Forum Culinar: Bucataria noastra - Forum Culinar

Salt la continut

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bucataria noastra ...idei, dorinte, combinatii

#61 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 19 March 2010 - 07:05 PM

Vezi postareafloricica, la 19 March 2010 - 05:45 PM, a spus:

Draga mea draga, am uitat sa-ti zic un lucru important. Tu nu asorta bucataria la culoarea sufrageriei, ca in sufragerie poti da cu var si schimbi culoarea in 3 ani, dar bucataria sper sa te tina pe putin 15 ani. Tare important mi se pare segmentul asta al casei, poate reusesc si eu sa fac ceva anul asta.

Nici tu nu ai loc mare asa ca nu s-ar cadra foarte bine suportul ala de oale atarnate. Si daca vrei plita cu inductie nu uita ca nu merge orice oala pe ea. Io zic ca ar fi mai bine sa le pui pe rafturi inauntru.

Io cam as sti ce vreau dar nu stiu ce fel de blat sa pun. Nu as vrea granit ca ala care mi-a placut mie (black galaxy) e cam scumpisor si ma costa mai mult decat mobila. Ce vi s-a parut interesant voua la blaturi?

Floricico , si io tot de ala m-am indragostit....si ar fi mers la fix cu mobila alba de lac.....ei , asta , daca o sa castig la Lotto o sa-l schimb , probabil... :)

Eu m-am hotarat la blat normal , si pt ca negru parea artificial rau , am ales culoarea prunului....

#62 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 19 March 2010 - 07:10 PM

Fetelor , intrebare:

Mobila mea e alba , lac. Blatul culoarea prunului , unii peretzi la fel ( aia pricipali , laterali).

E vb de partea din spate , cu aragazul in mijoc: intre dulapurile de sus si cele de jos am sa pun mozaic ( am luat ceva cu alb , gri , metalic si ardezie). Merge sa fac peretele ala visiniu sau sa-l las alb?

Poze n-am ca n-am bucatarie , iar cand bucataria o sa vina , peretele va fi deja vopsit , mozaicul pus..

#63 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 March 2010 - 07:24 PM

Hana, vb Simonei, odata ce ai gatit pe inductie cam greu te intorci la cea normala.Pana sa-mi aduc bucataria din vechiul ap a tb sa gatesc undeva,asa ca mi-am luat o plita cu inductie, f misto,(pacat ca inca nu-mi adusese toate oalele de dincolo si aveam doar o olicica care se potrivea pt inductie),doar ca v-a tb sa fi atenta la vase.Daca ar fi sa-mi schimb bucataria, mi-as dori una formata din placa cu inductie si un ochi tip wok pe gaz(folosind butelia).
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#64 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • LocationCutia Pandorei

Postat 19 March 2010 - 07:52 PM

Vezi postareasimonaro29, la 19 March 2010 - 07:10 PM, a spus:

Fetelor , intrebare:

Mobila mea e alba , lac. Blatul culoarea prunului , unii peretzi la fel ( aia pricipali , laterali).

E vb de partea din spate , cu aragazul in mijoc: intre dulapurile de sus si cele de jos am sa pun mozaic ( am luat ceva cu alb , gri , metalic si ardezie). Merge sa fac peretele ala visiniu sau sa-l las alb?

Poze n-am ca n-am bucatarie , iar cand bucataria o sa vina , peretele va fi deja vopsit , mozaicul pus..

Io cre'ca ar trebui sa faci peretele alb. Cu asta nu dai gres. Daca ti se pare simplu trage-i niste dungi verticale late cu vopsea pruna sau cu ce culoare mai ai tu prin jur. Poti face 5 cm argintiu si 15 cm pruna si apoi alb. Asta e usor. Sau poti face serpentine, dar alea trebuiesc mai dichisite. Dar nu-l colora de tot pruna ca sa nu fie prea inchis. Nu-mi dau seama cat ar fi dimensiunea peretelui, daca pui ceva pe el sau nu.
The more I see, the less I know.

