus:

Sa vedeti intamplare: m-am pus ieri sa refac reteta lu' Maya de broccoli cu bechamel & staff.

Cristinica bechamel & staff,ce inseamna?! adica ce ai mai adaugat in afara de sosul bechamel (care-i unt ,lapte si faina)?! ai adaugat ou?! branza?! poate acolo e buba...Ca daca sosul tau o data facut arata ok. si dupa ce l-ai dat la cuptor s-a branzit ,e clar ca s-a intamplat ceva dupaia (putea sa sa intample asta daca ai pus ou sau branza in el sau altceva,gen vin alb sau mai stiu eu ce)ma gandesc eu :thumleft:

#231 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 11 January 2012 - 04:27 PM

Vezi postareaCristinica, la 11 January 2012 - 03:44 PM, a spus:

Cine stie... mai asteptam opinii. :)
Laptele era UHT. Broccoli i-am lasat la scurs destul de multisor... i-am pregatit primii.
Sa fi fost temperatura cuptorului...
Ciudatenie neica!


Data viitoare, încearca sa-i faci la vapori, asa cum de altfel zice si Maya. Eu am patit asta o data cu andive gratinate, din cauza ca nu am avut timp sa le scurg ca lumea, au zemuit în în cuptor :thumleft:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#232 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 15 January 2012 - 10:14 AM

Vezi postareaGeany, la 11 January 2012 - 04:26 PM, a spus:

Cristinica bechamel & staff,ce inseamna?! adica ce ai mai adaugat in afara de sosul bechamel (care-i unt ,lapte si faina)?! ai adaugat ou?! branza?! poate acolo e buba...Ca daca sosul tau o data facut arata ok. si dupa ce l-ai dat la cuptor s-a branzit ,e clar ca s-a intamplat ceva dupaia (putea sa sa intample asta daca ai pus ou sau branza in el sau altceva,gen vin alb sau mai stiu eu ce)ma gandesc eu :hungry:


N-am pus nica, soro! Decat niste ardei si slaninuta :notworthy: Nu stiu de ce a innebunit beschamelu'
Tind sa ma iau dupa Alexandru... m-am cam grabit si poate temperatura cuptorului era cam mare... prea dadeau in clocot toate alea din tava... Dar sa stiti, legumele erau bine scurse! :bounce:

#233 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 January 2012 - 08:56 PM

Unde s-ar gasi (de vanzare) prin Bucale, portocale rosii - tarocco sau moro?

#234 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 18 January 2012 - 09:20 PM

Grea intrebare! Nici Gogu nu stie! N-am vazut decat suc!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#235 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 03 February 2012 - 02:36 AM

Dati-mi va rog idee de garnitura pentru un muschiulet: exclus cartofii.

#236 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 03 February 2012 - 05:33 AM

Vezi postareayoyo, la 03 February 2012 - 02:36 AM, a spus:

Dati-mi va rog idee de garnitura pentru un muschiulet: exclus cartofii.


fasole verde la abur cu usturoi pisat si frecat cu ulei de masline pe ea
legume la cuptor (dovleac, ceapa, varzuci, dupa gusturi)
salata de varza sau alta salata dupa preferinta
eu cu astea servesc, rar cu cartof (doar la cerere)

#237 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 February 2012 - 03:05 PM

Vezi postareayoyo, la 03 February 2012 - 02:36 AM, a spus:

Dati-mi va rog idee de garnitura pentru un muschiulet: exclus cartofii.


Ciuperci sotate, arpagic glasat, gulii rosii glasate.
Sau poti sa faci un amestec de legume de iarna glasate, gulie, morcov, pastîrnac, telina.
Mai poti face un piureu de castane, sau de conopida.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#238 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 February 2012 - 10:40 PM

Vezi postareaFoxyy, la 18 January 2012 - 08:56 PM, a spus:

Unde s-ar gasi (de vanzare) prin Bucale, portocale rosii - tarocco sau moro?



am vazut la carrefour, 4,89 kilu'

stai, tarocco sau moro? ce-i asta, soiul? nu stiu ce soi erau. si-s cam acre, luai eu ieri.

#239 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 February 2012 - 10:47 PM

Vezi postareamoatza, la 03 February 2012 - 10:40 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 18 January 2012 - 08:56 PM, a spus:

Unde s-ar gasi (de vanzare) prin Bucale, portocale rosii - tarocco sau moro?

am vazut la carrefour, 4,89 kilu'

stai, tarocco sau moro? ce-i asta, soiul? nu stiu ce soi erau. si-s cam acre, luai eu ieri.

Da, soiul. Iote cum arata in interior:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-46-13283020673037.jpg

#240 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 February 2012 - 11:03 PM

Vezi postareaFoxyy, la 03 February 2012 - 10:47 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 03 February 2012 - 10:40 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 18 January 2012 - 08:56 PM, a spus:

Unde s-ar gasi (de vanzare) prin Bucale, portocale rosii - tarocco sau moro?

am vazut la carrefour, 4,89 kilu'

stai, tarocco sau moro? ce-i asta, soiul? nu stiu ce soi erau. si-s cam acre, luai eu ieri.

Da, soiul. Iote cum arata in interior:



astea de le luai io sunt rosii in devenire.
nu-s chiar asa intense, sunt cam acrute, cre' ca le mai trebuia oleac' de timp sa se coaca.

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi