Salata de Paste cu Ton Simplu si bun !
#1
Postat 18 March 2010 - 12:33 AM
Tonul e nelipsit in camara mea.
Ma scoate de multe ori din incurcatura cand sunt grabita si nu am mancare gatita.
Poate ca salata e un cuvant impropriu,dar pentru ca e o mancare rece,sau aproape rece,am numit-o salata.
Cum se face ?
Nimic mai simplu.
Avem nevoie pentru 2 persoane de :
200 g fusili
o conserva mare de ton intreg
50 ml ulei de masline
3 rosii mijlocii
frunze de patrunjel si de busuioc
sare,piper
2 catei de usturoi
lamaie pentru servit
Fierbem pastele.
Intre timp,scoatem tonul din conserva si scurgem apa sau uleiul.
Eu nu folosesc uleiul din conserva pentru ca asa m-a invatat un nene din Italia.
A zis ca nu e bun.Cred ca e in legatura cu continutul de aluminiu .
Si pentru ca am incredere in bucataria italiana nu am facut alte cercetari.
Taiem rosiile dupa plac.
Taiem cateii de usturoi si verdeata.
Facem un amestec din ulei si restul ingredientele,punem sare si piper.
Adaugam pastele fierte,limpezite si scurse bine.
Amestecam fin,si lasam cateva minute sa se imprieteneasca aromele.
Impartim in boluri si stropim cu cateva picaturi de lamaie.
E delicios !
Sfat :
Sa nu va lipseasca ierburile si usturoiul.
Altfel mancarea asta nu are nici un farmec.
Pofta buna !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#2
Postat 18 March 2010 - 08:42 PM
Si noua ne place tonul... eu vara fac mai mereu insalata di riso (salata de orez) cu ton... mmmmmmmm, ce bunatate... Sorina
#3
Postat 18 March 2010 - 09:59 PM
Sa stii ca si eu o fac vara,ca nu e prea mult de gatit la ea,dar si iarna,cand sunt in criza de timp si am ingredientele
la indemana.
M-a scos din bucluc de multe ori.
O iubesc.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 18 March 2010 - 11:39 PM
Foarte bune si se fac rapid !
#5
Postat 19 March 2010 - 09:06 AM
Stii ca romanul pune mujdei pe peste,asa ca tonul e "in ton" cu usturoiul .
Frunzulitele de menta si de busuioc,readuc parfumul pe ulitza.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 19 March 2010 - 01:48 PM
Excelenta reteta ta mai ales vara cand e cald....
AAAAaaa si am uitat sa mentionez mie cel mai mult(ca si marca) imi place tonno Rio mare in ulei de masline....
#7
Postat 19 March 2010 - 02:38 PM
da bine mai arata ...
#8
Postat 19 March 2010 - 06:37 PM
Geany, la 19 March 2010 - 01:48 PM, a spus:
Excelenta reteta ta mai ales vara cand e cald....
AAAAaaa si am uitat sa mentionez mie cel mai mult(ca si marca) imi place tonno Rio mare in ulei de masline....
Geany, ia detaliaza tu un pic frecatul asta cu ceapa si maioneza, te rog! Sorina
#9
Postat 19 March 2010 - 07:01 PM
sorinadaniela, la 19 March 2010 - 06:37 PM, a spus:
Geany, la 19 March 2010 - 01:48 PM, a spus:
Excelenta reteta ta mai ales vara cand e cald....
AAAAaaa si am uitat sa mentionez mie cel mai mult(ca si marca) imi place tonno Rio mare in ulei de masline....
Geany, ia detaliaza tu un pic frecatul asta cu ceapa si maioneza, te rog! Sorina
Sper sa n-o suparam pe piscotel ca topicul se refera la salata de paste,dar e foarte simplu,scurg de ulei o conserva de ton bucati de buna calitate,toc maruntel niste cepsoara(de preferinta rosie,sau daca-i alba si iute o tin 10 minute in apa calda)ca pt,salata de vinete,fac maioneza dintr-un ou,si le frec pe toate intai tonul cu ceapa cu o furculita,mai stropesc si cu putina zeama de lamaie,piper negru,apoi cand trec la maioneza incep sa frec cu lingura de lemn,pana o incorporez...servesc pe paine abrostolita(frecata si cu un catel de usturoi)sau fac oaua umplute etc...
Scuze Piscotel de off topic..
#10
Postat 19 March 2010 - 09:09 PM
Eu mai fac pasta aia de pe vremuri.
Amestec tonul scurs cu ceapa taiata fin,sare,piper si un pachet de unt de 80 % grasime.
Pus apoi pe paine prajita si un ceai alaturi,"sa-ti bati copiii nu alta".
Nu stiu de unde vine vorba asta,ca mie nu-mi vine sa bat pe nimeni cand mananc sau cand ma simt bine.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#11
Postat 19 March 2010 - 11:22 PM
Piscotel, la 19 March 2010 - 09:09 PM, a spus:
Eu mai fac pasta aia de pe vremuri.
Amestec tonul scurs cu ceapa taiata fin,sare,piper si un pachet de unt de 80 % grasime.
Pus apoi pe paine prajita si un ceai alaturi,"sa-ti bati copiii nu alta".
Nu stiu de unde vine vorba asta,ca mie nu-mi vine sa bat pe nimeni cand mananc sau cand ma simt bine.
Mai Pisco'cin' mo fi pus pi' mini' sa intru peaicea.....ton frecat cu ceapa si cu unt n-am mancat in viata mea,am incercat sosurile de mustar,pe care l-ai ''aruncat''asa de elegant(le-am combinat)si am devenit ''dependenti...acu vii ashea la oha cu un tonno frecat cu ceapa si cu unt...di' no sa vezi tu numa deseni animati' la avatar(ca io' no sa mai incap in poza)sa vezi tu....acu pana nu incerc tonu cu ceapa si unt nu mai dorm..''treaba'ta!!''
#12
Postat 19 March 2010 - 11:30 PM
[quote name='Piscotel' date='19 March 2010 - 09:09 PM' timestamp='1269025743' post='28206']
Mai Pisco'cin' mo fi pus pi' mini' sa intru peaicea.....ton frecat cu ceapa si cu unt n-am mancat in viata mea,am incercat sosurile de mustar,pe care l-ai ''aruncat''asa de elegant(le-am combinat)si am devenit ''dependenti...acu vii ashea la oha cu un tonno frecat cu ceapa si cu unt...di' no sa vezi tu numa deseni animati' la avatar(ca io' no sa mai incap in poza)sa vezi tu....acu pana nu incerc tonu cu ceapa si unt nu mai dorm..''treaba'ta!!''
[/quote]
Apoi tu crezi ca maioneza-i mai dietetica ?Ha ?
Pui si tu un strat mai subtire pe pita aia prajita,si bei mai mult ceai cu lamaiae.
Ce sa-i faci daca am scris reteta si am uita sa dau instructiuni de folosire.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#13
Postat 19 March 2010 - 11:36 PM
Piscotel, la 19 March 2010 - 11:30 PM, a spus:
Pui si tu un strat mai subtire pe pita aia prajita,si bei mai mult ceai cu lamaiae.
Ce sa-i faci daca am scris reteta si am uita sa dau instructiuni de folosire.
Ceai? Lamaie? Prezent!!! Sa nu mai zic nica de usturoaie!
Salvat retept, bagat la cheliuta si revenim cu impresii! Pisco, multam de reteta!
#14
Postat 19 March 2010 - 11:45 PM
Bini' is cu capu' asta-i partea 2 ,da la asta-i bun ceaiu cu lamaii??!!
#15
Postat 19 March 2010 - 11:51 PM
Geany, la 19 March 2010 - 11:45 PM, a spus:
Bini' is cu capu' asta-i partea 2 ,da la asta-i bun ceaiu cu lamaii??!!
Maya stie......
Dintr-una in alta, am aflat ca Denisei ii plac lamaile. Si cum si mie imi plac, am dezvoltat subectu' pan' am dezvaluit io cata lamaie pun in cana de ceai... pardon, cat ceai pun io in cana cu lamaie!
Ia uite ce-am postat eu la Micul dejun si iaca raspunsul Mayei!
#16
Postat 19 March 2010 - 11:59 PM
Io' nu ma mai joc cu voi imi iau galetusa,lopatelele si plec
#17
Postat 20 March 2010 - 02:08 PM
Geany, la 19 March 2010 - 11:59 PM, a spus:
Io' nu ma mai joc cu voi imi iau galetusa,lopatelele si plec
Nooo, sa nu pleci! Pai de unde mai facem noi rost de lopatele, sa ne putem juca???
#18
Postat 24 March 2010 - 11:02 AM
Asa, acum on topic, ma atrage tare mult pasta asta de ton a voastra... Am sa incerc cat de curand.... Multam pt idei! Sorina