#65 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Locationinto the wild

Postat 19 March 2010 - 08:37 PM

Vezi postareasimonaro29, la 19 March 2010 - 05:10 PM, a spus:

Vezi postareaKikenHana, la 18 March 2010 - 08:40 PM, a spus:

Foxyy, am zis mai sus ca am renuntat la ideea de insulaImagine postata

Piscotel, niciodata n-am fost in rand cu moda, niciodata nu voi fi, bineinteles ca fac dupa voia sufletului meu, dar vreau sa vad si alte pareri, poate ca un lucru care mi se pare util nu e de fapt si daca aud asta si de la altii imi pot face o idee mai buna. intotdeauna doua sau mai multe capete sunt mai bune decat unul singur Imagine postata

Simona, dulapul ala de 800 E venea de la o firma de bucatarie cu pretentii, care de altfel a si cazut de pe lista meaImagine postata. Chestia e ca eu nu-mi permit sa depasesc limita impusa, mai mult nu ma tin buzunarele si nu vreau sa-mi rod apoi de sub unghii, asa ca e musai sa ma descurc cumva cu limitele impuse.

In alta ordine de idei, am intalnit ieri doi mesteri tineri si draguti care fac mobila de bucatarie la comanda, dupa dorinta propritarului. Vreau sa cred ca ei vor fi alegerea mea, tare mi-au placut solutiile pe care mi le-au oferit si cum au raspuns cererii mele...acum astept cu infrigurare sa primesc oferta lor pana in week-end...Imagine postata

Io sper sa te razgandesti in legatura cu mesterii :P

Ca ei alta solutzie nu au , decat sa taie usile din bucata mare si apoi sa lipeasca ceva pe coltzuri/laterale. Cand ei mobila de la o firma , la stia materialul de calitate e deja infoliat din fabrica....

Maya , cum se numesc in romaneste lack-ul si Hochglanz-ul?

Da, mai, dar problema e cu mobilele de-a gata ca nu prea se potrivesc cu bucataria mea, adica am fereastra aia cazuta sub nivel si as vrea sa folosesc cumva spatiul de sub fereastra, in plus am si doua colturi (din dreapta si stanga ferestrei) pe care as vrea sa le folosesc cat mai bine, ca n-am mult spatiu si trebuie sa-l folosesc cu cap pe ala care-l am. Cand le-am spus alora cu mobila standard ca vreau un raft tip biblioteca pentru zecile de carti de bucate au spus sorry, nu se poate...Pai nu-mi convine asa, dau o caruta de bani, da macar sa fac cum vreau. Mesterii par foarte priceputi si lucreaza cu aceleasi materiale ca cele din bucatariile standard...acum astept sa vad cum ma impresioneaza proiectul lor.Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#66 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 19 March 2010 - 08:40 PM

Floricica, Ioana, Simo, stiu ca merg numa anumite vase pe inductie, da cum n-am de gand sa duc cu mine oalele mamei (decat un toci si o tigaie de fonta pe care le-am cumparat de curand si pe care stau magnetiiImagine postata), cand va fi vremea sa-mi cumpar oale merg cu megnetu'dupa mineImagine postata

P.S. Floricico, la cat am dat pe zugraveala din living nu-mi prea bine sa schimb culoare in 2 ani Imagine postata

artizan

#67 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 19 March 2010 - 08:41 PM

Vezi postareasimonaro29, la 19 March 2010 - 05:10 PM, a spus:

Io sper sa te razgandesti in legatura cu mesterii :P
Ca ei alta solutzie nu au , decat sa taie usile din bucata mare si apoi sa lipeasca ceva pe coltzuri/laterale. Cand ei mobila de la o firma , la stia materialul de calitate e deja infoliat din fabrica....
Maya , cum se numesc in romaneste lack-ul si Hochglanz-ul?

Pana vine Maya, ma bag io pe fir:

lack - lac, vernis
Hochglanz - lustru (mai intens) (cica ar fi si-n romaneste hohglant :P)

#68 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 19 March 2010 - 09:53 PM

Mie personal imi plac bucatariile rustice, mult lemn :P La fel ca si Piscocel, si eu ma simt mult mai in siguranta intr-o incapere din/cu lemn...parca sunt inconjurata de natura. Asa ceva as vrea in viitoarea mea casa:

Fisiere atasate

"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#69 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 20 March 2010 - 09:06 AM

In premiera si in exclusivitate va prezint in mare proiectul viitoarei bucatarii. Mai trebuie sa fac unele modificari pe care mesterii nu le-au inteles (hota si inca vreo 2 chichite), dar in principiu asta este ce vreau... Verdele v-a fi nunata care apare in pozele pe care le-am pus mai sus.

