Forum Culinar: Sepie cu cartofi si mustar - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sepie cu cartofi si mustar

#1 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 14 March 2010 - 11:25 PM

Reteta e din revisa "Cucina no problem" ianuarie 2010.
scuzati fotografiile, sunt incepatoare, va rog sa aveti clementa...

Ingrediente pentru 4 portii
800 gr sepie
500 gr cartofi
2 linguri mustar boabe
150 gr rosii cireasa
1 ceapa mica
1 catel usturoi
2 ramurele de cimbrisor
1 pahar cu vin alb
ulei, sare, piper
eu am facut jumatate de catitate:
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-12685999129.jpg
scuze, am uitat mustarul...:


rezultatul final:
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126859984466.jpg
am curatat cartofii, i-am taiat in cuburi:
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126860024002.jpg
am taiat sepia in bucati destul de mici: [
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126860031265.jpg
am pus in tigaie ulei, ceapa taiata cubulete si putin cimbrisor:
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126860042469.jpg
cand ceapa a fost prajita am adaugat sepiile si le-am lasat cam 2 minute, dupa care am adaugat paharul de vin alb si am lasat sa se evapore:
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126860052425.jpg
am pus in un alta cratita putin ulei, cealalta ramurica de cimbrisor, usturoiul si apa pana la nivelul cartofilor dar sa nu-i acopere; in revista scrie sa-i fierbi un minut apoi dati la cuptor intr-un vas tapetat cu hartie de copt udata di stoarsa (eu am preferat metoda mea). am pus capacul si am lasat la fiert
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126860074742.jpg:
am lasat sepiile la foc mic si din cand in cand am adaugat un pic da ape calda, cand se evapora prea tare:
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126860084378.jpg
cand cartofii au fost aproape fierti, am luat capacul si i-am lasat sa capete o culoare aurie:

cand au fost frumos rumeniti, am adaugat lingura de mustar la sepii, apoi cartofii si rosiile taiate in 2. am mai lasat 2 minute la foc.
in farfurie:
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-613-126860103189.jpg

#2 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 14 March 2010 - 11:32 PM

of, nu am reusit sa incarc fotografia cu mustarul iar ultima fotografie trebuia sa fie prima (am scris rezultatul fnal si am atasat fotografia, dar scrisul a disparut si fotografia e la sfarsitul post-ului) Imi poate spune cineva ce am gresit, va rog? multumesc

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 March 2010 - 11:36 PM

Bun venit, Kira!
Arata bine ce-ai facut tu acolo, bun bun :pupic: !

#4 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 14 March 2010 - 11:42 PM

multumesc, Any_Annette! era un parfum de cimbrisor in casa...

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 March 2010 - 09:31 AM

Vezi postareakira, la 14 March 2010 - 11:32 PM, a spus:

of, nu am reusit sa incarc fotografia cu mustarul iar ultima fotografie trebuia sa fie prima (am scris rezultatul fnal si am atasat fotografia, dar scrisul a disparut si fotografia e la sfarsitul post-ului) Imi poate spune cineva ce am gresit, va rog? multumesc

Poza cu mustarul care se numeste 2a n-ai incarcat-o, de aceea nu apare. Restul pozelor ti le-am aranjat eu si am corectat si titlul.

#6 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 15 March 2010 - 08:06 PM

Multumesc, Adriana...si scuze pentru neindemanare :occasion14:

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 March 2010 - 12:34 AM

Nici o problema, important e sa le rezolvam =))

#8 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 March 2010 - 05:14 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 March 2010 - 12:34 AM, a spus:

Nici o problema, important e sa le rezolvam :D

oare merge si cu calamar??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 March 2010 - 07:01 PM

Eu,zic ca ...da! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 March 2010 - 08:51 PM

Vezi postareaMaya, la 25 March 2010 - 07:01 PM, a spus:

Eu,zic ca ...da! :violent1:

Si io cred :D
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#11 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 25 March 2010 - 09:45 PM

Zerda, sigur merge. Sper sa-ti placa daca o faci =))

#12 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 March 2010 - 10:07 PM

Sigur o sa-mi placa, dar nu ma pricep bine la vietuitoarele marii! De aia ma temeam sa incerc, daca zici tu ca merge, incerc! =))
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#13 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 25 March 2010 - 10:36 PM

Atunci spor la treaba. pune mai putin mustar decat in reteta, si mai adauga eventual dupa ce gusti daca crezi ca e cazul, mie mi s-a parut cam predominant gustul, si e mai bun sa se simta mai bine gustul calamarilor decat al mustarului.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi