Pagina 1 din 1
Sepie cu cartofi si mustar
#1
Postat 14 March 2010 - 11:25 PM
Reteta e din revisa "Cucina no problem" ianuarie 2010.
scuzati fotografiile, sunt incepatoare, va rog sa aveti clementa...
Ingrediente pentru 4 portii
800 gr sepie
500 gr cartofi
2 linguri mustar boabe
150 gr rosii cireasa
1 ceapa mica
1 catel usturoi
2 ramurele de cimbrisor
1 pahar cu vin alb
ulei, sare, piper
eu am facut jumatate de catitate:
scuze, am uitat mustarul...:
rezultatul final:
am curatat cartofii, i-am taiat in cuburi:
am taiat sepia in bucati destul de mici: [
am pus in tigaie ulei, ceapa taiata cubulete si putin cimbrisor:
cand ceapa a fost prajita am adaugat sepiile si le-am lasat cam 2 minute, dupa care am adaugat paharul de vin alb si am lasat sa se evapore:
am pus in un alta cratita putin ulei, cealalta ramurica de cimbrisor, usturoiul si apa pana la nivelul cartofilor dar sa nu-i acopere; in revista scrie sa-i fierbi un minut apoi dati la cuptor intr-un vas tapetat cu hartie de copt udata di stoarsa (eu am preferat metoda mea). am pus capacul si am lasat la fiert
:
am lasat sepiile la foc mic si din cand in cand am adaugat un pic da ape calda, cand se evapora prea tare:
cand cartofii au fost aproape fierti, am luat capacul si i-am lasat sa capete o culoare aurie:
cand au fost frumos rumeniti, am adaugat lingura de mustar la sepii, apoi cartofii si rosiile taiate in 2. am mai lasat 2 minute la foc.
in farfurie:
scuzati fotografiile, sunt incepatoare, va rog sa aveti clementa...
Ingrediente pentru 4 portii
800 gr sepie
500 gr cartofi
2 linguri mustar boabe
150 gr rosii cireasa
1 ceapa mica
1 catel usturoi
2 ramurele de cimbrisor
1 pahar cu vin alb
ulei, sare, piper
eu am facut jumatate de catitate:
scuze, am uitat mustarul...:
rezultatul final:
am curatat cartofii, i-am taiat in cuburi:
am taiat sepia in bucati destul de mici: [
am pus in tigaie ulei, ceapa taiata cubulete si putin cimbrisor:
cand ceapa a fost prajita am adaugat sepiile si le-am lasat cam 2 minute, dupa care am adaugat paharul de vin alb si am lasat sa se evapore:
am pus in un alta cratita putin ulei, cealalta ramurica de cimbrisor, usturoiul si apa pana la nivelul cartofilor dar sa nu-i acopere; in revista scrie sa-i fierbi un minut apoi dati la cuptor intr-un vas tapetat cu hartie de copt udata di stoarsa (eu am preferat metoda mea). am pus capacul si am lasat la fiert
:
am lasat sepiile la foc mic si din cand in cand am adaugat un pic da ape calda, cand se evapora prea tare:
cand cartofii au fost aproape fierti, am luat capacul si i-am lasat sa capete o culoare aurie:
cand au fost frumos rumeniti, am adaugat lingura de mustar la sepii, apoi cartofii si rosiile taiate in 2. am mai lasat 2 minute la foc.
in farfurie:
#2
Postat 14 March 2010 - 11:32 PM
of, nu am reusit sa incarc fotografia cu mustarul iar ultima fotografie trebuia sa fie prima (am scris rezultatul fnal si am atasat fotografia, dar scrisul a disparut si fotografia e la sfarsitul post-ului) Imi poate spune cineva ce am gresit, va rog? multumesc
#5
Postat 15 March 2010 - 09:31 AM
kira, la 14 March 2010 - 11:32 PM, a spus:
of, nu am reusit sa incarc fotografia cu mustarul iar ultima fotografie trebuia sa fie prima (am scris rezultatul fnal si am atasat fotografia, dar scrisul a disparut si fotografia e la sfarsitul post-ului) Imi poate spune cineva ce am gresit, va rog? multumesc
Poza cu mustarul care se numeste 2a n-ai incarcat-o, de aceea nu apare. Restul pozelor ti le-am aranjat eu si am corectat si titlul.
#8
Postat 25 March 2010 - 05:14 PM
Adriana, la 16 March 2010 - 12:34 AM, a spus:
Nici o problema, important e sa le rezolvam
oare merge si cu calamar??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#9
Postat 25 March 2010 - 07:01 PM
Eu,zic ca ...da!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 25 March 2010 - 10:07 PM
Sigur o sa-mi placa, dar nu ma pricep bine la vietuitoarele marii! De aia ma temeam sa incerc, daca zici tu ca merge, incerc!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#13
Postat 25 March 2010 - 10:36 PM
Atunci spor la treaba. pune mai putin mustar decat in reteta, si mai adauga eventual dupa ce gusti daca crezi ca e cazul, mie mi s-a parut cam predominant gustul, si e mai bun sa se simta mai bine gustul calamarilor decat al mustarului.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1