Fisier atasat  1_1.jpg (172.61K)
Number of downloads: 11

Fisier atasat  1_2.jpg (187.25K)
Number of downloads: 8

Fisier atasat  1_3.jpg (193.19K)

Fisier atasat  2_1.jpg (127.38K)

Fisier atasat  2_2.jpg (181.58K)

artizan

#70 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 20 March 2010 - 09:13 AM

Hana, arata chiar bine, si daca zici ca o sa fie verdele ala asa frumos, atunci :hug:
Imi place ca ai mult spatiu de depozitare...
Sa o primesti cat mai repede si sa o folosesti sanatoasa :D
Imagine postata

#71 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 March 2010 - 09:27 AM

Foxyy , merci de traducere :hug:

Hana , faina bucataria ta :D

Auzi , in RO nu tzi-o planifica asa cum vrei la magazin? La Ikeea o planifici tu , stiu , dar potzi sa mergi la un magazin scump , aia itzi dau fel si fel se solútzii , apoi ei foile de la ei si te duci la Ikeea , nu-i interzis. Si io m-am dus cu foile de la unul la altul....
La noi toata planificarea asta si toata consilierea e pe gratis...la sfarsit spune pretzul si io spun ca ma mai gandesc si plec , nu?

( De fapt la noi te intreaba de la inceput cam cat ai , si oricum , ei sar o leaca peste cu oferta)

Si eu am acum tot plita de care vorbea Ioana , am cumparat-o acum un an jumate sa vad cum functzioneaza so de atunci n-am mai dat drumul i cla aragazul normal ( ma descurc cu 2 ochiuri chiar daca gatesc pt 10 :P )

Oale am de al Ikeea , Hana , nu d-alea scumpe. Mie-mi plac. Le am de 4-5 ani si-s ca noi. Sa ai la tine in geanta un magnetzel de frigider , tot timpul . Cand vezi o oala care-tzi place , pui magnetul pe ea. Daca-l tzine, e buna pt inductzie. Nu tre sa cautzi semnele , testul cu magnetul e sfant!

#72 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 March 2010 - 09:29 AM

Hana , imi permitzi o observatzie in legatura cu bucataria?

Chiuveta , daca vrei sa o pui pe coltz , alege una de coltz... stii la care ma refer? Altfel o sa-tzi fie peste mana....

Si inca una: masina de spalat vase: alege una cu butoane inauntru , cand o sa ai copii o sa vezi de ce :hug:
( si aragazul cu butoanele deasupra , neaparat! )

#73 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 20 March 2010 - 09:37 AM

Vezi postareafloricica, la 19 March 2010 - 07:52 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 19 March 2010 - 07:10 PM, a spus:

Fetelor , intrebare:

Io cre'ca ar trebui sa faci peretele alb. Cu asta nu dai gres. Daca ti se pare simplu trage-i niste dungi verticale late cu vopsea pruna sau cu ce culoare mai ai tu prin jur. Poti face 5 cm argintiu si 15 cm pruna si apoi alb. Asta e usor. Sau poti face serpentine, dar alea trebuiesc mai dichisite. Dar nu-l colora de tot pruna ca sa nu fie prea inchis. Nu-mi dau seama cat ar fi dimensiunea peretelui, daca pui ceva pe el sau nu.

Floricico , al meu s-a apucat ieri de vopsit cu alb....

Bucataria e deschisa , am o singura incapere pt toate 3: bucatarie , dining si living....peretele vis-a-vis de ala de care vorbeam , va fi bordeau/visiniu...e un MUST :hug:
Pe jos am gresie neagra ( ca al meu n-o vrut sa vina cu mine la jefuit de banci ca sa putem pune Star Galaxy )

Gresia imita ardezia...si va fi combinata cu ceva placi albe....( d-alea mari , 30/60)

#74 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 20 March 2010 - 12:35 PM

Simo, chestia e ca eu n-am nici o Ikea mai aproape de 350 km (Bucuresti sau Budapesta) si nici n-am chef sa umblu de nebuna sa-mi caut material de completare la o mobila standart, poate nu gasesc aceeasi culoare etc. Asa ca mai bine prefer sa-mi faca cineva toate piesele odata, din acelasi material.

artizan

#75 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • LocationZierikzee, NL

Postat 20 March 2010 - 02:47 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 March 2010 - 10:49 PM, a spus:

eu am visat la o bucatarie cu piatra multa si lemn, in mijlocul careia sa troneze regeste un Lacanche.

Ceva de genul:
Atasament fourneauxlacanch.jpeg

Cam asa ceva as vrea si io. Da' cum e mai complicat de a da de asa ceva, in Olanda tre sa ma multumesc cu asta (Pozele is mai vechi si facute dupa ce m-am despartit de fosta care, cand a plecat, a golit casa).

Imagine postata

Imagine postata
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#76 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 March 2010 - 03:06 PM

Pai atunci incepe sa pui bani la ciorap. Eu mi-as dori un Cluny, insa dublu, poate in culoarea asta. Dar visez mai mult la un Fontenay.

Aici Cluny:

Fisier atasat  Cluny_delfe.jpg (20.59K)
Number of downloads: 12

Si iubitul meu Fontnay:

Fisier atasat  Fontenay_noir.jpg (28.62K)
Number of downloads: 14

Sus arata asa. Cred ca e basis, poti sa ii adaugi geill, draci laci, tot ce iti trece prin cap si mai ales ce iti permite contul.
Fisier atasat  Fontenay_4f1pcfof.jpg (33.73K)
Number of downloads: 10

Eu ador design-ul, detaliile, sunt extraordinare:
Fisier atasat  Lacanche_knebel.jpg (40.26K)
Number of downloads: 13

Si ce gasesc fantasticos este dulapul pentru mentinerea veselei calde.

Oricum, este o piesa care se lasa mostenire, nu e ceva de cumparat si aruncat in 5 ani si nici 10. Astea sunt scule de tre' sa dureze generatii.

Cam asa ar arata o bucatarie pe gustul meu. De altfel, e fix in nuantele si in stilul avut de mine.
Fisier atasat  11158161.jpg (70.37K)
Number of downloads: 11
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#77 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2010 - 03:21 PM

Mai pun o pozica, poate inspira pe cineva:
Fisier atasat  11158187.jpg (113.2K)
Number of downloads: 14
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#78 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 20 March 2010 - 03:23 PM

Asa, sa spun si despre chestiile atarnate: cum vedeti in poza de mai sus, am avut si eu. Sfatul meu: no go!! Cum faci un ochi, un carnat sare tot in totate partile. Se umplu toate de stropi de grasime, deci nu, nope. Mi-a ajuns experienta. Eram toata ziua cu ele la spalat.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#79 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 20 March 2010 - 03:24 PM

Vezi postareaKikenHana, la 20 March 2010 - 09:06 AM, a spus:

In premiera si in exclusivitate va prezint in mare proiectul viitoarei bucatarii. Mai trebuie sa fac unele modificari pe care mesterii nu le-au inteles (hota si inca vreo 2 chichite), dar in principiu asta este ce vreau... Verdele v-a fi nunata care apare in pozele pe care le-am pus mai sus.

Hana, arata tare bine planurile! Sper sa reusiti sa va-ncadrati in buget si sa iasa totul repede, bine si frumos! :beer2:

#80 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • LocationZierikzee, NL

Postat 20 March 2010 - 03:26 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 20 March 2010 - 03:23 PM, a spus:

Asa, sa spun si despre chestiile atarnate: cum vedeti in poza de mai sus, am avut si eu. Sfatul meu: no go!! Cum faci un ochi, un carnat sare tot in totate partile. Se umplu toate de stropi de grasime, deci nu, nope. Mi-a ajuns experienta. Eram toata ziua cu ele la spalat.

Pai da, daca le atarni in spatele masinii de gatit. Ia agata-le in alta parte (cum facui io) si nu se mai umplu de toate alea daca prajesti ceva :beer2:
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

Arata acest topic

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6